Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, ca premierul Ungureanu este ridicol cand pretinde ca mai este un fel de membru al PNL, el aratand ca, din punct de vedere juridic si politic, odata revenit la "civilie" si nedepunand o cerere de reluare a calitatii de membru, nu mai are legatura cu PNL.

"In cazul Ungureanu, credeam ca lucrurile sunt simple, anume ca, odata revenit la civilie, ca sa spun asa, din politica, nu mai are vreo legatura cu PNL de vreme ce nu facut solicitarea de a-si relua calitatea de membru deplin. Credeam ca asta e intepretarea pe care, din punct de vedere juridic, politic, putem sa o dam cu totii. Ungureanu e ridicol pretinzand ca mai e un fel de membru al PNL", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus ca nu intelege de ce premierul Ungureanu a tinut sa-si autodefineasca in acest moment situatia ca membru suspendat din PNL decat ca pe o incercare "jalnica" de a semana confuzie si de a lasa loc la interpretari.

"De ce nu a facut un gest minimal sa spuna ca nu mai are treaba cu PNL sau ca e independent - asta eu nu o inteleg decat in conditiile unei incercari jalnice, minore, de a semana confuzie, de a lasa loc la intepretari. Mie imi plac lucrurile simple, iar apartenenta la un partid e un element definitoriu, fundamental de identitate. De ce acesti oameni cultiva in chip aproape pervers aceste confuzii nu putem intelege", a spus Antonescu.

El a aratat ca este limpede faptul ca Ungureanu a ales o cale politica diferita de PNL si a mentionat ca e dreptul sau sa faca acest lucru.

"Faptul ca Ungureanu a tinut sa reaminteasca sau sa-si autodefineasca in acest moment situatia ca membru PNL, fie si autosuspendat, ne poate duce in situatia, glumind, sa-l chemam la BPC sa vedem ce are de gand, fie sa formalizam o stare de lucruri. Nu inteleg de ce acesti oameni fac in felul acesta lucrurile. E limpede ca Ungureanu a ales o cale de cariera, de viata, de politica, total diferita de pozitia politica a PNL. E dreptul sau, e normal, suntem in democratie, nu e nici cea mai mica problema", a spus Antonescu.