UPDATE Mircea Dusa, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, a declarat marti, la finalul sedintei, ca s-a decis constituirea unei comisii care va analiza modificarea legii electorale.De asemenea, liderul grupului PDL din Camera, Mircea Toader a declarat ca membrii comisiei vor avea sarcina sa analizeze toate initaitivele legislative depuse in Parlment la legea electorala. "Sunt mai multe legi, sunt mai multe propuneri, in functie de ce s-a intamplat in acesti patru ani in Parlament, vom gasi o solutie comuna care trebuie sa fie acceptata de toate grupurile altfel nu poate sa functioneze" a explicat Toader.

Comisia va fi alcatuita din sase membri de la putere si sase de la opozitie. Acestia urmeaza sa fie nominalizati si validati in sedinta comuna a Parlamentului de la ora 15,00.

"Liderii grupurilor au hotarat constituirea unei comisii formata din reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare si cei ai minoritatilor care sa analizeze actuale legi electorale depuse in Parlament si in final, intr-un termen foarte scurt sa vedem care dintre aceste legi pot fi acceptate sau care modificate astfel incat, sa existe un consens intre grupurile parlamentare", a declarat liderul de grup al PDL.

Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor si Senat s-au intalnit marti, la ora 10.00, pentru a discuta despre infiintarea comisiei care se va ocupa de modificarea legii electorale. Vicepresedintele Senatului Petru Filip a anuntat ca in cadrul sedintei Biroului Permanent liderii grupurilor parlamentare au ajuns la un consens in legatura cu constituirea unui grup de lucru pentru modificarea legislatiei electorale in vederea alegerilor parlamentare.

"In acest sens, maine (n.r. astazi), de la ora 10.00, va avea loc o prima sedinta de lucru in care se va discuta despre modul de constituire a grupului si de adoptare a propunerilor de modificare a legislatiei electorale, urmand ca subiectul sa fie supus, tot maine, si atentiei plenurilor reunite ale celor doua Camere", precizeaza un comunicat de presa al Senatului, remis Hotnews.ro

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat luni ca USL doreste infiintarea unui grup de lucru comun Putere - Opozitie privind modificarea legii electorale, votul uninominal pur si pierderea mandatului de parlamentar de catre traseisti.

Citeste si: Cazul Boldea a dat startul campaniei electorale: Emil Boc: USL sa lase ipocrizia si sa participe la revizuirea Constitutiei/ Victor Ponta: Vrem vot uninominal pur si reducerea numarului de parlamentari