Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a refuzat, vineri, sa comenteze pe marginea problemelor de comunicare dintre Ministerul Transporturilor si Administratia Nationala de Meteorologie referitoare la fenomenele meteo din ultimele saptamani, relateaza Agerpres.

"Nu comentez, eu lucrez. Comentariile sunt pentru cine are timp de asta", a declarat vineri seful Guvernului la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor de catre Alexandru Nazare, rugat sa comenteze modul in care au comunicat cele doua institutii.

Vineri dimineata, fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a aratat ca rapiditatea cu care s-a intervenit pentru a fi deszapezite drumurile a fost afectata si de timpul in care au fost primite prognozele de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

"Ceea ce a fost o problema de la inceput a fost timing-ul cu care am primit avertizarile de la ANM, pentru ca au venit dupa ce masinile erau deja blocate si nu am putut interveni imediat. De aceea si CFR SA a fost luata prin surprindere", a spus fostul ministru al Transporturilor.

La randul sau, directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a precizat, pentru Agerpres, ca ANM nu putea face mai mult decat a facut in ceea ce priveste emiterea de atentionari si avertizari meteo.

"Nu comentez. Mai mult decat s-a facut nu se putea face in ceea ce priveste emiterea de atentionari si avertizari meteo", a spus Sandu.

Pe de alta parte, Administratia Nationala de Meteorologie a publicat vineri pe pagina sa de Internet lista completa a avertizarilor emise incepand din 2 februarie si pana in 7 februarie, orele la care acestea au fost emise si perioadele de valabilitate.