Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca formatiunea sa nu va include in statut interdictia de a colabora cu PDL, apreciind ca nu este nevoie de acest lucru si ca PNL este suficient de credibil sub acest aspect, relateaza Mediafax.

"Nu vom introduce un asemenea articol, nu e nevoie. PNL e suficient de credibil si sub acest aspect, nu a avut nici macar vreo tentativa de a colabora cu Traian Basescu si PDL dupa plecarea PDL din Guvernul Tariceanu, din 2007", a spus Antonescu.

El a subliniat ca PNL si-a dovedit consecventa in diverse imprejurari, atat dupa alegerile din 2008, cand prima oferta pentru o guvernare cu PDL a venit catre conducerea PNL si a fost respinsa, cat si in 2009, cand in turul al doilea al prezidentialelor PNL a oferit sprijinul sau lui Mircea Geoana, dar si dupa victoria lui Traian Basescu, cand o noua oferta de guvernare a fost respinsa.

"PNL nu are nevoie de asa ceva. Opinia publica nu are dubii in aceasta privinta. Avem acest lucru trecut in documentul de constituire al USL, intr-o anumita forma, iar la congresele celor trei partide din 7 aprilie vom adopta noi documente politice ferme in aceasta privinta. Nu cred ca e nevoie ca in statut sa apara acest lucru. Asta a facut PDL pentru ca nu era credibil", a mai spus Antonescu.

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat, joi, intrebat despre intentia PSD si PNL de a adopta o declaratie de interzicere a colaborarii cu PDL, ca ceea ce semneaza cele doua partide "este facut exclusiv in interesul alegerilor care urmeaza".

"Ceea ce semneaza domniile lor acum este facut exclusiv in interesul alegerilor care urmeaza. Ar fi o greseala din partea oricui, si banuiesc ca niciun analist politic nu face asta, sa creada ca ceea ce semneaza PNL si PSD intr-un an electoral e menit sa dureze mai mult decat alegerile", a precizat Sever Voinescu, purtator de cuvant al PDL.

El a aratat ca si PDL a avut o experienta similara, prin faptul ca adoptase o clauza politica de necolaborare cu PSD, dar apoi a facut un guvern cu social-democratii.

Cele trei formatiuni ale USL - PSD, PNL si PC - vor decide "cel mai probabil pe 7 aprilie", la nivel de congres, ca nu vor avea niciun fel de colaborare politica cu presedintele Traian Basescu si PDL, a anuntat, luni, liderul social-democrat Victor Ponta.

"Cel mai probabil pe 7 aprilie, la finalizarea discutiilor pentru alegerile locale, vom vota in structurile supreme ale celor trei partide, la nivel de Congres, decizia noastra, a celor trei partide, de a nu avea niciun fel de colaborare politica cu presedintele Traian Basescu si cu PDL", a declarat Victor Ponta, in conferinta de presa de la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD.