"Am aflat ca faimosul PNDI [n.r. Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii] continua; 300 de milioane de euro se vor cheltui si sub guvernul Ungureanu pentru firmele PDL. Nu e nici o diferenta, sunt pe aceleasi firme. [...] Va rog sa comparati cei 300 de milioane de euro pentru afacerile de campanie: 250 de primari PDL, 50 PSD si 35 PNL", a declarat luni presedintele PDL, Victor Ponta.

Liderul social-democrat a precizat ca protestul parlamentar continua si ca nu a primit vreun semn de dialog din partea Puterii. Ponta a precizat ca actualul guvern este o continuare a guvernului Boc subliniind ca PNDI nu a fost suspendat.

"Guvernul Ungureanu din ce in ce mai mult este un guvern Boc 2, sau 9, nu mai stiu al catelea este. Am aflat ca faimosul PNDI [n.r. Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii], proiectul de fraudare a banilor publici initiat de fostul ministru Elena Udrea, continua; 300 de milioane de euro se vor cheltui. Saptamanile viitoare s-au aranjat deja licitatii. 300 de milioane de euro se cheltuie in continuare si sub guvernul Ungureanu pentru firmele PDL asa cum trebuiau cheltuite sub guvernul Boc. Nu e nicio diferenta. Sunt aceleasi firme, sunt aceleasi sume: 300 milioane de euro. Va rog sa comparati cei 300 de milioane de euro pentru afacerile de campanie: 250 de primari PDL, 50 PSD si 35 PNL. In aceasta directie se duc cei 300 de milioane de euro", a declarat liderul social-democrat.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a cerut pe 15 februarie suspendarea PNDI, relata Mediafax. "In principiu, prioritizarea proiectelor publice este o masura sustinuta si de USL in programele sale. Problema este insa ca nu poti sa enunti credibil o asemenea intentie in timp ce derulezi in continuare un program prin care se risipesc banii publici inspre clientela politica. Este vorba despre PNDI-ul derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, program criticat dur atat de reprezentantii FMI, cat si de cei ai Comisiei Europene", a precizat liderul PSD.

Intrebat despre cererea lui Victor Ponta, premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat la acea vreme ca va discuta "chestiunea aceasta".