Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru Hotnews.ro, ca USL este dispus sa se intalneasca cu membrii Coalitiei pentru a discuta prioritatile legislative, dar spune ca nu va renunta la protestul parlamentar pana cand Roberta Anastase nu va fi inlocuita de la sefia Camerei Deputatilor. Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, marti, la Antena 3, ca l-a sunat pe presedintele PSD Victor Ponta si i-a solicitat o intalnire cu opozitia pentru discutarea prioritatilor legislative.

"Domnul Ungureanu ne-a invitat la o intalnire cu membrii Coalitiei cu domnul Boc, domnul Kelemen si pana la urma acceptam sa ne intalnim si cu Gabriel Oprea. Am discutat si cu colegii din USL, cu domnul Antonescu si cu Daniel Constantin. Suntem de acord sa ne intalnim.

I-am spus premierului ca nu renuntam la cele patru conditii pe care le-am pus. Acceptam sa ne intalnim cu membrii Coalitiei, dar nu renuntam la punctul patru, demiterea Robertei Anastase. Domnul Ungureanu ne-a spus ca trei dintre ele le poate rezolva iar in ceea ce priveste demiterea Robertei Anastase nu poate sa ne ajute. Noi nu renuntam la acest punct", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta pentru Hotnews.ro.

Liderul PSD a precizat ca parlamentarii USL sunt dispusi sa dezbata la Senat tratatul de guvernanata fiscala dar la Camera activitatea nu va fi reluata pana nu vor fi indeplinite cele patru conditii puse de opozitie.

"Probabil la Senat parlamentarii USL se vor intoarce la munca sa discute tratatul de guvernanta fiscala, dar doar atat. La Camera Deputatilor nu vom relua sub nicio forma activitatea legislativa, indiferent de ce legi vor fi dezbatute pana nu pleaca Roberta Anastase. Asta i-am spus si premierului Ungureanu. Vom relua activitatea parlamentara in noiembrie cand vom schimba si Guvernul", a precizat Ponta.

Conditiile puse de USL sunt: demiterea Robertei Anastase, renuntarea la angajarile de raspundere, participarea parlamentarilor Puterii si exprimarea votului acestora la motiunile simple sau cele de cenzura si eliminarea UNPR din structurile parlamentare de conducere.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, marti, intr-o emisiune la Antena 3, ca l-a sunat pe presedintele PSD Victor Ponta in cursul dupa-amiezii, invocand nevoia unei intalniri cu opozitia pentru discutarea prioritatilor legislative.

"Ma va ierta domnul presedinte Ponta si va fac o confidenta, chiar daca n-am avut aceasta intelegere cu domnia sa. Noi ne-am auzit la telefon si in aceasta dupa-amiaza. A fost un telefon pe care am considerat ca este normal sa-l dau.

Nu e vorba de o consultare, e vorba de nevoia de a ne intalni pentru a discuta prioritatile legislative esentiale care ne asteapta pe perioada care urmeaza, intre care pachetul de energie despre care i-am spus, stiind foarte bine ca toti ceilalti reprezentanti ai partidelor din arcul guvernamental cunosc aceasta chestiune si mi se pare, repet, corect politic, dar si democratic ca presedintele PSD sa cunoasca acest lucru", a declarat Ungureanu, la Antena 3.