Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda sustine ca organizatia PDL Bucuresti ar trebui sa revada candidaturile la Primaria Generala, in contextul afirmatiilor privind introducerea pedepsei cu moartea facute de Silviu Prigoana, al carui nume a fost vehiculat ca posibil candidat la fotoliul de primar al Bucurestiului.

"Afland ca e (inca) in carti pentru candidatura la Primaria Capitalei, Silviu Prigoana a crezut de cuviinta sa se exprime politic, propunand reintroducerea pedepsei cu moartea. Probabil ca dl Prigoana nu stie ca Belarus e singurul stat din Europa care are inca pedeapsa capitala in legislatia sa. Uniunea si celelalte state europene au facut din abolirea executiilor o valoare esentiala. Cred ca Elena Udrea - sefa organizatiei PDL Bucuresti - ar trebui sa revada chestiunea candidaturilor. Daca V. Ponta s-a putut desparti de D. Sova pentru declaratiile sale negationiste, nu vad de ce noi am mentine in cursa pentru Bucuresti pe cineva care si-ar dori sa traiasca mai degraba la Minsk", scrie Preda, miercuri, pe blogul personal.

Potrivit Agerpres, deputatul PDL Silviu Prigoana s-a pronuntat, marti seara, la B1 tv, in favoarea reintroducerii in Romania a pedepsei cu moartea, sustinand ca o lege in acest sens ar trebui sa actioneze ca o bariera pentru infractori. "Pedeapsa cu moartea trebuie reintrodusa, nu pentru a fi aplicata. Cred ca tema asta de discutie trebuie avuta cu urmasii victimelor, a copiilor ucisi de pedofili. (...) Omul de la coafor are discernamant, asta s-a vazut in evaluarea psihologica si a pus in balanta. (...) Pedeapsa cu moartea introdusa ar fi numai asa un punct de reper pentru toata lumea si pentru infractor si pentru judecator ca sa iti dea o tema de gandire, nu pentru aplicare (...) Sistemul nostru e defect in momentul de fata. Daca tu ai lege care inarmeaza populatia intr-un fel sau altul, trebuie sa ai si legea care, daca folosesti armamentul respectiv sau orice faci, trebuie sa raspunzi", a sustinut Prigoana.