Presedintele PSD, Victor Ponta, copresedinte al USL, a declarat vineri, la RRA, ca, din analizele pe care le are, atat la nivelul consiliilor judetene, cat si in Bucuresti, Partidul Poporului se prefigureaza ca fiind cea de-a doua forta politica dupa USL, transmite Agerpres.

El a reafirmat ca, dupa alegerile parlamentare, USL nu va face aliante nici cu acest partid, nici cu vreo alta formatiune, respectiv PDL.

"Din analizele noastre, la alegerile locale, votul politic va fi compensat foarte mult de votul pentru persoane, pentru ca oamenii voteaza dincolo de partid in foarte multe cazuri, mai ales la consiliile judetene, primarii. Din primul tur, majoritatea primarilor isi vor reconfirma mandatele, putini dintre ei vor pierde, in schimb multi nu vor avea consiliu local. Probabil ca votul politic va merge spre USL, Partidul Poporului si probabil PDL va fi pe locul al treilea", a sustinut Ponta.

Potrivit acestuia, conform analizelor "facute foarte la rece si intr-un ton mai degraba spre mai rau", USL va obtine un vot politic la alegerile locale intre 45 si 50%. El a adaugat ca, in toamna, cand votul politic va fi mult mai important, pentru ca oamenii vor opta pentru schimbarea Guvernului actual, majoritatea absoluta va reveni USL. "Acesta este un obiectiv pe care l-am anuntat de la momentul reconstructiei USL", a subliniat presedintele PSD.

Victor Ponta a spus ca in cadrul USL s-a stabilit sa se formeze in viitor un guvern stabil, fara coalitii si aliante. "Un Guvern stabil, cu o majoritate stabila in Parlament, pentru o perioada foarte grea (din 2016), inseamna o stabilitate politica absolut necesara", a adaugat el.

Ponta si-a exprimat regretul ca se prefigureaza ca fiind o viitoare forta pe scena politica "un partid populist care nu are o problema neaparat de responsabilitate". "Si PDL se comporta mai rau decat Partidul Poporului, pentru ca vorbeste despre salarii si pensii stiind ca acum bugetul este destul de gol. (...) Da, cred ca in multe consilii judetene din tara, chiar si la Bucuresti a doua forta politica dupa USL va fi Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu si aceasta este numai vina celor de la PDL", a spus liderul USL.

El a reafirmat, pe de alta parte, ca nu va accepta o functie de premier de la presedintele Traian Basescu. Intrebat daca dupa alegeri va accepta o astfel de functie, Victor Ponta a raspuns afirmativ. "Voi forma Guvernul, dar in baza votului poporului", a completat Ponta.