VIDEO Traian Basescu, la ceremonia de depunere a juramantului de catre Guvernul Ungureanu: Numele noului premier era stiut de mult, atat de mine, cat si de Emil Boc

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 9 februarie 2012, 18:00 Actualitate | Politic


"Numele viitorului prim-ministru fusese de multa vreme discutat si cunoscut atat de mine, cat si de fostul prim-ministru al Guvernului Romaniei, Emil Boc. Deci cei care s-au aratat surprinsi nu au avut decat sa fie surprinsi. A fost pentru noi o optiune legata de moment: cand putem sa ne asumam acest eveniment, nu daca trebuie sa ni-l asumam", a declarat joi presedintele Traian Basescu, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura a Cabinetului Mihai-Razvan Ungureanu, desfasurata la Palatul Cotroceni. Seful statului a multumit Cabinetului Emil Boc pentru ca "a pus interesul national mai presus de interesele de partid". Noul Guvern condus de Ungureanu a primit in cursul diminetii votul de investitura al Parlamentului (237 de voturi "pentru" si doar doua impotriva, in conditiile in care parlamentarii opozitiei nu au fost prezenti). Ulterior, Traian Basescu a semnat decretul de numire a noului Executiv.
UPDATE 3: Ia cuvantul seful statului.

Traian Basescu:

 • As incepe prin a va spune ca ceea ce se intampla astazi este continuarea nerostita, din motive de interes national, a discursului din 25 ianuarie - este probabil partea care a lipsit acelui discurs, dar atat se putea atunci, inainte cu o zi de inceperea misiunii de evaluare a Fondului, Bancii Mondiale si Uniunii Europene. Am sa imi continui discursul multumindu-i premierului Emil Boc si echipei lui. Au fost oameni politici care si-au asumat responsabilitatea trecerii Romaniei prin criza, oameni politici care au pus interesul national mai presus de interesele de partid, mai presus de interesele fiecaruia dintre ei ca oameni politici. Si ce are mai scump un om politic decat voturile si increderea? Nu poti cere unui popor sa inteleaga prompt ce trebuie sa faca un guvern pentru ca tara sa nu se prabuseasca. Iar pentru efortul extraordinar pe care Emil Boc si echipa lui l-au depus tin sa le multumesc, sa le multumesc pentru ca astazi au adus Romania in conditia de stabilitate economica si financiara si au creat perspective pentru o crestere economica solida, dar nu foarte rapida, dar o crestere economica ce poate garanta in timp si o crestere a nivelului de trai al populatiei.
 • Criza aceasta i-a obligat pe oamenii politici responsabili sa nu mai amageasca poporul cu traiul din imprumut, cu traiul prin amanetarea viitorului. Si, daca peste cateva zile vom afla probabil ca Romania a inregistrat in 2011 o crestere economica in jurul a 2,5 procente intr-o perioada de criza economica, acest lucru se datoreaza, in primul rand, premierului Emil Boc si echipei sale, careia, inca o data, ii multumesc. As mai spune un lucru, un lucru esential a fi spus. Premierul Emil Boc si echipa lui nu s-au multumit doar cu masurile necesare trecerii prin criza. Ei au avut, in acelasi timp, ca prioritate si modernizarea statului roman. Este adevarat, nu fusese un angajament al Partidului Democrat Liberal pe care Emil Boc il conduce in campania din 2008, ci era un angajament al meu din campania prezidentiala din 2009. De aceea vreau sa le multumesc inca o data ca au tinut cont de imperativul fundamental ca macar parte din programul cu care un candidat castiga Presedintia sa fie pus in aplicare. Si asa au aparut Codurile pentru justitie, asa a aparut Legea micii reforme, asa a aparut Legea pentru sistemul de promovare al magistratilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie, asa a aparut noua Lege a salarizarii, noua Lege a pensiilor, noul Cod al Muncii, noua Lege a educatiei, noua Lege a asistentei sociale. Sigur, am avut si tentativa de a incheia acest proces cu Legea sanatatii. N-am reusit nici eu, nici ei, dar ramane o sarcina pentru viitor, zic eu pentru viitorul apropiat.
 • As remarca faptul ca Guvernul lui Emil Boc si ministrii lui si-au asumat reforme pe care niciun guvern nu a avut curajul sa si-l asume in timp de crestere economica. Nu mi s-a parut ca vreun alt guvern a fost preocupat de modernizarea statului roman, stat care, pana la aparitia legilor pe care le-am pomenit mai inainte, era functional pe exact institutiile din ziua revolutiei de la 1989. Peste acele institutii s-au asezat niste legi care trebuiau sa corespunda unor canoane ale unui sistem capitalist, dar institutiile functionau la fel de defectuos ca inainte. Sper ca implementarea acestor legi va face diferenta intre statul de pana la mandatul premierului Emil Boc si ce va fi dupa implementarea completa a acestor legi. Ii cunosc pe toti cei care au fost parte a echipei premierului Emil Boc. Vreau sa spun public un lucru pe care l-am discutat de multe ori si cu ei toti la un loc si adesea si cu fiecare in parte. Toti au stiut ca masurile anticriza nu aduc glorie. Toti au stiut ca taierile de salarii, cresterea TVA-ului, reducerea masiva a personalului in administratia publica sunt masuri necesare, dar de pe urma carora nu vor avea nimic de castigat ca oameni politici. Cred ca a fost Cabinetul care ne-a trebuit, intr-un moment in care trebuia sa avem un Guvern de oameni hotarati sa isi asume riscuri. Nu vreau sa intelegeti ca eu consider pe vreunul din ei perfect. Fiecare a avut erorile lui, neimplinirile lui, dar au rezolvat problemele de fond ale Romaniei intr-o perioada extrem de dificila si pentru asta, inca o data, le multumesc.
 • Avem un Guvern nou. Felicitari pentru investitura de astazi si as remarca ceea ce trebuie remarcat. In primul rand sunt doi prim-ministri, unul care pleaca, altul care vine si care fac parte din aceeasi generatie, generatia celor cu varsta de 40 de ani si putin. As vrea sa-i multumesc inca o data celui care pleaca, pentru faptul ca in echipa premierului care vine se afla numai ministri care la revolutie aveau intre 11 ani si 21 de ani. Este probabil cel mai puternic semnal al faptului ca a venit timpul schimbarii in clasa politica. Este un moment care nu va putea sa nu fie luat in seama nici de celelalte partide, nici de Parlament si - de ce nu? - nici de populatie. Aveti insa, domnule prim-ministru Ungureanu, si voi, tinerii ministri de la PDL, o misiune extraordinara si anume aceea de a confirma. Eu consider ca a venit timpul generatiei voastre si vreau sa subliniez astazi, la investitura, ca cel mai important lucru pentru Romania este ca voi, cei tineri, sa reusiti. De aceea, nu voi ezita sa acord tot sprijinul pe care il pot acorda in calitate de Presedinte, Guvernului Ungureanu. In acelasi timp, Guvernul beneficiaza de oameni politici cu experienta de la UDMR, de la UNPR si acest lucru cred eu ca este de natura sa realizeze acel echilibru intre experienta si exuberanta tineretii in interiorul Guvernului.
 • Ce astept mai mult de la Guvernul Ungureanu decat de la Guvernul Boc? Astept mai multa rigoare, nu numai in actiune, dar si in comunicare. Astept mai multa transparenta, astept ca pe site-urile ministerelor sa apara prompt fiecare leu cheltuit in fiecare zi. Astept ca acest Guvern sa continue partea vitala care vizeaza consolidarea situatiei economice si financiare a Romaniei si, in acelasi timp, ma astept ca, dupa primul trimestru, daca economia va confirma asteptarile noastre si ale populatiei, sa incepem un proces de restabilire a nivelului de trai al populatiei. Dar, repet, daca economia ne va permite acest lucru. Romania nu trebuie sa mai imprumute bani pentru a da salarii. Nu trebuie sa mai imprumute bani pentru a asigura asistenta sociala. Ramanem, intr-adevar, cu un deficit structural major pe fondul de pensii si pentru asta vom imprumuta bani. 3,6 miliarde de euro nu reprezinta pentru Romania un deficit mic, dar va trebui sa-l acoperim si din veniturile bugetului, si din imprumuturi. Dar, altfel, pana cand ne vom rezolva aceasta problema a deficitului structural de la pensii, ar trebui sa reusim sa nu mai imprumutam bani. Astept de la noul Cabinet noua Lege a sanatatii. Astept de la noul Cabinet initierea discutiilor si cu opozitia pentru a se conveni asupra unei Legi a reorganizarii administrative a Romaniei. Si aici fac referire la institutiile din ziua revolutiei, din decembrie '89, si pe care le gasim si astazi intacte si in teritoriu, ca si in multe din institutiile centrale, ceea ce este una din explicatiile de fond ale lipsei de competitivitate a institutiilor statului, ale lipsei de eficienta a institutiilor statului, pentru ca nu poti sa functionezi cu institutiile unui stat comunist intr-un sistem care este deschis pietei, un sistem capitalist. De aceea, ele trebuie adaptate nu numai punand peste ele niste legi pe care nu le pot pune in aplicare corespunzator si trebuie adaptate nevoilor actuale ale populatiei si nu ale vremurilor trecute. De aceea, mi se pare un imperativ ca atat Legea sanatatii, cat si Legea reorganizarii administrative sa fie in atentia dumnevoastra, in asa fel incat pentru urmatorul ciclu electoral, cel din 2016, sa se poata face partea de tranzitie, care nu va fi usoara - va dura doi, trei, chiar patru ani - catre o noua reorganizare administrativa.
 • Si, in sfarsit, mai astept un ultim lucru. Astept ca cei din generatia mea de oameni politici si chiar pe acei din generatii mai vechi decat mine ca oameni politici sa inteleaga ca a venit timpul sa predea stafeta generatiei care, la revolutie, inca nu era majora sau abia trecuse de majorat. Este timpul lor si numai ei pot credibiliza consistent Romania. As mai astepta un lucru, dar, de data aceasta, nu de la Guvern, ci de la toate partidele politice. In ziua de astazi, cel mai folosit apel este cel care se leaga de popor. Toti politicienii vorbesc in numele poporului, cer alegeri in numele poporului, cer mariri de salarii in numele poporului, cer tot ce le trece prin cap in numele poporului, multe dintre lucrurile pe care le cer stiind ca nu se pot face. Este insa un lucru pe care toti politicienii care vorbesc in numele poporului il pot face, pentru a proba ca au un minim respect pentru poporul in numele caruia au pretentia ca vorbesc, pentru poporul pe care il cheama la urne ca sa spuna adevarul politic, iar acest lucru se refera la votul poporului din noiembrie 2009, intr-un referendum in care 83% din romani au votat pentru Parlament unicameral si pentru 300 de parlamentari si nu pot sa nu observ demagogia daca, pe de o parte, ne facem ca uitam de un vot deja dat de popor, iar pe de alta parte chemam poporul la urne ca sa faca dreptate intre oameni politici incapabili sa dialogheze intre ei. As veni si as face acel apel pe care l-a facut astazi si Primul-ministru: avem toti nevoie sa comunicam unii cu altii, pentru a reusi sa proiectam interesul national al Romaniei in favoarea romanilor si nu avem nevoie de blocaje care sa intrerupa mersul normal al lucrurilor, fie ca este vorba de procesul de modernizare a tarii sau de procesele politice.
 • Inchei multumind inca o data Guvernului Emil Boc, inchei felicitand Guvernul Ungureanu si o spun acum public: numele viitorului prim-ministru fusese de multa vreme discutat si cunoscut atat de mine, cat si de fostul prim-ministru al Guvernului Romaniei, Emil Boc. Deci cei care s-au aratat surprinsi nu au avut decat sa fie surprinsi. A fost pentru noi o optiune legata de moment: cand putem sa ne asumam acest eveniment, nu daca trebuie sa ni-l asumam. Multumesc si parlamentarilor majoritatii, cum multumesc si parlamentarilor opozitiei, dar o mentiune speciala pentru parlamentarii care, de trei ani incoace, au de explicat masurile pe care le ia Guvernul si adesea au fost dezarmati in fata propriului lor electorat. N-as incheia inainte de a multumi presedintelui Senatului, presedintelui Camerei Deputatilor, presedintelui Curtii Constitutionale, judecatorilor Curtii Constitutionale, pentru contributiile pe care le-au avut, mai ales daca vorbim de Curtea Constitutionala, uneori dandu-ne dreptate, alteori nedandu-ne dreptate, dar a avut o contributie esentiala in mentinerea echilibrelor politice in stat, intr-o perioada extrem de dificila din punct de vedere economica si social.
 • Va multumesc, va doresc mult succes si am inteles ca aveti deja prima sedinta de Guvern.
 • Sa nu uit sa fac totusi o mentiune, ca mi-am adus aminte si poate vrea toata lumea o explicatie. Vreau sa stiti ca, in perioada aceasta in care de multe ori discutam cu premierul, cu ministrul de Finante sau cu Bogdan Dragoi, cel care era responsabil sa aduca de pe piete banii cu care a doua zi sa se plateasca salariile, au fost momente extrem de dificile. Dificultatile au trebuit impartite intre Guvern si Presedinte. Am avut de multe ori sentimentul ca sunt parte a acestui guvern, pentru ca aveam nevoie de toata forta politica pentru a depasi momentul si aveam nevoie de forta politica pentru ca stiam foarte bine si nemultumirile din grup si trebuia sa fim convingatori in implementarea deciziilor si simteam prin toti porii si atmosfera extrem de ostila impotriva guvernului care, de fapt, ducea o misiune aproape imposibila: sa treaca o natiune prin criza, sa redreseze finantele publice, in conditiile in care nimeni nu vroia acest lucru. Nimeni nu parea sa sprijine actiunile guvernului si nimeni nu era dispus sa arate macar ca le-a inteles. De aceea, vreau sa stiti ca m-am simtit extrem de legat de un guvern care a avut pe umerii lui asemenea responsabilitati si va asigur ca voi fi alaturi de dumneavoastra, gata oricand sa mediez orice disputa pe care ati avea-o cu cineva. Apelati la medierea mea de acum inainte. Va multumesc mult.

Fragmente VIDEO din declaratia presedintelui:
Basescu despre noua generatie de politicieni:UPDATE 2: Primul care a depus juramantul a fost premierul Ungureanu, urmat de vicepriministrul Marko Bela.

UPDATE 1: Ceremonia a inceput cu intonarea imnului de stat.
La ceremonie iau parte presedintele Traian Basescu, presedintii celor doua Camere al Parlamentului si presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean.

Potrivit Mediafax, la eveniment participa parlamentari si reprezentanti ai partidelor care constituie coalitia de guvernare. Printre acestia se numara Emil Boc, Traian Igas, Elena Udrea, Valeriu Tabara, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Ion Ariton, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur, Gheorghe Ialomitianu, Ioan Oltean (PDL), Serban Mihailescu, Anghel Iordanescu, Lavinia Sandru, Niculai Ontanu (UNPR).

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11009 vizualizari

 • +44 (54 voturi)    
  nasol pentru guvide (Joi, 9 februarie 2012, 18:03)

  un domn [anonim]

  adica vroiam sa spun condoleante pentru efortul lui Guvide....Mult Succes acestui guvern..sa fie valabil cel putin pana in 2014 !!!!
  • +48 (56 voturi)    
   Antonescu,intoarce-te muzeograf la Tulcea (Joi, 9 februarie 2012, 18:51)

   legolas1979 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   E clar! Ungureanu va fi viitorul presedinte al Romaniei! In sfarsit un om cu adevart pregatit si potrivit pentru aceasta functie!!! Pur si simplu nu are contracandidat!
   Antonescu,intoarce-te muzeograf la Tulcea si lasa-ne sa ne conduca unul care a absolvit la Oxford si stie 3 limbi straine la perfectie! Nu fa ca Iliescu si trage tara asta inapoi....te rugam, e singurul lucru bun pe care-l poti face pentru tara ta
   • -22 (30 voturi)    
    pai normal... (Joi, 9 februarie 2012, 20:14)

    Haralambie [anonim] i-a raspuns lui legolas1979

    ca era hotarat si se stia dinainte, doar s-a hotarat de la ultima intalnire a lojelor masonice cine va fi, si ce va face, Eventual si cat va avea voie sa minta sau sa fure...
    • -9 (21 voturi)    
     Basescu a incalcat legea, MRU a incalcat legea (Joi, 9 februarie 2012, 22:39)

     mariluz [anonim] i-a raspuns lui Haralambie

     Ati citit legea sigurantei national? Legea prevede ca membrii serviciilor de informatii nu au voie sa fie implicati in activitati politice.
     Inteleg ca Basescu si MRU au stabilit de mult timp venirea pe functia de PM a acestuia din urma. Cum se impaca aceste negociere cu functia de sef SIE??
     Ati incalcat legea, dle presedinte! Ati incalcat legea, dle prim ministru.
     Traim intr-un Stat de drept sau unde traim?
     • +13 (17 voturi)    
      @mariluz (Joi, 9 februarie 2012, 23:11)

      torna_fratre [anonim] i-a raspuns lui mariluz

      Conducerea SIE este facuta de un civil.
      Atata timp cat seful SIE nu este fost ofiter operativ (fost spion,agent 007,Spetnatz agent etc) nu exista nici o incompatibilitate.
      Nu amesteca functia civila de conducere a unui serviciu de informatii cu functia operativa de conducere (sef celula operativa de spionaj).
      Crystal Clear?
      • -2 (6 voturi)    
       civil, civil (Vineri, 10 februarie 2012, 8:37)

       andrei [anonim] i-a raspuns lui torna_fratre

       dat cel putin legal, incompatibilitatea exista. clar "ca cristalul"?
      • 0 (0 voturi)    
       com (Vineri, 10 februarie 2012, 9:06)

       nel [anonim] i-a raspuns lui torna_fratre

       Ce ceremonie
      • +2 (2 voturi)    
       citeste legea sigurantei nationale (Vineri, 10 februarie 2012, 9:29)

       mariluz [anonim] i-a raspuns lui torna_fratre

       Legea Sigurantei Nationale, art. 26
       • 0 (2 voturi)    
        Articolul e scris degeaba! (Vineri, 10 februarie 2012, 14:51)

        Constantin [anonim] i-a raspuns lui mariluz

        Legea nu prevede nicio pedeapsa pentru incalcarea lui.
   • -2 (30 voturi)    
    limbile straine (Joi, 9 februarie 2012, 22:21)

    Bogdan C [anonim] i-a raspuns lui legolas1979

    Fratilor, lasati-o mai usor cu lauda pentru Ungureanu. Si eu stiu 3 limbi straine la perfectie, Ponta stie 4. De fiecare data cand citesc comentariile dau peste aspectul asta, parca ar fi cine stie ce. Basescu vorbeste o engleza de balta, in afara de romana nu cred ca mai stie ceva, si din punctul vostru de vedere a fost un presedinte nemaipomenit, nu? Atunci ce atata vorbarie despre cate limbi straine stie Ungureanu. In plus, credeti ca o creasca nivelul de trai al populatiei pana la alegeri? Eu zic ca NU. Criza continua, iar eventualele masuri bune luate la nivel macroeconomic nu or sa incalzeasca pe nimeni. Viitorul presedinte al Romaniei? Hai sa fim seriosi.
   • +9 (15 voturi)    
    pai nu v-am spus eu... (Joi, 9 februarie 2012, 23:26)

    roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui legolas1979

    Crin Antonescu e bolnav. De RABIE. L-a prins mai rau decat pe un Grivei de rand. E grav, nici nu se mai poate privi in oglinda. Adica Geoana l-a tradat, Ponta la fel. Ce fel de lider mai esti tu.... Crin Antonescu? Ai fost vreodata cu adevarat, sau folosit numai de "fatada" de serviciile reprezentate de Ponta? Crin e PIERDERE DE TIMP... Mai aveti dubii? Liberali, inca mai aveti timp sa-l trimiteti la CASARE, Crin e expirat!
  • +31 (35 voturi)    
   Cine-i guvide? CTP sau Antonescu? (Joi, 9 februarie 2012, 19:50)

   dan [anonim] i-a raspuns lui un domn

   Ce a patit ProTv ca au devenit un fel de OTV al Romaniei. Esca-l aduce pe aberantul si expiratul de CTP, ca sa-sai exprime frustrarile lui in direct.

   Nu inteleg de ce trebuie supusi telespectatorii la supliciul de a-l asculta pe el si ceilalti indivizi de la Gandul cand debiteaza numai prostii si manipulari de doi bani!!
   • +16 (20 voturi)    
    nici eu (Joi, 9 februarie 2012, 20:36)

    iulian-bz [utilizator] i-a raspuns lui dan

    nu inteleg aceste aparitii,probabil ii fac 'celebrului'inginer,mai apoi jurnalist un fel de reclama,acum nu mai apare decat online si nu prea-l mai citeste nimeni,oricum este dus cu capul,e greu sa astepti sa deschida cineva pagina pe net,bani din publicitate nu prea mai sunt,cititori tot mai putini,dupa mine,un post de purtator de cuvant al d-lui Antenescu,i-ar prinde bine,se aseamana prin gesturi,dictie,batut campii cu acel personaj!
   • +16 (20 voturi)    
    guvide (Joi, 9 februarie 2012, 20:41)

    laur [anonim] i-a raspuns lui dan

    CTP a fost un lider de opinie important, dar si-a pierdut caracteristica esentiala a unui astfel de actor social, CREDIBILITATE. Daca va amintiti a fost implicat intr-un scandal cu Vantu pentru ca se afla pe statul lui de plata.Pentru cateva articole a primit sume uriase. Acest lucru s-a descoperit in urma unor investigatii facute de alti jurnalisti. A fost la Nasul pe B1 acum ceva timp.
 • +26 (36 voturi)    
  Mda (Joi, 9 februarie 2012, 18:08)

  ionel [anonim]

  Nenea Marko nu a pus mana pe biblie si e de inteles ca probabil nu e ortodox, dar putea sa puna mana pe constitutie, sau nu prea a inghitito pe aia cu "integritatea teritoriala".
  • +10 (12 voturi)    
   Biblia este Biblie... (Joi, 9 februarie 2012, 18:35)

   Alius [anonim] i-a raspuns lui ionel

   ... nu conteaza ca esti Ortodox, Catolic, Protestant, Anglican, Neoprotestant etc... Esti Crestin si Biblia este aceeasi pentru toti. A, daca era musulman, mai intelegeam "interventia" ta, dar asa... esti complet in ceata.
   • +12 (12 voturi)    
    hehehe (Joi, 9 februarie 2012, 20:18)

    NEO [anonim] i-a raspuns lui Alius

    El are impresia ca ortodocsii au inventat Biblia. Romani habotnici, si ingusti la minte, ce sa le faci, o sa le mai ia inca 2000 de ani pana sa afle si ei adevarul... Pana atunci vor mai veni inca vreo cateva sute de sfinti care sa-i prosteasca si sa le ia banii pentru orice pomana, lumanare, coliva, etc..
 • -8 (14 voturi)    
  :) (Joi, 9 februarie 2012, 18:09)

  owl [anonim]

  Eu as inlocui cu "Zdreanta"; minim partea "si se jura ca nu fura" ...
  • +8 (14 voturi)    
   De acord cu propunerea ta, (Joi, 9 februarie 2012, 19:32)

   Optimista [utilizator] i-a raspuns lui owl

   dar numai în cazul în care, Doamne ferește-ne de cei răi, ar veni usl-iștii la putere.
   Ceeace oricum nu va mai fi cazul.
 • +2 (10 voturi)    
  Marko Bela e ateu? (Joi, 9 februarie 2012, 18:11)

  marinica [anonim]

  N-a pus mana pe Biblie cand a jurat,
  • -13 (21 voturi)    
   hissater (Joi, 9 februarie 2012, 18:30)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui marinica

   Ce religie are Ungureanu? stie cineva?
   • +12 (18 voturi)    
    Ce pot sa-ti spun (Joi, 9 februarie 2012, 19:36)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

    Nu e fost turnator cu diploma elibrerata de justitie ca patronul care va plateste pe voi uslasii
   • -9 (13 voturi)    
    circumcis politic (Joi, 9 februarie 2012, 20:26)

    anaerobik [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

    He, he, de botezat a fost botezat, dar a fost circumcis in '85, de profetul CC al UTC...
    • +7 (7 voturi)    
     in 85 avea (Joi, 9 februarie 2012, 21:16)

     ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui anaerobik

     saispe ani.
     Politruc, ce mai.
    • +4 (4 voturi)    
     CULTURA DIALOGULUI DECENT (Vineri, 10 februarie 2012, 0:07)

     roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui anaerobik

     va deveni obligatorie, mai ales pe net!
     Avem libertatea de a ne exprima decent si responsabil.
 • -6 (12 voturi)    
  ministrii UDMR sunt out chiar din momentul asta (Joi, 9 februarie 2012, 18:14)

  Alex [anonim]

  ... au jurat ca "apara suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Romaniei" in timp ce obiectivul lor declarat este scindarea "Tinutului Secuiesc" :)
 • -5 (5 voturi)    
  nu'l vad pe boc (Joi, 9 februarie 2012, 18:16)

  ochila [anonim]

  la ceremonie..
  este sulfina, baconschi...
 • -21 (27 voturi)    
  Guvernul Ungureanu depune juramantul (Joi, 9 februarie 2012, 18:17)

  Tuşi Lizi [anonim]

  Toti se jura ca nu fura...ca la gradinita
 • -21 (29 voturi)    
  de acum incolo (Joi, 9 februarie 2012, 18:23)

  Mazeta [utilizator]

  Președintele jucător va deveni președintele chibiț. Hățurile României vor fi trase de alți vizitii.
  • +17 (23 voturi)    
   ceva va ramane neschimbat totusi (Joi, 9 februarie 2012, 18:48)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   imbecilii care cauta nod in papura
  • +14 (22 voturi)    
   IAR ati pierdut. Muscalilor (Joi, 9 februarie 2012, 19:25)

   Elvira [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Ce bine-mi pare ca ati luat (iarasi) tzeapa!
   Flacara ultravioleta v-a fost potrivnica de data asta
 • -2 (16 voturi)    
  adica... (Joi, 9 februarie 2012, 18:46)

  bango [anonim]

  in timp ce era sef la SIE, Ungureanu stia ca fi prim-ministrul propus de PDL?

  Dumnezeule!
  • -3 (15 voturi)    
   O porcarie! (Joi, 9 februarie 2012, 20:30)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui bango

   E ca la hipodrom: parieaza toata lumea ca sa castige cel care are informatii din spate, de la grajduri.
  • -2 (4 voturi)    
   Adica.... (Vineri, 10 februarie 2012, 9:02)

   Ronin [utilizator] i-a raspuns lui bango

   ...tu esti cu siguranta cretin, amice. De treaba asta stiau Base si Boc, cum de fapt a afirmat si presedintele...
   • +2 (4 voturi)    
    cred ca tu esti ... (Vineri, 10 februarie 2012, 9:19)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui Ronin

    daca chiar crezi ca ungurelu nu stia , si doar boc + base stiau ...


    acum revenind la realitate , poate a fost un plan de rezerva facut mai de mult , dar eu nu cred ... parerea mea ca a fost facut rapid pe genunchi .

    altfel boc nu avea nici un motiv sa il schimbe be baco'nel cu diaconescu .
 • -13 (25 voturi)    
  epitaf pentru un guvern dat jos de romani !!! (Joi, 9 februarie 2012, 19:01)

  lili [anonim]

  Dl TB minte cu nerusinare in continuare, Dumnealui nu l-ar fi dat jos pe Boc cu nemaipomenitul lui Guvern pe care-l si numea partener de mare calitate acum vreo luna daca nu era miscarea strazii!!
  Minte ca sa-si ascunda cedarea si infrangerea in fata strazii!!
  Ipocrizia este deja proprietate exclusiva cu licenta marca TB de la care portocalii au invatat din plin!!!
  Iar acea afirmatie ca vai ce sacrificiu pe acel Guvern nemaipomenit, a fost de fapt cel mai incompetent Guvern al Romaniei post'89 iar Boc cel mai incompetent Premier=o rusine pentru Romania, dovada ca TB nu l-a luat niciodata la Brusselles, ceea ce nu se va intampla de-acum cu MRU care in mod sigur va merge la Brusselles unde amaratul de Boc evident ca nu avea ce cauta, cine ar fi discutat cu el si mai ales ce sa discute, d-aia nici nu l-a luat TB niciodata la Brusselles!!
  Restul sunt aceleasi vorbe goale ale lui TB, a zis chiar ca "nu poti sa-i ceri unui popor sa inteleaga prompt masurile" unui Guvern !!
  De parca poporul asta e prost numai incompetentii din Guvernul Boc stiu si inteleg!!
  De fapt TB nu spune ca azi Romania ar fi fost in faliment fara FMI alaturi, iar Isarescu deja a spus ca un nou Acord cu FMI ar trebui sa NU mai incheiem ca NU da bine pentru Romania!!
  Da a incompetenta in a guverna singuri fara profesorii de la FMI si BM si CE!!
  Asta este de fapt situatia reala a Romaniei condusa de incompetenti care nu sunt in stare sa guverneze fara FMI si BM si CE!!
  Vorbe goale de 2 bani si o Romanie saraca si umilita de niste politruci incompetenti.
  SILA !!!
  • +19 (29 voturi)    
   Stai parcata, lilisor :) (Joi, 9 februarie 2012, 20:31)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui lili

   nu romanii au au dat jos guvernul boc! niste cetateni - vreo 15000 in total, adunati toate zilele, dintre care 80% huligani, mercenari, tigani, aurolaci, parcagii, pensionari cu pensii de 4-5000 ron au luat bani de la penelei si uselei sa urle, sa faca zgomot si scandal!! asta nicidecum nu a insemnat ca au dat jos guvernul!! au pus presiune iar dictatura din romania i-a lasat sa-si faca de cap, spre deosebire de democartia lui iliescu in 90 (http://www.youtube.com/watch?v=mctzxlmntay ) care a umplut strazile cu sangele romanilor care au iesit exact ca astia acum in piata! cu mentiunea ca atunci erau 100% romani autentici, nu pe interes!!

   traian basescu v-a invins din noooooouu!! huuuuuuuuooo, uselei josnici!!!
   • +1 (5 voturi)    
    astept momentul (Vineri, 10 februarie 2012, 9:21)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui Marius

    in care basescu va fi dat jos de acolo , si voi o sa urlati cu basescu a invins din nou :D
    • +2 (6 voturi)    
     Vor fi ferm convinsi (Vineri, 10 februarie 2012, 10:12)

     Constantin [anonim] i-a raspuns lui adrian

     ca Basescu si-a planificat infrangerea... ca sa revina in forta!
  • +15 (23 voturi)    
   Ma scutesti cu strada? (Joi, 9 februarie 2012, 20:33)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui lili

   Am urmarit cu interes manifestatiile si cand am vazut aceleasi mutre si la Craiova,si la Slstina,si la Bucuresti,Sibiu,Timisoara,m-am lamurit cine sunt strada.Spun asta ,pentru-ca pe multi ii cunosc din diferite relatii de serviciu,vecinatate,prin alte cunostinte,etc.Indivizii o faceau cu naturalete si se mentineau constant in primele randuri,dadeau indicatii celorlalti si mai ales tineau neaparat sa fie filmati.De fapt asta ma si facut sa remarc masinatiunea.Curand,prin presa vor apare si numele celor pe care-i numesti strada.Sa stie vecinii ce lichele au,pentru-ca unii au pensii de peste o suta milioane lei,sau salarii bugetate mari.Unii sefi de partide locali se comportau ca la mitingurile organizate de defunctul Ceausescu,cu indicatii si mentionand cat mai clar functia in partidul implicat.In plus,cred ca un parlamentar daca vrea sa preia din nemultumirile strazii,nu trebuie sa preia si vocabularul strazii.Si daca-l preia denota o crasa lipsa de cultura elementara.
   • +2 (6 voturi)    
    minti . (Vineri, 10 februarie 2012, 9:24)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui mircea

    1. nu prea sunt aceleasi mutre , cu mici exceptii .

    2. nu cunosti pe nimeni , doar te dai un anonim-cunoscator .

    3. sa apara in presa numele .... ce frumos ..ca pe vremea securitatii ceausiste ...


    4. vezi in ograda ta , la pdl , cum sa comportat oltenu ieri la votul in parlament , cum statea ca un securist sa vegheze cine si cum voteaza ... si apoi indrazneste sa compari pe oricine altcineva cu securistii ceausisti .
    • +1 (1 vot)    
     las-l pe Mircea... (Vineri, 10 februarie 2012, 12:35)

     costica [anonim] i-a raspuns lui adrian

     el saracu' nu stie nici sa scrie corect in limba romana, ce idei sa astepti de la el... slujbas cu liceul terminat acum vreo 30 de ani probabil, cum sunt majoritatea PDLeilor .... cei mai multi au facultatile terminate acum in anii de dupa venirea PDL la guvernare, pe la vreo 40-50 de ani!!
     Asa arata majoritatea PDLilor cu functii in administratia portocalie...
     Doamna numita Ministru al Muncii a fost invatatoare apoi a facut 3 facultati si 3 masterate in timp ce muncea, toate acele studii inalte le-a facut muncind !!!
     Iti dai seama ce mai studii pe seara, pe la orele 20-22 sau sambata si duminnica pe la celebrele Universitati din Arad !!!!
     Asa arata unii din noua echipa ministeriala a lui MRU!!
     3 facultati si 3 masterate luate la ceas de seara, ca si celebrul-analfabet - Domnul Igas!!!
  • +5 (15 voturi)    
   de data asta a mutat basescu.... (Joi, 9 februarie 2012, 21:50)

