Deputatul Niculae Mircovici si senatorul Raymond Luca (PNL), presedintele Comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie 1989, au sesizat, luni, Serviciul Roman de Informatii printr-o adresa comuna, in care solicita introducerea propriilor telefoane sub supraveghere pentru a descuraja apelurile anonime primite in sprijinul renuntarii demersurilor de mentinere a Legii 341, relateaza Agerpres.

Deputatul Nicolae Mircovici a subliniat ca majoritatea organizatiilor de revolutionari nu doresc modificarea Legii 341, Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987.

"Telefoanele adresate mie si domnului senator Luca au continuat, telefoane de tachinare, in cursul noptii de la un numar. Noi nu avem nimic de ascuns si suntem convinsi ca anumite discutii personale nu vor interesa institutiile statului. Ni se cere sa nu ne opunem modificarii legii 341 si sa lasam Legea sa fie modificata astfel incat sa existe posibilitatea ca seria de infractiuni care au fost facute de unii presedinti de organizati sa scape actualelor prevederi ale Legii, care prevede raspunderea penala atat a presedintilor de organizatii, cat si a celui care face falsul (n.r. certificatelor de revolutionar)", a afirmat, luni, Mircovici dupa Biroul Permanent.

Deputatul Mircovici a subliniat disconfortul produs de aceste telefoane propriei persoane si familiei sale.

"Nu poti impune unui deputat sa aiba o anumita pozitie. Prevederea Constitutionala e foarte clara. Orice mandat imperativ este nul. De aceea am considerat ca nu este vorba de o amenintare personala, ci la adresa grupului parlamentar din care fac parte (n.r. al minoritatilor) si acesta este motivul pentru care am informat Biroul Permanent", a mai spus Niculae Mircovici.