"Nu pot sa spui ca, dupa ce un om a servit ca sef al unuia dintre serviciile de informatii, cu care vorbesc zilnic, un om pe care te bazezi mai ales in intalniri care nu sunt usoare, ca nu sunt cu sindicatele, mai poti pune un semn de intrebare ca nu ai avea incredere in el, ca nu e o chimie a increderii, in capacitatea lui de a fi responsabil, in capacitatea lui de a fi loial unor obiective de interes national, nu persoanei Basescu, in capacitatea lui de a organiza lucrurile", a spus duminica seara Traian Basescu despre premierul Mihai Razvan Ungureanu intr-un interviu pentru B1 TV.

"Fata de Razvan am o singura ingrijorare: sa nu rateze, pentru ca nu va rata pentru mine. Actualul premier nu mai are de facut taieri, el nu are decat de mers inainte, nu mai are de luat masuri rele, ci de facut ordine. In mod normal nu ar trebui sa esueze. Imi doresc ca in Romania sa reuseasca un tanar de 44 de ani", a adaugat Traian Basescu, intr-un interviu acordat duminica seara lui Ion Cristoiu, la B1 TV.

"Se lucreaza foarte bine cu un premier care este determinat sa faca programul guvernamental o realitate. Exista o determinare fara rezerve ca daca Ungureanu face o prioritate din fondurile europene si din legea sanatatii si mai reduce din evaziune, are libertate totala sa schimbe secretari de stat, directori de agentii. Tipul de analiza pe care l-a deprins la Ministerul de Externe si ca sef la SIE in face sa nu se repeada", a adaugat Basescu, care nu a exclus ca ar putea aparea divergente in relatia cu premierul, dar pina la nivelul la care "sa punem in insecuritate stabilitatea guvernamentala, pentru ca Romania daca plateste vreun pret urias peste noapte ar fi in momentul in care ar intra in instabilitate politica.