Presedintele PSD Victor Ponta i-a solicitat presedintelui Traian Basescu, in baza Legii 544/2011 privind liberul acces la informatiile de interes public, copii ale tuturor stenogramelor consultarilor de la Cotroceni, din 6 februarie, se arata intr-un comunicat de presa remis Mediafax. Liderul social-democrat a precizat ca, in conditiile unui refuz de a raspunde cererii in termenul legal, isi rezerva dreptul de a se adresa instantei.

"Avand in vedere controversele generate de declaratiile dumneavoastra privind propunerea pe care mi-ati fi facut-o de a prelua functia de prim-ministru, consider ca este corect, moral, necesar si de interes public ca stenogramele discutiilor cu toate formatiunile politice prezente la Cotroceni sa poata fi consultate de toti cei interesati", i-a transmis Victor Ponta, joi, presedintelui Traian Basescu.

"In calitate de cetatean roman, consider ca am dreptul de a fi informat in legatura cu discutiile pe care le-ati avut cu reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare prezente la Cotroceni, cu atat mai mult cu cat, conform declaratiilor dumneavostra recente, ele m-ar viza in mod direct", a argumentat liderul social-democrat.

Victor Ponta a adaugat ca solicitarea nu este facuta din postura de lider politic, ci din cea de cetatean, precizand ca isi rezerva dreptul de a se adresa instantei de judecata daca Traian Basescu va refuza sa raspunda solicitarii in termenul legal.

"Va transmit aceasta solicitare nu din postura de deputat, presedinte al PSD sau copresedinte al USL, ci in calitate de cetatean. De asemenea, doresc sa precizez ca, in conditiile unui refuz din partea dumneavostra de a raspunde acestei solicitari in termenul legal, imi rezerv dreptul de a ma adresa instantei de judecata, conform legii", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, ca va solicita publicarea tuturor stenogramelor de la consultarile presedintelui Traian Basescu cu partidele politice, declarandu-se convins ca seful statului nu i-a mentionat numele ca propunere pentru functia de premier.

Amintim ca presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, la B1 TV, ca, dupa demisia lui Emil Boc din functia de premier, i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, insa a fost refuzat de USL.

Citeste si: