Potrivit surselor Hotnews.ro, in interiorul PDL exista tensiuni si conflicte privind modul cum se gestioneaza pregatirea campaniei electorale. Nemultumirea presedintelui Traian Basescu este legata de faptul ca liderii vechi ai PDL nu se implica in strategia pentru campania electorala si, mai mult de atat, acestia creeaza conflicte la nivel local cu UNPR. Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, intr-un interviu acordat B1 TV, ca "greii PDL au drepturi foarte mari" dar nu merg sa candideze la alegerile locale, "pentru ca se tulbura".

Sursele citate sustin ca democrat liberalii nu au reusit sa-si nominalizeze candidatii pentru alegerile locale, in teritoriu este haos iar reprezentantii garzii vechi evita sa se implice in activitatea partidului si sa fie vizibili la nivel de imagine publica.

La inceputul lunii ianuarie conducerea PDL a decis infiintarea unei comisii care sa organizeze partidul pentru alegerile din acest an. Din aceasta comisie fac parte Gheorghe Flutur si Roberta Anastase, secretarul general Ioan Oltean, vicepresedintele Elena Udrea si presedintele Senatului Vasile Blaga.

Potrivit surselor Hotnews.ro, cand s-a decis infiintarea comisiei, conducerea PDL a mizat pe experienta lui Vasile Blaga in campaniile anterioare si relatiile pe care acesta le are in teritoriu insa, acesta a refuzat sa se implice.

O alta problema interna al PDL este pactul la nivel national cu UNPR. Lideri vechi ca Radu Berceanu si Cezar Preda refuza colaborarea cu UNPR in alegerile locale. Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu a declarat public ca refuza sa colaboreze cu UNPR la nivel local, atacandu-l dur pe candidatul UNPR, Antonie Solomon si catalogandu-l "puscarias".

Totodata, liderul PDL Buzau, Cezar Preda fara a consulta conducerea partidului si-a anuntat candidatura la CJ Buzau creand un conflict pe plan local cu UNPR. La Buzau, UNPR intentiona sa-l nominalizeze pentru sefia Consiliului Judetean pe senatorul UNPR Ion Vasile si negociase cu PDL sustinerea acestuia.

"E un haos total in partid. Liderii vechi doar baga suste, joaca in alt film decat restul partidului. Ei asteapta esecul partidului pentru a lua locul lui Boc si Udrea. Presedintele stie toate aceste lucruri si i-a vizat direct pe Blaga, Berceanu si acolitii lor prin declaratiile facute aseara", au explicat sursele democrat liberale.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara intr-un interviu acordat B1 Tv ca este suparat pe "greii din PDL", pentru ca nu merg sa candideze la alegerile locale. "Asta e problema greilor PDL acum. Drepturi au foarte mari, dar nu au dreptul la batalie politica, ca se tulbura. Au aceasta problema si e o chestiune de responsabilitate", a spus Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca, in perioada in care a fost liderul PDL a introdus in partid principiul candidaturii la locale. "Ei, acum s-a schimbat moda si principiile din politica. Eu va spun cu naduf, chiar sunt nadusit pe ei, de ce nu se duc sa candideze la locale. Ce greu esti tu cand tu nu ai voturi la locale? Te duci si tu sa te pitesti dupa vreun primar care a castigat ca sa poti si tu in colegiul tau sa iei mandatul", a afirmat presedintele.

Cum au reactionat democrat liberalii

Vasile Blaga: "Partidul nu si-a definitivat inca listele electorale, dar stiu precis oameni din conducerea partidului, sunt vicepresedinti care candideaza. Sorin Frunzaverde candideaza sigur pentru un post, Flutur candideaza si el pentru presedintia Consiliului Judetean. O sa vedem pana la sfarsit listele(...)Eu am spus ca nu candidez la Bucuresti de foarte mult timp, nu de acum, pentru ca nu am vrut sa pun pe nimeni in situatia mea, care, crezand la un moment dat ca va candida altcineva, am intrat in batalie foarte tarziu". (Mediafax)

Sorin Frunzaverde, prim vicepresedinte PDL: "Din cate tin minte, eu candidez la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin. Sau nu sunt un greu al partidului?" (Mediafax)

Ioan Oltean, secretar general al PDL: Sunt unul dintre membrii vechi, vechi ai partidului dar nu stiu in ce masura ma inscriu in categoria "greilor". Nu stiu in ce masura domnul presedinte s-a referit la mine. Asta doar domnia sa o poate lamuri. Sunt unul dintre vechii membri ai PDL(...) Arat eu a greu? Uitati-va la mine un pic. La greutatea pe care o am eu, nu par un greu". (Mediafax)