   Andrei T [anonim] i-a raspuns lui lili

   Indrugi o gramada de prostii. Faptul ca ne-am legat de FMI inseamna ca ne-am legat de Occident si rusii nu mai pot face ce vor. Chestia cu piata e o traba ruseasca, cu bani platiti catorva mercenari sa manipuleze nemultumirile oamenilor simpli. Mercenarii politici, agentii de influenta ai Moscovei, adica cei care conduc azi USL-ul incearca sa speculeze demonstratiile platite de acelasi stapan si sa-l elimine pe Basescu. pentru ca tinta e Traian Basescu, oponentul nr. 1 pentru Moscova in Europa. Numai ca raspunsul presedintelui roman a fost formidabil, aducand ca prim-ministru un moldovean, un roman din acea parte a Romaniei calcata in picioare de rusi de atatea ori in istorie. Asa ca, din punctul de vedere al raspunsului dat pericolului din rasarit, Traian Basescu iese intarit, instaland un prim-ministru, care in afara idiosincreziei naturale fata de rusi mai stie foarte bine si care sunt manevrele si oamenii acestora de la noi. Raspunsul presedinntelui roman a fost din nou plin de forta si inteligent. Meciul dintre Basescu si rusi continua. De data asta a mutat Basescu.
   • +2 (4 voturi)    
    bleah .... (Vineri, 10 februarie 2012, 9:29)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui Andrei T

    sincer amintesti de poeziile vadimiste de pe vremea ceausista ....


    nu te simti putin murdar sa indrugi asemenea enormitati ?

    logica ..mama ei ... : rusii pot oricand sa taie macaroana-gazul si sa vezi atunci romania cu botu pe labe ... ( de fapt cam toata europa) , ideea e ca nu ii intereseaza prea mult , romania nu conteaza inca , iar un mic basescu e cu atat mai putin important .
 • -5 (13 voturi)    
  Esti un shmenar ... (Joi, 9 februarie 2012, 19:01)

  cocoshanel [anonim]

  ... si de aia ai stat doua saptamani in barlog, fara sa apari in public, impreuna cu consilierii tai si cu sefii de servicii secrete sa vedeti ce sa faceti pentru ca gashca sa se redreseze si sa nu piarda alegerile. Sunt foarte multi care nu mai pun botu...
  • +1 (5 voturi)    
   Tu l-ai (Joi, 9 februarie 2012, 21:18)

   ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui cocoshanel

   pus si nu-l mai pui? sau?
 • -6 (14 voturi)    
  Din gura presedintelui.... (Joi, 9 februarie 2012, 19:12)

  gheorghe [anonim]

  ce are mai scump un om politic... votul (= ciolanul) si increderea (= ciolanul viitor)

  ati crezut ca bunastarea tarii?
  nu prea cred, cu prim ministru agent mossad care sa asigure suportul romaniei pt sua si israel impotriva iran. oare pentru asta au fost "protestele"? ca am vazut un articol recent cu o analiza in aceasta directie
  E suspect ce cool down a luat ponta. probabil crin nu a fost anuntat?... :P

  oricum, schimbarea stapanului, bucuria prostului
 • -8 (16 voturi)    
  memoria scurta a lui TB sau ipocrizie ???!!!!! (Joi, 9 februarie 2012, 19:12)

  costica [anonim]

  Aceleasi minciuni, acelasi stil jalnic de a arunca vina pe altii si de a nu avea nici o responsabilitate!
  Presedintele TB si Dl Boc au mintit tot anul 2009 pana in mai 2010 cand FMI i-a spus Dlui Basescu ca Romania e aproape de faliment… abia dupa luna mai 2010 au inceput PDListii cu Dl Basescu sa ne spuna ce situatie financiara grava a lasat Tariceanu, dar pana in mai 2010 DE CE NU au spus nimci? NU era grava, a devenit grava cumva din cauza incompetentei Guvernului Boc, care in 1 an si 1/2 de guvernare a dus Romania aproape de faliment??!!
  Sa vedem mai jos ce spunea Dl Presedinte TB(a-propos de cheltuielile si minciunile politicienilor invocate de TB, el nu este politician, este actor politic!!) in campania prezidentiala din 2009 referitor la acest subiect(nici urma de "Reforma" in spusele lui TB!!):

  SALARII

  Traian Băsescu, 2010(in plina criza!!):

  „Politicienii au făcut ce i-a dus capul, singurul lucru la care i-a dus capul a fost să dubleze salariile”.

  Băsescu Traian, 2009(campanie prezidentiala)

  „În mandatul meu, salariul mediu a crescut de la 815 la 1880 de lei”.

  PENSII

  Traian Băsescu, 2010(in plina criza!!):

  „Atât i-a dus capul pe politicienii români: să dubleze pensiile”.

  Băsescu Traian, 2009(campanie prezidentiala)

  „Tot în mandatul meu, pensia medie a crescut de la 230 la 700 de lei”.

  AJUTOARE

  Traian Băsescu, 2010(in plina criza!!):

  „Atât i-a dus capul pe politicienii români: să inventeze 222 de categorii de ajutoare sociale”.

  Băsescu Traian, 2009(campanie prezidentiala)

  „Şi tot în mandatul meu, pentru cei 1,5 miloane de bătrâni pensionari care au lucrat toată viaţa la CAP s-a introdus pensia minimă garantată de 350 de lei”.

  Cum o numi asta Presedintele Basescu ??!!
  Asta se numeste IPOCRIZIE.
  In rest, vorbe goale pe care si amaratele alea de babe ale Romaniei nu mai dau nici ele 2 bani, am vazut un reportaj magnific pe RTV, cu niste babe extraordinare, nu ne mai pacaliti Dle Presedinte, a vazut Romania cat mintiti si Dvs si ai Dvs PDListi!!!
  • +3 (11 voturi)    
   calm (Joi, 9 februarie 2012, 20:05)

   calm [anonim] i-a raspuns lui costica

   sa nu facem cu inima!
   • -4 (12 voturi)    
    tipic (Joi, 9 februarie 2012, 21:09)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui calm

    omul iti demonstreaza, imbatabil, ca stapanul tau e un gunoi, iar tu raspunzi in batjocura! vezi, de asta voi avea placerea de a fi gardian injtr-un lagar de munca fortata pt. pedelisti.
    • +1 (3 voturi)    
     hmm... (Vineri, 10 februarie 2012, 10:12)

     Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

     speculatiile sunt "demonstratii imbatabile" mai nou?

     sau vrei sa-ti repet ce a spus "mugurica" ce s-a intamplat pana in 2009 nu mai departe de ieri (cresterea cu 120% a salariilor suplimentarea cu 200.000 a numarului de bugetari, etc.)?

     Ca alde Boc nu au crezut ca vine criza peste ei si la faza asta au fost idioti (vezi forfetarul de exemplu,) sunt de acord, dar nu ei au amplificat criza. Criza a venit international, amplificata de masurile anticiclice ale guvernului Tariceanu (in boom cheltuieli mari, in loc de economii pentru zile negre), iar alde Boc nu au reactionat destul de rapid (era si destul de greu, este prima criza romaneasca dupa un boom, nu prea aveam experienta la asta).
     Asa ca mai usor cu pianul pe scari...
     Si mai usor si cu grobianismele va rog.
     • +1 (1 vot)    
      ca nu au vrut sa recunoasca criza ce bantuia e una (Vineri, 10 februarie 2012, 12:09)

      costica [anonim] i-a raspuns lui Laurentiu78

      Dar, cum comentezi ca TB la atacat pe Tariceanu mereu din 2010, minunata luna mai, dupa ce-a facut Acordul cu FMI, pana mai zilele trecute ca a marit pensii si salarii, in timp ce in 2009 in plina campanie prezidentiala, uite si tu cum acelasi TB se lauda cu maretele realizari ale mandatului sau, adica alea cu cresteri de salarii si pensii !!!
      Adica, tocmai cu ce-l ataca pe Tariceanu anii ce-au urmat!!
      Cum explici asta, sincer te intreb ??!!!
      Cauta pe net, declaratiile lui TB, sunt de gasit usor !!!!!!!!!!
      Lamuriti-ne si pe noi, voi astia sustinatori ai lui TB !!!!
   • +3 (5 voturi)    
    :) (Joi, 9 februarie 2012, 21:21)

    ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui calm

    Saracutul costica, l-a dezamagit ponta, e distrus.
    • +1 (1 vot)    
     tu asta ai inteles ? (Vineri, 10 februarie 2012, 9:35)

     adrian [anonim] i-a raspuns lui ciupi 2

     ... sunt 2 variante :

     1. atat poti .

