Deputatul Oana Niculescu-Mizil si-a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, demisia din PSD, sustinand ca judetul Calarasi, unde a ocupat functia de presedinte al organizatiei judetene a partidului pana luni, cand a fost schimbata in urma unei decizii a Biroului Permanent al social-democratilor, "a fost vandut la propriu PNL-ului de catre PSD". "Am aflat de la televizor ca eram data afara de la conducerea PSD Calarasi, in timp ce eram plecata din tara... Am fost mazilita", a spus Mizil.

Oana Niculescu Mizil (foto arhiva)Foto: Hotnews

Deputatul a declarat ca in PSD "lucrurile s-au schimbat" fata de trecut, iar pentru unii lideri ai partidului "puterea si averea personala sunt mai importante". "Ar vinde pe oricine pentru ca ei sa fie in fruntea bucatelor. Ar fi in stare de orice tip de alianta, contra naturii chiar, pentru ca ei si numai ei sa aiba de castigat. Asa s-a intamplat si in judetul Calarasi", a spus Oana Niculescu-Mizil.

"Am castigat presedintia PSD Calarasi in mod democratic. Ce am facut eu in Calarasi se vede, intrebati-i pe calaraseni... Am fost un soldat ascultator al partidului, contest insa deturnarea scopului in favoarea intereselor personale ale anumitor lideri", a continuat aceasta.

"Multi ar spune ca am fost data afara din partid si trebuie sa recunosc ca am aflat si eu de la televizor ca eram data afara de la conducerea PSD Calarasi, exact in timp ce eu eram plecata din tara. Eu consider ca pur si simplu am fost mazilita. Si nici asta nu era important, daca sacrificiul carierei mele politice s-ar fi facut pentru binele calarasenilor. Dar consider ca judetul Calarasi a fost vandut la propriu de catre PSD PNL-ului, in defavoarea calarasenilor si a membrilor PSD", a sustinut deputatul.

Oana Niculescu-Mizil a fost schimbata luni de la sefia organizatiei judetene PSD Calarasi, anuntul fiind facut de liderul filialei municipale a partidului, Ion Stefan. "Cred ca este un castig. Trebuia facuta treaba asta mai demult (...) pentru ca dansa, nefiind prezenta zi de zi la partid, normal ca ne incurca in activitatea de zi cu zi pe care noi trebuia sa o facem, atat in cadrul organizatiei PSD, cat si in relatia din cadrul USL cu ACD. Noi de multe ori nu am putut conlucra cu PNL, respectiv PC, nefiind dansa aici, ca trebuiau luate niste decizii, niste hotarari", a declarat presedinte PSD municipiul Calarasi.

Decizia de inlocuire a Oanei Niculescu-Mizil de la sefia filialei PSD Calarasi a fost luata luni in Biroul Permanent al social-democratilor cu unanimitate de voturi si va ramane definitiva dupa ce va fi validata de Comitetul Executiv.

Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, miercuri, ca nu cunoaste motivele pentru care Oana Mizil a fost demisa de la sefia organizatiei de Calarasi si ca va purta cu liderul social-democrat Victor Ponta "toate discutiile" referitoare la inlocuirea acesteia.

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat in aceeasi zi ca decizia demiterii Oanei Mizil din fruntea PSD Calarasi, votata in BPN, va fi ratificata de CNEx, el aratand ca nu are nimic sa-i reproseze acesteia si ca aceasta decizie nu trebuie discutata cu Marian Vanghelie. "A fost o decizie luata pentru a organiza mai bine efortul USL de a castiga alegerile locale", a precizat Ponta.

In luna ianuarie, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a recunoscut, intr-o emisiune televizata, ca are o relatie de dragoste cu Oana Mizil, precizand ca atat el, cat si aceasta au incheiat relatiile cu fostii lor parteneri de viata si ca se gandesc la "lucruri serioase".