Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, la Bistrita, raspunzand unei intrebari legate de posibilitatea infiintarii unei sectii in limba maghiara la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, ca partidul sau nu a acceptat niciodata ultimatumuri din partea UDMR sau altor formatiuni politice, transmite Agerpres.

Potrivit lui Oltean, UDMR trebuie sa dea dovada de ratiune si nu de pasiune politica, liderul democrat-liberal declarandu-se convins de faptul ca Uniunea nu va parasi arcul guvernamental.

"Eu cred ca UDMR va ramane la guvernare, a fost un partener loial al guvernarii, impreuna am realizat o reforma extrem de importanta in Romania si cred ca pasiunea politica nu-si are locul si ratiunea trebuie sa invinga. Sunt lucruri care pot fi facute in politica si sunt lucruri care nu pot fi facute in politica. N-am acceptat niciodata ultimatumuri, nici de la UDMR, nici de la alta formatiune politica. Intotdeauna ratiunea a fost cea care a condus partidul in actul de guvernare si eu cred ca aceasta guvernare, in aceasta formula, va continua pana in decembrie 2012 si, de ce nu, si in continuare", a spus liderul PDL.

Secretarul general al PDL recunoaste ca discutiile in cadrul coalitiei sunt "aprinse" in legatura cu aceasta tema, dar spune ca decizia finala va trebui sa respecte intocmai cadrul legal.

"Este o discutie destul de aprinsa in interiorul Puterii. Noi speram sa gasim o solutie care sa fie conforma cu legea educatiei si invatamantului. Personal, sunt pentru lege, pentru aplicarea legii si nimic in afara legii, niciun milimetru in afara legii. Daca legea spune ca acesta-i drumul, acesta-i drumul, pentru ca legea este adoptata de catre Parlament si nimeni nu poate sa ceara altceva decat prevede norma legala", a mai spus Ioan Oltean.