​PSD a dat publicitatii, joi, lista intalnirilor pe care delegatia USL - condusa de Victor Ponta, insotit de Titus Corlatean, presedintele comisiei de politica externa din Senatul Romaniei, si Corneliu Dobritoiu, seful departamentului de Aparare de la PNL - le-a avut in timpul recentei vizite in SUA. Printre cei mai importanti oficiali americani care s-au intalnit cu liderul opozitiei din Romania se numara Richard L. Morningstar - trimis special al SUA pentru energie eurasiatica si asistent in domeniul Energiei al secretarului de stat Hillary Clinton, Bruce Reed - seful de cabinet al vicepresedintelui Joe Biden, Menno Snel - directorul executiv al FMI pentru Europa si mai multi congresmani.

Intalnirile delegatiei USL:

Departamentul de Stat – intalniri cu:

Philip Gordon - asistent pentru afaceri europene si eurasiatice al secretarului de stat , Hilllary Clinton

Rose Gottemoeller - subsecretar pentru Securitate internationala si Controlul armelor

Ambasadorul Richard L. Morningstar - trimis special al SUA pentru energie eurasiatica si asistent in domeniul Energiei al secretarului de stat Hillary Clinton

Administratia Americana - Bruce Reed - seful de cabinet al vicepresedintelui SUA, Joe Biden

FMI - Menno Snel, director executiv pentru Europa al Fondului

Potrivit comunicatului PSD, Victor Ponta a sustinut, la Atlantic Council, o prelegere pe tema Priorităţile strategice ale României si a avut intalniri cu Barry Pavel, director al Programului international de securitate si cu Damon Wilson, vicepresedinte executiv si director al Programului international de securitate la Atlantic Council.

Delegatia USL a avut intalniri si cu mai multi congresmani, reprezentanti ai unor think-tank-uri si institutii media, dar si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Chicago, precum cu oameni de afaceri interesati sa dezvolte proiecte in Romania.