Dan Suciu, redactor-sef al postului TV Money Channel, si Ionut Stanimir, sef comunicare externa al BCR, sunt variantele prim-ministrului Mihai-Razvan Ungureanu pentru postul de purtator de cuvant al Guvernului. Cei doi au avut deja discutii pe aceasta tema cu seful Executivului, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate de agentia de stiri, "seful Guvernului doreste ca in postul de purtator de cuvant al Guvernului sa fie o persoana specializata in economie. Cele mai mari sanse de a ocupa acest post le are Dan Suciu, care a acceptat, in principiu, sa preia functia, dar decizia finala apartine premierului, iar la acest moment nu este luata."

Un anunt oficial cu privire la identitatea noului purtator de cuvant al Guvernului ar urma sa fie facut saptamana viitoare.

Mai multe site-uri au publicat anterior informaţia conform căreia Ioana Muntean va fi înlocuită în postul de purtător de cuvânt al Guvernului de către Corina Vinţan, insa intr-un comunicat remis HotNews.ro aceasta anunta ca a declinat oferta de a face parte din echipa Ungureanu.

"Ca să pun capăt speculaţiilor apărute în presă, menţionez că am fost solicitată să revin într-o echipă condusă de Mihai Răzvan Ungureanu, de data aceasta din poziţia de premier, însă am considerat că în acest moment am o responsabilitate faţă de proiectul meu antreprenorial început acum 4 ani, pe care l-am dezvoltat cu multă trudă alături de cei 10 colegi ai mei, profesionişti desăvârşiţi", a a declarat Corina Vinţan, fost purtător de cuvânt la Ministerul de Externe când instituţia era condusă de Mihai Răzvan Ungureanu şi actual managing partner al companiei de consultanţă Links Associates.

În ceea ce priveşte purtătorul de cuvânt al Guvernului, Vinţan precizează că, aşa cum i-a spus şi premierului, recomandă pentru acest post o persoană cu o solidă pregătire economică şi cu o mare transparenţă faţă de mass-media.