     2. esti genul de 'flammer' care are prea mult timp liber ...
  • +1 (1 vot)    
   foare corect !!!!! (Vineri, 10 februarie 2012, 9:34)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui costica

   ar trebuii repetata postarea asta in orice articol despre acest mare mincinos !!!
 • -5 (15 voturi)    
  daca tacea Basescu era bine (Joi, 9 februarie 2012, 19:16)

  cosminrs [utilizator]

  tocmai a spus ca seful unui serviciu secret face politica de mai mult timp. ceea ce e ilegal.
  tot ce a facut a fost sa spuna ca un lucru ilegal e ok atat timp cat e facut de cei care ii convin lui.
  a... si Ponta stia numele primul ministru de mult. Acum ii inteleg anumite declaratii.
 • -7 (11 voturi)    
  Despre guvern (Joi, 9 februarie 2012, 19:29)

  grigore [anonim]

  Nu va lasati pacaliti de "marinarul"presedinte, Romania nu este "Biruinta", care nu ne-a lamurit pe unde mai este SI DACA NE MAI APARTINE!!!!!!, sa retineti--NE AFFUNDAM RAU DE TOT__, o tara- mai ales ROMANIA va iesi greu din mocirla imprumuturilor pentru a da salarii la bugetari si pensile la pensionari.Presedintele este intr-o deruta totala, ..."trebuie sa desfintam structurie adminaistrativ teritoriale de tip comunist..judetele adica....., cum poate un presedinte post decembrist1989 , fost comunist, fost securist sa fie contr unei "structuri" care l-a ridicat. DUBIOASA SI PERICULOASA TIPOLOGIE UMANA...Nu numai Marcko nu a pus mana pe biblie si ce mai era acolo in teanc, dar si acest ministru cred ca de la agricultura numit, cata sfidare..,un juramant incomplet care cu siguranta va fi taxat
 • -5 (13 voturi)    
  globul de cristal (Joi, 9 februarie 2012, 19:29)

  Traian omida Basescu [anonim]

  Numele noului premier era stiut de mult, atat de mine, cat si de Emil Boc - Citat din tiran Basescu.
  Eu il cred. Basescu nu minte niciodata.
  Cred ca stia numele noului premier pe putin de vreo 2000 de ani ca doar Base e super genial si un mare strateg care stie 10000 de mutari ale versarilor adinainte ca acestia sa le gandeasca.
  Porcairea lui Arafat in direct la TV a fost gandita inca de acum 500 de ani. Ha Ha Ha.
 • +13 (19 voturi)    
  Sigur si bine!! (Joi, 9 februarie 2012, 19:30)

  starchi [anonim]

  Era normal ca acesti oameni sa isi faca o strategie de mult pentru viitoarea conducere a Guvernului cat si componenta acestuia. Mi se pare normal dat totodata este asul din maneca pdl pentru ca Romania sa continuie reformele cat si pentru a face ca institutiile statului sa lucreze mai bine si sa lucreze pentru cetatenii acestei tari. MULT SUCCES GUVERNULUI!!
 • -6 (14 voturi)    
  balivernele lui Basescu... (Joi, 9 februarie 2012, 19:31)

  vio [anonim]

  se contrazice in tot ceea ce spune, ca intotdeuna.
  lauda nemaipomenitul Guvern Boc, guvern care nu a fost in stare de exemplu sa faca o strategie pe 1 an sau pe cativa ani, vreo 5, hai 10 !
  Va amintiti Rapoartele Bancii Mondiale despre incompetenta Guvernului Boc, care exact asta spuneau, ca la nivel de SGG si la nivel de Ministere unde ar trebui elaborate strategii, programe, planuri de dezvolatare, nici vorba de asa ceva, dimpotriva la SGG in loc de experti pe diferite domenii care sa intocmeasca acele startegii cei de la BM vorbeau despre “o nebuloasa” din cauza clientelei politice ce bantuie p-acolo iar la Ministere spuneau ca Ministrii in loc sa faca management, adica strategii, planuri de dezvoltare, ei fac de regula munca pompieristica rezolvand problemele curente, de zi cu zi!
  Cunoasteti aceste constatari ale Rapoartelor BM la Bucuresti, Dle Presedinte ?
  Sa fim sinceri, este un noroc mare ca am scapat de Guvernul Boc, poti spune multe despre Guvernul Boc, dar nu poti spune ca este un Guvern competent, NU, dimpotriva, era cea mai mare problema a Romaniei dincolo de criza ce bantuie mapamondul inca.
  Asta a fost ghinionul Romaniei sa aiba in vremurile astea grele dpdv economic un Prim Ministru absolut nepotrivit. Adica incompetent.
  Asa ca laudele lui Basescu nu fac 2 bani cand a vazut o tara inteaga ce-a insemana guvernarea Boc - saracire plina de umilinte a romanilor, 1/3 dintre romani sunt la limita subzistentei si a saraciei, conform Eurostat.
  Asta e guvernare de succes Dle Basescu?
  Asta a fost obiectivul guvernarii asteaia, sa saraceasca romanii amarati?
  Sa fure politicienii in schimb, asa cum a si recunoscut Presedintele cand a retras Proiectul legii sanatatii si a afirmat ca "sistemul" e corupt, politizat, se fura si nimeni nu stie unde sunt banii de la CNAS!! "Sistemul" era de fapt guvernarea PDLista a lui Boc-laudatul! Asta e Guvernul pe care-l plangeti, Dle Presedinte? NOI, romanii nu-l plangem, multumim Domnului ca au plecat. Curand veti pleca si Dvs.
 • -10 (12 voturi)    
  Ar fii minunat.. (Joi, 9 februarie 2012, 19:45)

  mr hyde [anonim]

  ..daca Basescu ar ceda intiativa celor ce trebuie sa conduca - Guvernul ! S-a demonstrat ca Base nu poate conduce in stil democratic , pe nava este probabil foarte bun dar a conduce o tara este o tara este altceva. La revedere Basescu , dormi linistit , dupa doi ani ai masina de serviciu si bodyguard , pentru ce , dracu '"stie !
  • +3 (5 voturi)    
   Ar "fii" minunat (Joi, 9 februarie 2012, 21:23)

   ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui mr hyde

   daca ai pune mana pe o carte.
 • -8 (10 voturi)    
  "reformele" guvernului Boc facute de FMI !!!!!! (Joi, 9 februarie 2012, 19:47)

  costica [anonim]

  Rigoarea excesivă promovată de Fondul Monetar Internațional ar putea provoca daune pe termen lung în cazul României, potrivit unui articol publicat de doi analişti ai Reuters pe blogul agenţiei, citat de Mediafax.
  Condiţiile draconice impuse de FMI au dus la reducerea salariilor din sectorul public cu 25%, mai mult decât oriunde în altă parte.
  Premierul Emil Boc a demisionat, iar "forţele anti-reformă au prins curaj", astfel încât răul provocat de rigoarea excesivă a Fondului ar putea fi de lungă durată, avertizează autorii articolului, Martin Hutchinson şi Christopher Swann, care şi-au exprimat punctul de vedere personal.
  FMI a încercat între timp să îşi atenueze imaginea fioroasă, iar directorul general Christine Lagarde a argumentat că Fondul ar trebui să fie mai puţin dur, admiţând că "o consolidare prea rapidă a bugetelor poate afecta redresarea şi înrăutăţi perspectivele pieţei muncii".
  Din păcate, în tratamentul aplicat României FMI a revenit la reputaţia sa de "vampir", se arată în articol, care enumeră între măsurile cerute de FMI desfiinţarea a 100.000 de locuri de muncă, reducerea salariilor şi majorarea TVA, care au afectat direct populaţia săracă.
  Austeritatea fiscală nu reuşeşte, pe de altă parte, să rezolve problema corupţiei endemice şi alte probleme structurale, care contribuie la menţinerea PIB-ului pe cap de locuitor pe penultimul loc în UE.
  FMI ar putea să ajute ţara să scape de moştenirea regimului Ceuşescu. În schimb, severitatea exagerată riscă să submineze democraţia fragilă din România, iar protestele de stradă au contribuit la căderea guvernului.
  Asprimea FMI faţă de România provoacă îngrijorarea că Fondul operează cu standarde duble. Naţiuni mai bogate, precum Irlanda şi Portugalia, au beneficiat de termeni mai toleranţi în acordurile de sprijin financiar.
  Irlandei i s-a cerut să reducă salariile angajaţilor publici cu 10% şi numărul angaţilor cu 8.000 de persoane, în timp ce Portugalia scăpat cu tăieri ale salariilor de 5%."
  FMI=Boc???
 • -5 (13 voturi)    
  Intrebare (Joi, 9 februarie 2012, 20:03)

  unul [anonim]

  D-le Basescu ne puteti spune de ce Romania e prima si singura tara care a acceptat sa fie cobai prin codex alimentarius?
 • +13 (15 voturi)    
  Mobilizare generala la Grivco (Joi, 9 februarie 2012, 20:11)

  anemari [utilizator]

