Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri la TVR Info, comentand subiectul telefonului dat de Mihai Razvan Ungureanu lui Victor Ponta, ca este vorba despre "o diversiune subtirica". Intrebat fiind de dialogul putere-opozitie, Antonescu a spus ca premierul Ungureanu nu reprezinta puterea: "Eu nu doresc un dialog cu dl. Ungureanu, poate doar pe logica, lingvistica daca avem timp; dialog politic, dialog putere-opozitie nu se face cu dl. Ungureanu care nu-i putere, ci doar un slujbas, foarte inalt al puterii; puterea e cum am vazut limpede la dl. Basescu si la presedintii sau conducerea partidelor care compun coalitia de guvernare".

Copresedintele USL a revenit ulterior cu precizari, spunand ca termenul slujbas nu are nimic peiorativ si ca dl. Ungureanu s-a autodescris asa direct sau indirect.

"Suntem deschisi unui dialog cu puterea, dar v-am spus ce inteleg prin putere...daca vor exista toate elementele care sa promita un dialog serios, ne vom discuta cu liderii puterii; de exemplu as participa cu mare placere la un dialog pe tema modificarii legii electorale, prin care sa reducem numarul de parlamentari si sa facem o lege reprezentativa", a mai spus Crin Antonescu.

Reactia vine dupa ce premierul Ungureanu a declarat, marti seara, la Antena 3, ca a avut o discutie telefonica cu liderul PSD, Victor Ponta, in care i-a spus ca Guvernul va aproba legi importante la dezbaterea carora opozitia ar trebui sa vina in Parlament, adaugand ca nu a "apucat" sa aiba o discutie si cu presedintele PNL, Crin Antonescu.