Secretarul general al PDL Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistrita, ca este de acord cu modificarea legislatiei astfel incat si presa scrisa si online sa aiba un CNA, spunand ca initiativa este una "de bun simt si oportuna", transmite Agerpres. Oltean spune ca ar fi primul interesat de existenta unei astfel de institutii, avand in vedere ca "multi se ascund in spatele presei online si te fac in toate felurile si nu este corect".

"Si eu am convingerea ca aceasta lege ar trebui modificata, pentru ca, daca se pedepseste o televiziune pentru ca te injura la televizor, cred ca nu e mai prejos sa se aplice o sanctiune si celor care te injura in presa online. Eu as fi primul interesat, pentru ca multi se ascund in spatele presei online si te fac in toate felurile si nu este corect. Cred ca va trebui sa gandim ca legislatia sa se aplice si celor care se ascund in spatele presei online pentru a aduce jigniri unor oameni, indiferent ca sunt oameni politici sau sunt simpli cetateni ai acestei tari", a declarat Oltean.

Liderul PDL considera ca o astfel de initiativa ar trebui sa vina din partea jurnalistilor si ca personal subscrie acesteia.

"Probabil ca in aceasta privinta n-ar fi lipsita de importanta o initiativa chiar a voastra (a jurnalistilor - n.r.), pentru ca sunteti cunoscatori ai fenomenului si nu cred ca poate fi tratata cu indiferenta aceasta atitudine a voastra si eu personal subscriu unei asemenea initiative, care mi se pare de bun simt si absolut oportuna", a mai spus Oltean.