"Fara sa vrea, opozitia a devenit reclama vie pentru eficienta unei cure de slabire a Parlamentului. A permis puterii sa demonstreze ca se poate lucra cu un Parlament mult redus ca dimensiuni", scrie deputatul PDL raluca Turcan intr-o postare pe blog intitulata "Reducerea numarului de parlamentari: dovada ca se poate".

Deputatul PDL sustine ca, in ciuda faptului ca opozitia parlamentara a fost absenta de la lucrari, Parlamentul a continuat sa functioneze ca urmare a unei mobilizari puternice a coalitiei majoritare.

Raluca Turcan precizeaza ca, in conditiile protestului opozitiei, majoritatea parlamentara actuala functioneaza cu circa 250 de parlamentari, fata de totalul de 471. "Iar asta in ciuda discursurilor mai vechi sau mai noi ventilate de opozitie cum ca Parlamentul nostru nu poate lucra eficient daca nu are macar 400 de parlamentari", scrie deputatul.

"Cred ca atunci cand PDL a decis sa sustina reducerea numarului de parlamentari la 300 n-am picat exact pe cifra cea mai buna. Zilele astea se dovedeste ca 250 de parlamentari sunt suficienti", incheie Raluca Turcan.