​Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat luni seara intr-o emisiune la Realitatea TV ca USL va stabili in maxim doua saptamani candidatii pentru primariile de sector. Potrivit surselor HotNews.ro, in interiorul USL nu s-au finalizat discutiile, insa exista propuneri pentru sectoarele 1, 3, 5 si 6. PSD si PNL isi disputa candidatii pentru sectorul 6 si isi paseaza responsabilitatile cand vine vorba de competitia pentru primariile de la sectoarele 2 si 4, unde Neculai Ontanu si Cristian Popescu Piedone sunt cotati cu sanse mari sa castige noi mandate. Sursele citate sustin ca liderii USL vor clarifica saptamana viitoare candidaturile pentru Capitala.

Potrivit surselor citate, candidaturile se vor imparti in mod egal: trei candidati pentru PSD si trei pentru PNL-PC. Potrivit calculelor din interiorul USL exista sanse mari pentru castigarea a trei sectoare 1, 5 si 6. La sectorul 1, USL va merge pe sustinerea liberalului si actualului primar Andrei Chiliman, iar la sectorul 5 Marian Vanghelie primeste sprijinul PSD pentru un nou mandat.

Totodata, liderii USL mizeaza pe castigarea sectorului 6, unde primarul PDL Cristian Poteras a scazut in sondaje. Atat social-democratii, cat si liberalii doresc sa-si nominalizeze candidat la primaria sectorului 6. PNL ar merge pe mana lui Rares Manescu si, potrivit surselor citate, acesta ar fi cotat cu cele mai mari sanse pentru castigarea primariei. PSD doreste sa o impuna drept candidat pe senatorul Ecaterina Andronescu.

De asemenea, pentru sectorul 3, drept contracandidat al lui Liviu Negoita, PSD ar vrea sa-l propuna pe deputatul Robert Negoita, cel care a si preluat sefia PSD sector 3 si este un apropiat al lui Victor Ponta.

La sectoarele 2 si 4 USL are cele mai mici sanse sa castige alegerile. Lupta se va da cu actualii primari Neculai Ontanu si Cristian Popescu Piedone, sustinuti de PDL si UNPR. Potrivit surselor citate, pentru sectorul 2 sunt vehiculate ca variante de candidaturi Cristian Popescu - din partea PNL si Bogdan Diaconu - din partea PSD.

Pentru candidatul la primaria sectorului 4, sursele citate sustin ca PSD incearca o negociere cu Cristian Popescu Piedone pentru a candida sub sigla USL. Aceleasi surse sustin ca social democratii mizeaza pe interesul lui Piedone de a obtine sustinerea consilierilor locali in gestionarea sectorului 4 insa, pana in prezent, negocierile nu au avut succes.

In interiorul USL, nici PNL, nici PSD nu au variante pentru candidatura la sectorul 4 si nici un membru al celor partide nu doreste sa intre in competitie cu Cristian Popescu Piedone. O alta varianta luata in calcul de catre social-democrati si liberali este ca PC sa-si nominalizeze candidat pentru primaria sectorului 4. Varianta insa nu este agreata de conservatori, care doresc sa-si maximizeze sansele sub sigla USL si sa castige una din primariile de sector, desi nu au facut inca o nominalizare in acest sens.

Candidaturile urmeaza a fi transante in sedinta USL de saptamana viitoare si, potrivit surselor citate, se asteapta discutii aprinse intre PSD-PNL si PC.