Deputatul UNPR de Iasi Tudor Ciuhodaru a anuntat ca va depune, luni, in Parlament un proiect de lege care vizeaza cresterea sigurantei in activitatea de taximetrie, prin dotarea masinilor cu butoane de panica si asigurarea unui geam securizat care sa delimiteze soferul de clienti, transmite Mediafax.

Tudor Ciuhodaru a declarat, vineri, ca va depune, luni, la Camera Deputatilor un proiect de lege vizand siguranta sefrilor de taxi, el recunoscand ca a luat decizia sustinerii proiectului dupa ce, joi, un sofer de taxi din Iasi a fost injunghiat in masina de catre o clienta.

"Voi depune la Camera Deputatilor un astfel de proiect, care sa vizeze dotarea autoturismelor cu butoane de panica si cu geamuri securizate care sa delimiteze spatiul soferului de cel al clientilor. Toate aceste dotari vor figura la cheltuieli deductibile daca proiectul va fi adoptat" , a afirmat Tudor Ciuhodaru.

El a mai spus ca a discutat cu reprezentanti ai Camerei Taximetristilor, acestia invocand faptul ca in Romania nu exista sisteme de protectie care sa-i protejeze pe soferii firmelor de taximetrie.

"Cazul de la Iasi, cand un sofer de taxi a fost injunghiat la gat de catre o clienta, este doar unul dintr-o serie lunga de astfel de incidente. E important sa existe un buton de panica. Astfel, aparitia unei agresiuni poate fi sesizata rapid atat la dispeceratul firmei, cat si la numarul de urgente 112", a adaugat deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru.

Joi dimineata, un taximetrist din Iasi in varsta de 53 de ani a fost injunghiat cu un cutit in gat de catre o clienta, la finalul cursei. Barbatul a fost supus unei interventii chirurgicale la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi si se afla in afara oricarui pericol. Agresoarea, o tanara de aproximativ 25 de ani, este cautata in continuare de Politie.