Fostul presedinte al Senatului, independentul Mircea Geoana isi lanseaza, vineri, ora 18:00 la Romexpo o platforma civica care are la baza un manifest intitulat "Apel pentru Schimbarea Adevarata", publicat pe internet. Potrivit surselor Hotnews.ro este vorba de o miscarea civica-profesionala denumita Romania Noastra si va avea ca membri, profesionisti din diferite domenii din tara si strainatate, profesori, doctori, avocati. Mircea Geoana a declarat intr-un interviu acordat agentiei Mediafax ca la eveniment vor participa personalitati ca Dana Safta, Mihaela Mihai, Ovidiu Lipan Tandarica si Mihai Covaliu.

Sursele citate sustin ca platforma are ca scop sa identifice solutii viabile socio-economice pentru Romania si ar putea sustine punctual candidati la alegerile locale si parlamentare din acest an.

"Va fi organizata ca o miscare nepolitica, dar va avea un scop politic. (...) As spune ca este mai mult decat un ONG, este mai putin decat un partid politic, este ceva diferit, care speram sa aiba un impact pozitiv in societate. (...) In acelasi timp, nu vom ezita, atunci cand vom simti ca putem sprijini pe cineva, ca putem sa dezvoltam chiar si un brat politic distinct, dar asociat cu miscarea, sa o facem si o sa o facem la fel de transparent, asa cum facem astazi anuntul ca este o asociatie non-guvernamentala, dar cu ambitii politice, sa spunem ca la un moment va exista si un brat politic", a declarat Geoana pentru Mediafax.

Mircea Geoana a fost exclus din PSD in noiembrie 2011 pe motiv ca a incalcat Statutul partidului si nu a respectat deciziile conducerii PSD. O data cu excluderea din partid, Geoana a pierdut si postul de presedinte al Senatului, fiind revocat din functie la scurt timp de catre senatorii Puterii si ai Opozitiei.

Geoana si-a exprimat in nenumarate randuri intentia de-a infiinta un nou partid politic insa, nu a reusit sa coaguleze in jurul sau nume cunoscute din politica romaneasca. Un episod in acest sens este inscrierea deputatul Florentin Gust in PDL, Gust fiind finul lui Mircea Geoana si sustinatorul acestuia. In urma cu doua saptamani, Gust a anuntat ca se inscrie in PDL, parasind astfel proiectul lui Geoana.