Deputatii au votat, marti, in favoarea incuviintarii cererii de perchezitie domiciliara, retinere si arestare preventiva a deputatului Mihail Boldea. 147 de deputati au votat pentru si 17 impotriva, in conditiile in care in sala au fost prezenti 177 de deputati. Cateva voturi au fost anulate. Comisia juridica din Camera Deputatilor avizase, marti dimineata, cerera de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a lui Boldea. Raportul Comisiei Juridice a mers apoi in plen, iar pentru adoptarea lui era necesar votul a jumatate plus unu din numarul deputatilor prezenti.

Mihail Boldea nu a fost prezent nici la Comisia juridica, nici in plenul Camerei Deputatilor pentru a-si sustine punctul de vedere.

UPDATE Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a transmis, marti, procurorului general, Laura Codruta Kovesi, hotararea Camerei Deputatilor prin care a fost incuviintata cererea de perchezitie domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a deputatului Boldea Mihail, invinuit in dosarul instrumentat de DIICOT, relateaza Agerpres.

"Sesizarea Ministrului Justitiei de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a fost transmisa in data de 19 martie 2012 Camerei Deputatilor, in baza art. 72 alin (2) din Constitutia Romaniei (republicata), al art. 24 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor (republicata), si al art. 193 alin. (2) din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994 (republicata), privind Regulamentul Camerei Deputatilor", se arata intr-un comunicat al MJ.

Deputatul independent Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT pentru inselaciune si uz de fals intr-un dosar privind tranzactii controversate cu terenuri si imobile din Galati, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a solicitat, luni, ministrului Justitiei incuviintarea perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a deputatului Mihail Boldea, cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.