Victor Ponta afirma ca este necesara atat reducerea CAS-ului cat si majorarea salariilor bugetarilor, sustinand ca exista resurse financiare pentru promovarea ambelor decizii, "dar doar daca se opreste masinaria de furat a PDL".

Intr-o postare pe blogul lui, liderul PSD sustine ca intrebarea 'ce alegem intre marirea salariilor si reducerea CAS' este o tema falsa lansata de putere.

"Raspunsul nostru - ambele! Pentru ca, daca se fura mai putin, se poate si una si alta", afirma acesta.

El reaminteste ca a precizat vineri seara, intr-o emisiune TV, ca "daca se majoreaza acum salariile si nu se iau celelalte masuri care inseamna mai multe locuri de munca, venituri suplimentare la buget, in 2013 practic nu ai de unde sa le platesti!".

Ponta sustine ca cele doua masuri nu pot fi promovate decat concomitent, in conditiile in care Romania va avea de platit "enorm la FMI" in 2013 iar "bugetul are nevoie de surse suplimentare de venit, si acestea nu se obtin decat daca stimulam cresterea economica si consumul".

Presedintele PSD spune ca "Traian Basescu s-a sucit, si acum spune ca vrea marirea salariilor, dupa ce atata timp a spus ca nu sunt bani pentru asta. In timp ce toata lumea avertizeaza ca ar putea fi recesiune, el spune ca acum sunt bani".

"Parerea mea - sunt bani, dar doar daca se opreste masinaria de furat a PDL, cea care a atras cheltuieli tot mai mari, suportate de cetateni", scrie el.

In finalul articolului, Victor Ponta sugereaza ca salariile bugetarilor ar trebui majorate cu 40%:

"Daca vrem sa fim seriosi, sa avem o crestere reala si sanatoasa, trebuie sa stimulam si locurile de munca, dar si puterea de cumparare a cetatenilor. Si nu doar cu o revenire de 5-10% la salarii, pentru ca asta nu acopera inflatia, sporurile taiate, salariul al 13-lea, taxele marite. Fiecare bugetar a pierdut in jur de 40% din venituri. Trebuie sa reparam situatia asta, pana la capat".