Secretarul general al Partidului Democrat Liberal (PDL), Ioan Oltean, care este presedintele filialei Bistrita-Nasaud a partidului, a anuntat vineri ca in judet vor fi impartite afise si fluturasi cu parlamentarii Opozitiei care "chiulesc de la serviciu" si pentru care statul cheltuie in total, pe luna, 1,4 milioane de euro, transmite Agerpres. Oltean a afirmat ca actiunea urmeaza sa fie extinsa la nivel national. Comentand initiativa anuntata de politicianul democrat-liberal, purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat: "Sa fie sanatos, sa vedem cine il crede!".

Afisele critica opozitiaFoto: Captura Content Channel

Potrivit Mediafax, pe afise apar pozele parlamentarilor Opozitiei si mesajele "El este unul dintre chiulangii!" si "Ei fac greva de lux pe banii tai!".

"PDL a decis sa declanseze o actiune de informare corecta a opiniei publice legata de greva parlamentara si vom distribui materiale in teritoriu, si mai ales in colegiile respective, pentru a afla oamenii (...) ca aceia pe care i-au votat sunt chiulangii. In loc sa vina la serviciu, ei chiulesc de la serviciu, statul roman suportand in fiecare luna 1,4 milioane euro pentru acest chiul. (...) N-a mai auzit nimeni de chiulangii alesi, de chiulangii platiti. Este un fenomen politic pe care noi il condamnam si mi se pare firesc ca poporul sa stie", a declarat Oltean.

Liderul PDL a afirmat ca afisele au fost tiparite pe banii partidului sau, intr-un numar "suficient de mare", si vor fi impartite in special in colegiile in care au fost alesi cei trei parlamentari ai Opozitiei din Bistrita-Nasaud.

"Trebuie sa va spun - si o fac cu maxima responsabilitate - ca nu este o stare de confort pentru Putere de a lucra in Parlament in absenta Opozitiei. (...) PDL respinge in mod categoric acest santaj al Opozitiei si ii cere sa dea dovada de responsabilitate si sa vina la lucru, pentru ca de aceea este platita opozitia parlamentara. Niciun deputat si niciun senator nu a renuntat nici macar la un leu pe aceasta perioada. Toti vin si semneaza prezenta ca sa fie beneficiarii inclusiv ai indemnizatiei de sedinta si ai diurnei de deplasare, dar, in acelasi timp, sunt in greva", a declarat Oltean, adaugand ca parlamentarii Opozitiei ar trebui sa se intoarca la munca din "bun simt", deoarece sunt beneficiarii unor facilitati si favoruri platite din bani publici.

"Am verificat ieri, toti parlamentarii si-au ridicat sumele forfetare - 70, 80, 90 de milioane. Toti parlamentarii si-au luat indemnizatiile, salariile. Toti parlamentarii isi vor lua saptamana viitoare diurnele si indemnizatiile de sedinta. Toti parlamentarii Opozitiei stau bine-mersi la Marriot sau in alta parte, la Hotel Bucuresti - sigur, si ai Puterii, dar ai Puterii vin la serviciu. Toti parlamentarii calatoresc cu avioane pe banii statului. Toti parlamentarii Opozitiei, aflati in greva, isi folosesc masinutele, nu vezi pe unul dandu-se cu bicicleta, nici renuntand la salariu. Or, mie mi se pare de bun simt ca, fiind beneficiarul tuturor acestor avantaje si facilitati, sa vii la serviciu", a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL a mentionat ca, in eventualitatea in care Opozitia nu renunta la aceasta forma de protest, ar putea exista modificari legislative care sa permita sanctionarea celor care lipsesc de la sedinte, chiar daca personal s-a declarat convins ca "ca nu trebuie sa mergem pana acolo".

Mediafax relateaza ca, pe fiecare afis scrie, pe fundal rosu, cu litere albe: "Parlamentarii PSD+PNL+PC au intrat in greva de lux!", iar cu litere negre ingrosate: "Nu vor sa munceasca, dar vor sa primeasca: indemnizatii, masini, cazare la hoteluri, sume forfetare si diurne" si, cu litere mai mici: "In total, parlamentarii PSD+PNL+PC cheltuiesc din banii statului 1,4 milioane de euro lunar! Atat te costa pe tine, romanul de rand, sa ii intretii pe deputatii si senatorii care prefera sa faca greva decat sa-si faca treaba in Parlament".

Pe fundal rosu scrie "Ei fac greva de lux!", impreuna cu fotografia parlamentarului, numele sau, colegiul in care a fost ales si mesajul "El este unul dintre chiulangii!".

Afisele format A3 nu au nimic pe verso, dar pe cele mici, pe verso, este o caricatura cu Dan Voiculescu, Victor Ponta si Crin Antonescu, catarati pe acelasi fotoliu, avand o pancarta cu "Greva parlamentara". Caricatura este insotita de mesajul "Greva LOR te costa pe TINE 1,4 milioane de euro pe luna!".

Comentand initiativa anuntata de politicianul democrat-liberal, purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat: "Sa fie sanatos, sa vedem cine il crede!".

Reamintim ca, la 1 februarie, Parlamentul a intrat in prima sesiune ordinara din acest an, sub semnul grevei parlamentarilor USL care nu participa la sedintele celor doua camere. Practic in Parlament vor ramane sa legifereze doar parlamentarii puterii.