Liderul social-democrat Victor Ponta a declarat luni, dupa intalnirea cu fostul premier britanic Tony Blair, ca politicianul laburist i-a dat cateva sfaturi​. "Am discutat si m-a incurajat in ideea de a pastra in acest an, si dupa aceea la putere, cu atat mai mult, un discurs pe teme economice extrem de pragmatic si de serios. Mi-a reamintit [...] ca in zona economica, in zona de creare de locuri de munca, de cresterea lor, nu e loc de populisme si de promisiuni pe care dupa aceea nu poti sa le tii", a precizat presedintele PSD.

Victor Ponta a subliniat ca intalnirea cu Tony Blair reprezinta o ocazie extraordinara pentru orice lider social-democrat. Intrebat despre ce a discutat cu politicianul britanic, Victor Ponta a afirmat ca au vorbit despre situatia la nivel european mai degraba decat despre probleme interne.

Liderul social-democrat a adaugat ca a discutat cu Tony Blair despre intrebarile pe care acesta din urma le-ar putea primi in cadrul conferintei de la Universitatea Romano-Americana, de la ora 18:00. "Mi-a confirmat, fara sa stie toate detaliile, ca incercarea mea din ultimul timp de a arata un program foarte coerent si pragmatic in zona asta economica e un lucru foarte bun", a mai declarat Ponta.



"M-a intrebat ce vom face noi, de exemplu, cu Tratatul de guvernanta fiscala - pentru ca, stiti, Marea Britanie nu a aderat la el, si mi-a spus ca e un lucru bun ca il sustinem", a adaugat presedintele PSD.

"Am apucat sa ii povestesc si episodul pur romanesc cu nominalizarea la functia de prim-ministru insa nu sunt convins ca a inteles pentru ca eu cred ca, pentru un strain, cand spui ca presedintele iti propune in gluma functia de prim-ministru este o chestie intraductibila, oricat de bine cunosti limba engleza. [...] Cineva care nu traieste in Romania nu cred ca intelege cum poti glumi cu functia de prim-ministru", a precizat Victor Ponta.