Consiliul de Coordonare Judetean al PDL Dolj a votat, sambata, in unanimitate, excluderea din PDL a primarului Antonie Solomon si a celor sase consilieri locali, anunta anunta Mediafax. Presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a afirmat ca de-a lungul timpului, Solomon a fost sustinut de PDL Dolj.

"Va amintesc ca noi un an si jumatate nu am spus nimic despre arestarea lui Solomon, desi am fost intrebat de presa de sute de mii de ori despre acest caz. Am spus ca este o problema si omul se apara, iar cand justitia va lua o decizie definitiva, atunci vom sti si noi. Deci noi ne-am comportat mult mai mult decat decent si corect. Ceea ce nu ar fi facut Solomon daca el ar fi fost viceprimarul care ramanea cand il lua pe Marinica Dinca DNA-ul la puscarie. Va garantez ca in anul ala il facea zob, carne de mici, indiferent de cine ar fi fost primarul inchis caruia el ii tinea locul. In primul rand ca spunea de sute de mii de ori ce hot si ce bandit e ala si cat de prost a facut tot si cat de bine le face el. Film pe care, de altfel, l-am vazut in perioada 2000-2004, cand el era viceprimar, iar primar al Craiovei era Vasile Bulucea", a afirmat, sambata, Radu Berceanu, presedintele PDL Dolj.

La randul sau, presedintele PDL Craiova, Marinica Dinca, viceprimar al Craiovei, a criticat dur atitudinea primarului Antonie Solomon repus in functia de primar, dupa ce s-a aflat timp de aproximativ sase luni in arest preventiv: "Dupa ce a venit inapoi la primarie, in primele doua saptamani (Antonie Solomon - n.red.) a spus ca nu il intereseaza nimic din ce s-a facut in oras cat nu a fost el primar, ci vrea doar toate contractele semnate de mine, pentru a ma baga si pe mine acolo unde a fost si el", a spus Marinica Dinca.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, si sase consilieri locali au fost exclusi din PDL Craiova la propunerea viceprimarului Marinica Dinca, lider al PDL Craiova, Solomon declarand, vinerea trecuta, ca la baza acestei decizii sta "un grup de interese".

Propunerea de excludere a celor sapte a fost votata, joia trecuta, de catre Biroul Permanent Local al PDL Craiova si a fost facuta de catre Marinica Dinca, presedintele PDL Craiova si viceprimar al municipiului. Acesta a fost nemultumit de faptul ca cei sase consilieri locali, printre care si viceprimarul Teodor Sas, au votat, in sedinta extraordinara a Consiliului Local Craiova organizata pentru aprobarea bugetului pe acest an, toate proiectele lui Antonie Solomon, care a anuntat in urma cu o jumatate de an ca la alegerile locale din 2012 va candida pentru inca un mandat de primar din partea UNPR.

Ceilalti consilieri locali exclusi sunt: Dorel Marinescu, Gheorghe Albastroiu, Iulian Stefanescu, Radu Marin si Constantin Ursu.Acestia au votat pentru proiectele de finantare a regiilor din Craiova propuse de Solomon si impotriva amendamentelor propuse de Dinca, cum ar fi cel pentru suplimentarea bugetului Regiei de Transport Craiova cu inca sase milioane de lei.

Marinica Dinca, candidatul PDL pentru Primaria Craiova la alegerile locale din acest an, a devenit si presedintele PDL Craiova in locul lui Antonie Solomon, care a pierdut aceasta functie in septembrie 2011, ca urmare a declaratiilor privind candidatura sa din partea UNPR.

Dupa ce a fost desemnat candidat PDL pentru Primaria Craiova, Dinca s-a distantat de Solomon, fiecare incercand sa isi asume paternitatea proiectelor care s-au derulat in Craiova in ultimii ani, mai ales ca viceprimarul a indeplinit si prerogativele de primar al Craiovei, cat timp Solomon s-a aflat in inchisoare, in perioada martie - septembrie 2010, dar si in perioada septembrie 2010 - iunie 2011, cat acesta a fost liber, dar inca suspendat din functia de primar al Craiovei.

In urma cu o luna, Antonie Solomon si-a reinnoit insa adeziunea de membru PDL, anuntand ca nu pleaca din acest partid decat daca cineva il da afara. Solomon a fost arestat preventiv pe 3 martie 2010, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual, fiind acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la actionarul principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova.Antonie Solomon a fost eliberat din arest in 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati.