Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat joi ca prin noua Lege a lustratiei PDL incearca sa mai obtina niste voturi de la electoratul de dreapta. Crin Antonescu a mai spus, citat de Agerpres, ca "lustratia.. s-a ratat... din cauza faptului ca cei puternici din afara Romaniei interesati de evolutia democratica a Romaniei nu ne-au ajutat".

"O spun cu tristete: e o tema pe care societatea romaneasca a ratat-o. Lustratia, care ar fi nu numai dreapta, ci foarte necesara unei societati ca cea romaneasca, s-a ratat din cauza insuficientei forte a alternativelor politice in Romania la inceput anilor '90, din cauza vastului sistem de complicitati, din cauza faptului ca cei puternici din afara Romaniei interesati de evolutia democratica a Romaniei nu ne-au ajutat. Puteri democratice la care am sperat au preferat sa lucreze mai degraba cu lustrabilii decat sa ajute efortul de lustratie din Romania", a declarat Crin Antonescu intr-o conferinta de presa.

"Azi, demersul foarte grabit al PD nu este decat un episod minor dintr-un demers minor de natura demagogica. PD incearca sa se faca campionul unor cauze care nu i-au apartinut niciodata si nici macar in al 12-lea ceas nu reusesc sa duca pana la capat ce a mai ramas dintr-un asemenea proiect de lege si personalizand au grija sa scoata din aceasta lege Comitetul Central al UTC sau persoanele asimilabile fostului Corp Diplomatic al Romaniei lui Ceausescu", a mai spus liderul PNL.

El a precizat ca nu vrea sa spuna prin aceasta ca Mihai-Razvan Ungureanu sau Teodor Melescanu nu ar trebui sa faca politica in Romania, amintind chiar ca PNL i-a desemnat pe cei doi in functia de ministru de Externe.

"Am dat acest exemplu ca sa vedem ca PD nu poate avea pretentii nici macar in gluma ca rezolva o tema reala, dureroasa a societatii romanesti", a adaugat Antonescu.