Secretarul executiv al PDL Gheorghe Falca a declarat joi ca a fost "contactat pentru o dreapta puternica", mentionand ca liberalii cu care a vorbit i-au spus ca nu au incredere in PSD, transmite Mediafax.

Intrebat, intr-o interventie telefonica la Antena 3 pe subiectul ridicarii de catre politistii judiciari a unor documente de la Primaria Arad, despre informatiile potrivit carora s-ar pregati plecarea sa din PDL, Falca a raspuns ca a fost contactat "pentru o dreapta puternica".

"Colegii liberali care au vorbit cu noi nu au incredere in PSD", a spus Falca, mentionand ca nu doreste sa ofere numele celor cu care au vorbit.

El a mai spus ca nu primarii fac o dreapta puternica.

Intrebat daca este de partea lui Boc sau de partea lui Blaga in PDL, Falca a spus ca nu face o astfel de impartire.

Finul presedintelui a mentionat ca atat Boc, cat si Blaga, trebuie sa contribuie la succesul partidului.

UPDATE Viceliderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor Eugen Nicolaescu a afirmat joi ca nu stie sa existe vreo oferta facuta de PNL lui Gheorghe Falca, dar i-ar parea rau ca acesta sa vina in randul formatiunii liberale, potrivit Agerpres.

"N-am auzit, dar mie mi-ar părea rău dacă ar veni la PNL, pentru că locul lui e la PDL. (...) Dacă ar fi avut mai puţine vulnerabilităţi şi mai puţină expunere în cadrul greilor susceptibili de corupţie din PDL, atunci, într-adevăr, am fi putut să ne întoarcem la prima afirmaţie pe care am făcut-o: da, se pleacă de la putere către opoziţie din cauza faptului că a avut probleme cu acea putere. Dar când eşti în centrul puterii şi ai acces la fonduri şi te bucuri de ele, după aceea să te trezeşti cu două luni înainte de alegeri că eşti nemulţumit şi că ţi se pare că acea putere este abuzivă şi nu e conformă cu principiile tale, mi se pare puţin cam mult", a spus Nicolăescu, precizând că poziţia pe care o exprimă este una personală.

El a adăugat că Gheorghe Falcă este un primar despre care are o părere "deloc bună".

Referindu-se la traseismul politic, deputatul liberal a afirmat că este primul critic al acestuia, dar l-a definit ca fiind plecarea politicienilor de la putere în opoziţie, şi nu invers.

"Traseismul politic din punctul meu de vedere înseamnă să pleci întotdeauna de la opoziţie la putere, că numai puterea corupe. A pleca de la putere şi a te duce la o opoziţie mi se pare de fiecare dată un lucru de atitudine ideologică, de atitudine morală, comportamentală. Cât timp constaţi că puterea devine autoritară, absurdă, ilegală, coruptă, atunci, dacă vrei să faci politică, mai bine o părăseşti", a susţinut Nicolăescu.