  CE repede au invadat postacii ,stiti ca pe la voi pe la latrine nu va mai citeste nimeni si repede v-ati postat pe Hotnews ca sa aruncati si aici cu venin.Suntem satui de mascarada facuta de opozitie,am inteles de foarte mult timp ca marea lor grija nu e bunastarea cetatenilor,si fie vorba intre noi cam fiecare doarme asa cum isi asterne,ci dorinta acerba de a ajunge la putere pentru linistea si bunastarea lor personala doar au mai fost si eu una tin foarte bine minte realizarile lor marete,asa ca mai incet cu pianul pe scari
 • +24 (28 voturi)    
  Felicitari lui Basescu! (Joi, 9 februarie 2012, 20:14)

  tic [anonim]

  Bravo Base!
  Omul asta chiar ma incanta! Ca un adevarat sahist, a gandit cu cateva zeci de mutari inaintea tuturor.
  Deci, Basescu, ca un mare maestru al politicii, responsabil deplin de tara pe care o conduce, era constient de mult timp ca guvernul Boc va trebui sa fie sacrificat mai devreme sau mai tarziu, datorita erodarii inevitabile de popularitate, generata de masurile de austeritate pe care a fost fortat sa le ia pentru evitarea intrarii tarii in criza. Astfel, Basescu si Boc au stabilit cu mult timp in urma atat numele noului premier, cat si pe cele ale noilor ministrii. Cred ca au avut si acceptul lui Mihai Razvan Ungureanu. Deci au fost pregatiti cu planul B. Sunt convins ca au pregatit si planul C.
  Spre deosebire de Basescu, USL-ul a fost luat prin surprindere. Nu numai ca au ramas cu gura cascata la aflarea numelui noului premier, dar si-au mai dat si cu stangu'n-dreptul. Discursul lui Ponta a fost intr-un sens, reactia lui Antonescu a fost pe invers. Deci a reusit doua goluri dintr-un sut: sa puna un guvern nou inlocuind guvernul erodat al lui Boc si sa sparga coalitia USL de opozitie.
  Omul asta este fenomenal, cand il crezi lovit si cazut la pamant, face niste miscari uluitoare prin care revine spectaculos. Deci, dupa cateva luni de "jos Basescu" in piata Universitatii, dupa "iesi afara javra ordinara", dupa "demisia", reuseste sa revina ca nou si, mai mult, sa-i dezbine si pe contestatari (vezi spumele pe care le fac "Antenele" la adresa lui Ponta). A mai reusit asta si in anterioara campanie electorala, cand parea cazut dupa filmuletul difuzat cu palma data unui copil.
  Basescu, pana acum, si-a facut praf toti adversarii politici: Iliescu, Nastase, Geoana, Voiculescu, Patriciu, Ponta, Antonescu. I-a batut de cate ori a vrut el!
  Jos palaria, d-le Basescu! Romania avea nevoie de un politician si un conducator adevarat! Singur impotriva sistemului inventat dupa '89 de Iliescu, Nastase si Vacaroiu, Basescu ne-a aratat ca se poate! Totul e sa vrei!
  • +11 (15 voturi)    
   Felicitari! Un comentrariu superb! (Joi, 9 februarie 2012, 22:19)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui tic

   Ai talent, tine-o tot asa!
   Avem nevoie de oameni talentati care sa spuna adevarul scurt si concis!
   • +12 (16 voturi)    
    Multumesc! (Joi, 9 februarie 2012, 23:49)

    tic [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Nu cred ca am talent. Mai degraba cred ca am discernamant.
    Si familia mea a fost afectata de masurile de austeritate luate de guvernul Boc. Dar vazand unde au ajuns cetatenii unor tari mult mai bogate si mai avansate economic decat tara noastra (Spania, Italia, Irlanda, Portugalia, Ungaria, Grecia), am incercat sa inteleg si sa accept faptul ca fara aceste masuri, riscam sa fim aruncati la groapa de gunoi a Europei.
    Recunosc ca au fost si cateva masuri gresite, dar cred ca mai importanta este iesirea tarii din criza.
    Oamenii nu inteleg ca daca tara este in criza, oricum poporul este cel care va suferi, niciodata politicienii. De aceea, prefer politicienii onesti. care macar recunosc ca sunt nevoiti sa ne faca viata grea, decat pe cei care ne aburesc si ne amagesc, in timp ce ei aduna averi si prospera.
    De-asta imi scot palaria in fata lui Basescu.
    Este singurul om care in 22 de ani, reuseste sa se ia in piept cu personaje ca si Iliescu, Nastase, Vacaroiu, Geoana, Mitrea, Ponta, Antonescu, Patriciu, Vantu, Voiculescu si alti corifei damboviteni, care pana acum erau de neatins.
    Si mai mult, a reusit sa dea cu ei de pamant, de cate ori a avut ocazia!
    Daca am avea mai multi ca Basescu la carma tarii, cred ca am fi un pic mai fericiti decat suntem acum. Si poate, un pic mai bogati!
  • +7 (11 voturi)    
   perfect de acord (Joi, 9 februarie 2012, 23:29)

   carmen [anonim] i-a raspuns lui tic

   imi place f mult comentariul dv.
  • +8 (14 voturi)    
   asa e! (Vineri, 10 februarie 2012, 0:25)

   cristi [anonim] i-a raspuns lui tic

   parfum, comentariul tau! Lui Base i-a tremurat sincer vocea atunci in ianuarie! El cumpanise totul, iar strada, manipulata si opozitia inveninata au vrut sa strice totul! Si el si Boc au dat dovada de maturitate! Au predat stafeta tinerei generatii lasand tara intr-o pozitie decenta, nu in branci! Un exemplu distrugator pentru babacii din toate partidele si un magnet pentru tineri! Bye-bye Iliescu, Nastase, Ponta, Antonescu, Blaga, Berceanu, Voiculescu etc etc. Ati devenit dintr-o data inutili ca niste jucarii sparte! Romania a atins punctul critic si de-acum innoirea si eficienta o sa fie cuvintele de ordine! Multumim Base pentru ca ai rostogolit bulgarele!
  • +1 (3 voturi)    
   Si cand te gandesti ca..... (Vineri, 10 februarie 2012, 9:17)

   Ronin [utilizator] i-a raspuns lui tic

   ...totusi Basescu nu e chiar un geniu, are si el scaparile lui! In schimb astia doi, frate, apoi astia doi sunt de stand up comedy....hilari de-a dreptu`. Pe mine unu` nu ma ingrijoreaza Crin sau Victor nici cat negru sub unghie, stiu ca nu au capacitate...in schimb nu pot sa nu ma gandesc cu oarecare teama la papusari (si aici nu ma refer la Ilici sau Voiculescu, ci la personaje aflate putin mai la est)........trebuie sa stie toata lumea ca astia nu dorm niciodata, nu iau pauze de tigara, nimic.....ei doar "sapa" continuu....
   • 0 (0 voturi)    
    asta-i cenaclul OTPDL.... (Vineri, 10 februarie 2012, 16:40)

    Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Ronin

    Sunteti in aceeasi sala sau in birouri separate?
 • -7 (15 voturi)    
  cu alte cuvinte (Joi, 9 februarie 2012, 20:17)

  vercingetorix [utilizator]

  fraierilor ati venit degeaba la Cotroceni, ca eu oricum fac ce vreau! Ca de obicei! :)
  • -1 (3 voturi)    
   Basescu (Vineri, 10 februarie 2012, 8:47)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui vercingetorix

   este fiul Securitatii si nu se poate rupe de gandirea comunista in spiritul careia a fost crescut. Este ultimul deseu al politicii cadrelor pcr imbracate in haine de firma dupa 1990
 • -6 (14 voturi)    
  Aiurea!!! (Joi, 9 februarie 2012, 20:20)

  gimi [anonim]

  Basescu vrea sa lase impresia ca n-a fost luat prin surprindere de ceea ce s-a intamplat in ultimul timp. Adevarul s-a vazut clar in seara acelui discurs cu vocea tremuranda. He didnt see it coming. Dupa razboi multi eroi se arata.
  • +2 (8 voturi)    
   ... asa ca tine (Joi, 9 februarie 2012, 20:41)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui gimi

   acum?
  • +4 (6 voturi)    
   He "didn't" see "that"coming (Joi, 9 februarie 2012, 21:26)

   ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui gimi

   Parca mai merge.
   Spiru are si engleza?
  • -3 (7 voturi)    
   Aiurea, era aproape sa plaga ... (Joi, 9 februarie 2012, 22:06)

   costica [anonim] i-a raspuns lui gimi

   atunci cand au inceput protestele !!!
   chiar crede ca am uitat ?!
   L-a prins pe picior gresit, nu se astepta la proteste, cedeaza continuu pana ii va potoli... va arunca tot balastul portocaliu peste bordul corabiei aflate in deriva de vreo luna!!
   Face pe grozavul, dar ii tataie fundul, a pus PM un Sef de la Servicii, Seful SIE!!!
   Are astfel Serviciile la comanda, ca si Ceausescu !!!
   Mult nu mai e, scapam si de TB !!!!
   DEMISIA !!!
   Vine, vine primavara
   Vom planta in toata tara
   Panselute-n puscarii
   Pentru coruptii portocalii!!!

