Senatorul PSD Georgica Severin, fost parlamentar PDL, a urat, joi, intr-o conferinta de presa, "La multi ani" UNPR, cu ocazia zilei de 15 martie, despre care a spus ca a devenit recunoscuta ca simbol mondial al tradarii, odata cu asasinarea lui Cezar de catre Brutus, in urma cu 2056 de ani, relateaza Mediafax.

"Astazi este 15 martie. Urez 'La multi ani!' tuturor maghiarilor, pentru ca e ziua lor, stiti foarte bine. Si cred ca pot sa urez in acelasi timp 'La multi ani!' si celor de la UNPR. Nu stiti de ce? 15 martie este ziua cand, acum 2056 de ani, Brutus l-a asasinat pe Cezar si de atunci Idele lui Martie - astazi suntem in idele lui martie - este simbolul mondial al tradarii", a spus Severin.

Georgica Severin a fost ales senator PDL la finalul anului 2008, insa a demisionat din acest partid la 25 august 2010.

El invoca "incoerenta si incompetenta administrativa si economica, incapacitatea organica de a comunica, inlocuita de aroganta si suficienta, promovarea non-valorilor, pervertirea sistemului de valori din societate, suprematia lui Basescu asupra partidului, teoretizata, explicata si deghizata de ideologi de serviciu intr-o "reforma" bazata pe autoritarism si diminuarea rolului institutiilor democratice ale statului cu exceptia celei prezidentiale si partial a executivului".