Miscarea Populara trebuie sa existe "acum sau mai tarziu", a declarat sambata europarlamentarul PDL Monica Macovei, care a participat la a patra conferinta nationala a miscarii "Noua Republica", transmite Agerpres. Macovei a spus ca din aceasta miscare nu ar trebui sa faca parte UNPR sau UDMR.

Monica MacoveiFoto: AGERPRES

"Miscarea Populara ar trebui sa existe acum sau mai tarziu si sa inglobeze segmentele de dreapta, inclusiv civice. (...) Trebuie sa incepem si sa lucram la ea (...) Deja de aproape un an se vorbeste despre asta, s-a tocit si intelesul si formularea, lumea nu cred ca mai intelege sau nu mai asteapta ceva", a afirmat Macovei.

Europarlamentarul PDL a sustinut ca Miscarea Populara ar trebui sa fie o grupare a celor de dreapta si ca ea trebuie sa existe in Romania, adaugand ca din aceasta constructie nu ar trebui sa faca parte UNPR, pentru ca e o formatiune de stanga, si nici UDMR.

HotNews.ro a scris in urma cu o zi ca democrat-liberalii promovau intens, in urma cu o saptamana, proiectul Miscarii Populare pentru alegerile din 2012, insa, vineri, conducerea PDL a dat semnalul amanarii proiectului.

Secretarul general al PDL Ioan Oltean a declarat public ca "nu a crezut si nu crede ca Miscarea Populara ar putea fi o constructie politica oportuna pentru alegerile din acest an".

Initiat si promovat de presedintele Traian Basescu, proiectul Miscarii Populare ar putea fi amanat pentru a doua oara.

Democrat-liberalii se vor intruni, duminica, in sedinta Colegiului Director si vor decide daca proiectul va merge in continuare sau va fi sistat.

Presedintele Basescu, promotorul ideii de Miscare Populara

In septembrie 2011, proiectul Miscarii Populare a fost promovat de presedintele Traian Basescu care a declarat public la TVR 1, ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante. Seful statului a mentionat ca el a rugat-o pe fiica sa sa inregistreze la OSIM aceasta denumire.

"Acest proiect poate exista, dar nu in sensul la ceva ridicol. Nu o sa gasesti partide imaculate, nu se poate. Eu cred ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante. De aceea am si rugat-o pe fiica mea sa inscrie la OSIM. Preventiv, trebuie sa gandesti politic. Este posibil sa se creeze o alianta", a spus Basescu. (21 septembrie)

Ideea a fost preluata si promovata public de fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu. La aceea data, liderii PDL au facut numeroase declaratii despre coagularea unei forte de centru dreapta.

De asemenea, denumirea de "Miscarea Populara" a fost inregistrata la OSIM de Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui cu cateva zile inaintea iesirii lui Traian Basecu public, mai exact pe 13 septembrie.