Peste 200 de tineri liberali prahoveni au demisionat din PNL pe motiv ca la nivelul conducerii partidului nu se mai respecta statutul, dar si deoarece liderul liberalilor, Crin Antonescu, "a ratat" sansa de a actiona ca garant al democratiei si al libertatii in interiorul PNL, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis, marti, presei, 203 tineri liberali membri ai organizatiei de studenti si ai organizatiilor de tineret de la nivelul municipiului Ploiesti si al judetului Prahova au demisionat din PNL, acestia exprimandu-si regretul ca presedintele partidului "nu s-a trezit la timp". Printre demisionari se afla si presedintii organizatiilor judetene si municipale de tineret, Razvan Lungu si respectiv Radu Simionescu, si presedintele Clubului Studentesc Liberal Filiala Prahova, Catalin Radu.

"Este o decizie pe care o luam cu tristete si parere de rau. Suntem nevoiti sa parasim Partidul National Liberal din cauza unei conduceri de partid care nu mai respecta statutul, nu mai respecta libertatea de alegere, nu mai respecta democratia, valori in care liberalii cred si pentru care noi ne-am inscris in acest partid. Protestul nostru de ieri, 27 februarie 2012, de la sediul central al PNL din Bucuresti, s-a dorit a fi un ultim semnal de alarma transmis presedintelui Crin Antonescu fata de o incalcare grosolana a libertatii noastre de alegere, abuz comis de conducerea interimara a filialei Prahova, cu complicitatea secretariatului general al partidului", se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, demisionarii spun ca desi i-au solicitat lui Crin Antonescu "sa-si respecte cuvantul dat' in ceea ce priveste organizarea conferintei judetene de alegere a liderilor PNL Prahova in termenul prevazut de statut, adica cel mai tarziu pe data de 10 martie, acesta 'a ratat sansa de a actiona ca garant al respectarii regulilor, a democratiei si a libertatii in interiorul PNL si a decis sa incalce in continuare statutul Partidului National Liberal".

"Din pacate, Crin Antonescu a luat aceasta decizie cu pretul pierderii a 203 tineri care au lucrat, din 2007 incoace, la toate campaniile PNL si care au pus umarul la transformarea organizatiei Prahova intr-una dintre cele mai performante organizatii liberale din tara. Este vorba de aceiasi tineri care au lucrat si la campania domnului Antonescu din 2009, asigurandu-i cel mai bun scor la nivel national - 28% in municipiul Ploiesti. Ne pare rau ca domnul Crin Antonescu nu s-a trezit la timp si am ajuns la aceasta situatie care face rau organizatiei pentru care am muncit cu totii ani la randul, mai ales acum, in prag de alegeri locale. Suntem mandri ca am fost parte a Partidului National Liberal atat timp cat s-au respectat libertatea si democratia si dezamagiti ca suntem nevoiti sa il parasim pentru ca actuala conducere a anulat aceste principii in interiorul PNL", se mai precizeaza in comunicat.

Unul dintre consilierii municipali ai PNL Prahova, Costel Horghidan, s-a alaturat demersului tinerilor, acesta anuntandu-si demisia din partid in cadrul unei conferinte de presa. Horghidan a precizat ca nu isi va pierde functia de ales local intrucat nu a fost ales pe listele PNL.

Aproximativ 50 de membri ai PNL Prahova au protestat luni in fata sediului central al PNL si au cerut organizarea de alegeri statutare.

Crin Antonescu a precizat ca Biroul Politic Central a convocat pentru data de 12 martie o reuniune a Consiliului National Executiv (CNEx), unde se va discuta, printre altele, si situatia de la PNL Prahova.

La data de 9 decembrie 2011, presedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, a anuntat ca demisioneaza din functie, acesta revenind asupra deciziei trei zile mai tarziu si anuntand in cadrul Biroului Politic Teritorial (BPT) al PNL ca isi retrage demisia. Solicitarea de retragere a demisiei a fost inregistrata atat la Biroul Politic Central al partidului, cat si la organizatia Prahova a PNL.

La data de 19 decembrie 2011, Biroul Politic Central si Consiliul National Executiv ale PNL au decis prin vot secret demiterea presedintelui organizatiei liberale din judetul Prahova si alegerea unui Birou Permanent Teritorial interimar condus de Mircea Rosca.

"Fostul presedinte Adrian Semcu a revenit in sedinta asupra demisiei si revenind asupra demisiei am propus in calitate de presedinte BPC-ului demiterea presedintelui organizatiei Prahova si dizolvarea Biroului Permanent Teritorial. Aceasta propunere a fost adoptata de BPC cu 25 de voturi pentru, trei impotriva si trei abtineri. Am propus BPC un Birou interimar care este alcatuit din 21 de membri, multi dintre ei din vechiul Birou, practic toti consilierii judeteni, toti fostii vicepresedinti ai organizatiei judetene, fosti parlamentari. In fruntea acestui Birou presedinte interimar este fostul vicepresedinte Mircea Rosca", a declarat, la acel moment, presedintele Crin Antonescu.