Reprezentantii PDL din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt si Bacau au convenit, vineri, la Suceava, la o intalnire cu reprezentantii Partidei Romilor Pro Europa, condusa de deputatul Nicolae Paun, sa incheie acorduri judetene pentru sustinerea PDL in alegerile locale si parlamentare, relateaza Mediafax.

La aceasta intalnire, desfasurata la Palatul Administrativ din Suceava, au participat prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, lider al PDL Suceava, deputatul Valerian Vreme, reprezentant al PDL Bacau, Gabriel Surdu din partea PDL Iasi, senatorul Daniel Humelnicu din partea PDL Botosani si deputatul Marius Rogin din partea PDL Neamt, reprezentanti ai Partidei Romilor Pro Europa din cele cinci judete, precum si presedintele acestei formatiuni, deputatul Nicolae Paun si secretarul general al Partidei Romilor, Catalin Manea.

Prim-vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat dupa intalnire, ca au fost puse bazele unui acord politic de colaborare pentru dezvoltare comunitara si sustinere in alegerile locale si parlamentare din acest an.

Prin acest acord, reprezentantii Partidei Romilor din cele cinci judete vor sprijini in alegerile locale si parlamentare candidatii PDL, urmand ca acestia sa sustina prioritatile pentru comunitatea romilor in vederea dezvoltarii locale si regionale.

Deputatul Nicolae Paun a declarat ca este nevoie de un acord de colaborare cu PDL cel putin in aceste cinci judete.

El a transmis delegatiilor prezente ca dupa discutiile de vineri reprezentantii PDL si ai Partidei Romilor din cele cinci judete se vor intalni, incepand de sambata, pentru a stabili prioritatile acordului politic de colaborare si sustinere a PDL si idei si concepte si formele de colaborare pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

"Pana in 31 martie trebuie sa ajungem la un acord de colaborare si sustinere a PDL in sensul in care PDL va acorda sprijin in vederea dezvoltarii comunitare si regionale", a spus Paun.

Potrivit presedintelui Partidei Romilor, comunitatile de romi au nevoie de sprijin din partea autoritatilor locale pentru dezvoltare.

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a spus ca spera ca astfel de acorduri se vor incheia la nivel national intre PDL si Partida Romilor.