PNL cere "demiterea imediata" a presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta si analizeaza posibilitatea depunerii unei motiuni simple in domeniul sanatatii sau a unei motiuni de cenzura, a anuntat vicepresedintele liberal Eugen Nicolaescu: "Daca primul-ministru este interesat de cetateni si de soarta oamenilor, trebuie sa faca acest lucru imediat, astazi (demiterea presedintelui CNAS - n.red.), a afirmat Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii in perioada guvernarii liberale.

"Sunt semne pe care le-am primit de mai multa vreme - tot mai multe medicamente, si pentru alte patologii decat cele pentru cancer - pot disparea de pe piata, ca urmare a legislatiei stupide adoptate de PDL. Este un sistem care nu mai are niciun fel de legatura cu viata reala. Am propus ca pentru gravele probleme din sanatate sa depunem o motiune, simpla sau de cenzura - urmeaza sa discutam subiectul in cadrul USL. Poate fi un prim pas catre alegeri anticipate, vom analiza daca va fi vorba de o motiune simpla sau una de cenzura. Cei care conduc sistemul sanitar trebuie sa plece", spune Eugen Nicolaescu.

Vicepresedintele PNL a adaugat ca "pentru a initia o dezbatere pe tema modificarilor din legislatia sanitara, o prima conditie e sa avem un alt Parlament si sa avem o strategie pe 10 ani, pe care sa se construiasca o alta legislatie, sau actuala legislatie sa fie schimbata".