Reprezentantii USL nu vor merge la consultarile cu seful statului programate luni, la ora 12:00, la Palatul Cotroceni, au anuntat luni cei doi co-presedinti ai Uniunii, Crin Antonescu si Victor Ponta, intr-o declaratie de presa comuna. "Nu e momentul unor consultari, ar trebui sa fim mai interesati de cum sa salvam miile de sinistrati", a afirmat Crin Antonescu.

"Atitudinea, cel puţin la ultima rundă de consultări, generată de căderea guvernului Boc, a fost una inacceptabilă din partea preşedintelui. Am discutat degeaba, o simplă formalitate, nu am fost informaţi nici măcar de numele celui pe care intenţiona să il desemneze ca premier. Nu subiectele propuse de preşedinte sunt pentru noi subiecte de agendă, ci aceste mari dificultăţi prin care foarte mulţi concetăţeni ai noştri trec", a declarat Crin Antonescu, citat de Agerpres.

USL a anuntat si ca greva parlamentara a opozitiei va continua.

Formatiunile politice parlamentare sunt asteptate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultari cu presedintele Traian Basescu referitor la perspectivele ratificarii de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara, dialogul dintre partidele politice si functionarea Parlamentului.