Emil Boc va merge joi la Caras-Severin pentru a calma spiritele si pentru a incerca sa ii determine pe cei care au amenintat ca pleaca din partid sa nu o faca, au declarat pentru Hotnews.ro surse din partid.Vizita presedintelui PDL la Resita are loc dupa ce presedintele Senatului, Vasile Blaga, a criticat faptul ca Emil Boc sau Ioan Oltean nu s-au deplasat in teritoriu pentru a prelua organizatia judeteana de la Sorin Frunzaverde.

"Cineva trebuia sa fie acolo, sa vedem la cine ramane cheia si stampila organizatiei. Lucrurile acestea nu s-au intamplat, deci sunt si lucruri de corectat si in activitatea noastra. Domnul Boc sau domnul Oltean ar fi trebuit sa fie astazi [n.r. miercuri] la Resita, pentru ca, pana la urma, cu dansii a negociat domnul Sorin Frunzaverde atunci cand a acceptat si a intrat in Biroul Permanent National ca prim-vicepresedinte", a declarat Vasile Blaga.

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a confirmat, marti seara, ca va fi candidatul USL pentru sefia CJ, din partea PNL. "Voi fi candidatul USL, din partea PNL, la presedintia CJ Caras-Severin si voi fi membru PNL. Propunerea mi-a fost facuta astazi", a declarat Frunzaverde pentru Agerpres. Informatiile privind o viitoare despartire a lui Sorin Frunzaverde de PDL au aparut marti dupa-amiaza.

Demisia lui Sorin Frunzaverde, nemultumirile liderilor PDL din teritoriu din cauza banilor si lipsa unei strategii coerente pentru campania electorala au amplificat tensiunile din PDL. O parte din democrat liberali ataca actuala conducere PDL, pe seful Guvernului, Mihai Razvan Ungureanu si cer public revenirea greilor PDL Blaga-Videanu Berceanu la butoanele partidului. Blaga se declara dezamagit de modul cum actuala conducere a PDL a gestionat plecarea lui Frunzaverde la PNL. Pentru a evita demiterea in bloc, conducerea PDL in frunte cu Emil Boc au lansat oferta de pace: rezolvarea problemei banilor si implicarea garzii vechi in campania electorala.