Liderul social-democrat, Victor Ponta, a declarat, marti, ca acum, dupa nominalizarea presedintelui UNPR, Marian Sarbu, la conducerea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a devenit clar motivul plecarii acestuia din PSD.

"Sa ii uram succes fostului nostru coleg Marian Sarbu, acum am inteles si noi de ce a plecat din PSD - ca sa mearga intr-o functie buna. Ma rog, e decizia domniei sale, dar macar intelegem de ce a plecat", a spus Ponta la inceputul sedintei Biroului Permanent National al PSD, potrivit Mediafax.

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a fost avizat, luni, de comisiile parlamentare de specialitate pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

De asemenea, comisiile parlamentare l-au validat pe Ion Giurescu, propus de PSD, pentru postul de vicepresedinte al CSSPP.

Audierile in comisiile de buget si economice ale Senatului si Camerei Deputatilor s-au desfasurat cu usile inchise, la final nefiind facute declaratii oficiale.

Mai multi membri ai comisiilor au confirmat validarea celor doi, precizand ca propunerea lui Marian Sarbu pentru functia de presedinte al CSSPP a fost aprobata cu unanimitate.

Luni dupa-amiaza au avut loc audierile candidatilor pentru posturile de conducere in sapte institutii, care urmeaza sa fie validati in sedinta plenului reunit de marti, de la ora 15.00.

Copresedintele USL Crin Antonescu a anuntat, luni, ca doar PSD isi va desemna candidati pentru institutiile aflate in subordinea Parlamentului, in timp ce PNL si PC nu vor face propuneri in acest sens.

Parlamentarii celor trei formatiuni nu vor participa la votul in plen.