   Asa strigau zilele trecute in Piata Universitatii!!!
   • +1 (5 voturi)    
    ... (Vineri, 10 februarie 2012, 0:20)

    ovigeo [utilizator] i-a raspuns lui costica

    ia o pastila poate-ti trece...
 • +14 (16 voturi)    
  Schimbare normala (Joi, 9 februarie 2012, 20:27)

  laur [anonim]

  Schimbarea Guvernului este absolut normala deoarece se apropie alegerile. Nu cred in sondaje, dar este un lucru cert ca cei care implementeaza masuri drastice de austeritate se "bucura" de mai putin popularitate. Noul Guvern va promova o imagine de "Romanie Noua" care va atrage electoral. In spatele acestor miscari se afla Presedintele Basescu su fostul Premier Boc. O mutare inteligenta, la care Opozitia a ramas fara replica. In plus, nou Premier este, din punctul meu de vedere, principalul canditat la Presedentie. Are toate calitatile. A venit momentul ca Dreapta( nu extrema) sa se impuna.
 • +7 (11 voturi)    
  s-au dat salariile? (Joi, 9 februarie 2012, 21:09)

  iulian-bz [utilizator]

  au inceput oamenii de bine sa-si intre in mana,am uitat azi ati fost pe la nenea Felix,impreuna cu ala micu,ati primit sarcini precise si daca e frig afara,sa nu intrati si voi in greva,ati intrat pe net,numai ca aici nu prea aveti ce face,daca aveti boase de ce nu va logati,sau inca n-ati primit nume de cod,sunteti cumva in anul pregatitor,generatia noua,numai anonimi de la sef pana la femeia de serviciu!!!
 • +9 (11 voturi)    
  un om serios (Joi, 9 februarie 2012, 21:22)

  ada [anonim]

  salutare lume!.....uite asa se pare ca iese la iveala un candidat serios ghici unde ? la presidentie: Răzvan Ungureanu.
  hahaaha. nu ii vad bine pe Ponta si pe Crin.
  nu se compara cu un om care a studiat la Oxford. sa vezi ce o sa mai latre astia ... =))=))
  • +1 (1 vot)    
   Nenea (Vineri, 10 februarie 2012, 8:50)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui ada

   Oups! Cred ca nu ai aflat: Ungureanu este bun prieten cu Ponta.. mamaaaaaaaaaaa.. ce situatie.. nu?
 • 0 (8 voturi)    
  Noroc cu Madame Udrea!!! (Joi, 9 februarie 2012, 22:16)

  ines [anonim]

  Mult noroc si bafta acestor acum inca tinere sperante care,datorita faptului ca celebra pana acum Elena Udrea nu a putut fi inlouita decat cu pretul caderii tuturor celorlalti ministri PDL-isti s-au vazut promovati in prim plan.Placa asta cu vointa de shimbare a generatiilor de politicieni s-o mal lase ha-ha-ha ...ciocu mic. si joc de glezne,domnilor!.
 • -3 (7 voturi)    
  Mai rau nici ca se putea! (Joi, 9 februarie 2012, 23:08)

  Ioan Curtean [anonim]

  Declaratia cinica a presedintelui aste aceea a unui papusar, care se lauda ca el face jocurile si trage sforile dupa cum pofteste.Si din pacate, figura lui din ultimul timp seamana tot mai mult cu a unui papusar Si,tot din pacate, nu este prea departe de adevar.Opozitia nu este capabila sa articuleze nimic de natura a impiedica dezastrul.Tragedia cu acest guvern imberb este ca , in mod voit, Romania este aruncata cu lejeritate in haos in aceste timpuri grele pe care le traim, printr-o procedura care violeaza prevederile legii si, mai presus de toate, spiritul Constitutiei! . Cum altfel poate fi calificat gestul de a impune tarii un guvern total necalificat si nepregatit pentru marea responsabilitate pe cate trebuie sa o aiba fata de tara acum!! Asemenea "experimente politice" s-ar putea face cel mult in cadrul unui work shop, pentru testarea unor scenarii posibile, dar in nici un caz in conditii live si cu aplicabilitate la intreaga tara! Atat presedintele cat si partidul sau de buzunar,care este de fapt un grup infractional organizat vor trebui sa raspunda si cu siguranta vor raspunde pentru acest act nesabuit care se inscrie in mod clar in ceea ce inseamna tradarea de tara.
  • 0 (4 voturi)    
   Avem (Vineri, 10 februarie 2012, 8:51)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Ioan Curtean

   avem in T Basescu pe Elena Ceausescu care ii spune lui Nicu ( de la membrul PDL la sustinatorul sau) mandra ca a reusit si de data asta iar Nicu o aplauda spasit
 • +9 (11 voturi)    
  Succes! (Joi, 9 februarie 2012, 23:09)

  Aristotel [anonim]

  Traian Basescu si PDL sunt singurii care au inteles faptul ca sistemul trebuie schimbat din radacini daca vrem sa mearga tara asta intr-o directie buna. Presedintele considera ca este timpul ca tinerii sa demonstreze ca pot schimba ceva! Succes noului Guvern!
  • 0 (2 voturi)    
   Usor cu pianu`... (Vineri, 10 februarie 2012, 9:25)

   Ronin [utilizator] i-a raspuns lui Aristotel

   ...eventual o parte din PDL, asta nu o neg, e singuru` partid care mai are persoane serioase in randul lui comparativ cu lacustele de la PSD, spagarii de la PNL sau santajistii de la UDMR.....nu stiu insa daca are suficiente persoane serioase.....
   P.S. Mai stiu vre-o doi oameni ok si pe la UNPR, dar cam atat....
 • +3 (3 voturi)    
  Intelepciunea poporului (Vineri, 10 februarie 2012, 0:12)

  Liana [anonim]

  "Urasc tradarea ,dar iubesc pe tradatori"
  "Decat cu un prost la castig ,mai bine cu un destept la paguba"
  'Cine nu munceste,nu greseste'
  'Vinzi blana ursului din padure"
  'La placinte-nainte,la razboi inapoi"
  'Rade ciob de oala sparta"
  'Somnul ratiunii zamisleste monstrii"
  'Cine zice,ala e"
  'Prostul nu e prost destul ,daca nu e si fudul"
  'Nu-i frumos ce e frumos,e frumos ce-mi place mie'
  'Cainii latra ,ursul merge'
  'De ce ti-e frica,de aia nu scapi'
  'Hotul striga: hotii !'
  'Daca doi iti spun ca esti beat,te duci si te culci"
  Clasic : "Iarna nu-i ca vara"
  'Feresca-ma dumnezeu de prieteni ca de dusmani ma feresc singur'
  'Banii n-aduc fericirea , dar lipsa lor ..."
  'Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul'
  "Hai sictir"
 • +1 (1 vot)    
  nu mai spune ?! (Vineri, 10 februarie 2012, 8:31)

  dan c [anonim]

  securitatea a stiut un pic inaintea ta!
 • -4 (6 voturi)    
  Penibil (Vineri, 10 februarie 2012, 8:46)

  catalin_mattei [utilizator]

  T Basescu a aratat aseara ca este printre iultimile ramasite ale comunismului.. un discurs "a la Ceausescu".. Domnul Presedinte trebuie sa inteleaga ca este nevoie de o chimbare de generatii in politica romaneasca si ca locul domniei sale este in haznaua comunismului gaunos. Daca mai crede ca minciuna si manipularea poate prinde este alegerea domniei sale si a celor 10-15% din populatie care mai ii acorda incredere. Este pacat insa prin ceea ce face sa ucida un Guvern al oamenilor tineri... acest mitoman al politicii romanesti uita ca acest Guvern Ungureanu este creat pt ca unii din PDL nu i-au mai dorit "sufletelul blond" si ca sa nu o supere pe duduie i-a schimbat pe toti chiar daca unii performau.. Securistul din el se manifesta de fiecare data si arata ca una dintre strigarile Pietei Universitatii i se potriveste manusa ( cea cu "Afara...")
 • +1 (1 vot)    
  guvern mru (Vineri, 10 februarie 2012, 10:13)

  vio [anonim]

  Domnul presedinte cunostea numele noului prim ministru .... Cine a nominalizat presedintelui acest nume caci evident pare sa nu fie alegerea dansului ? Raspunsul este dat de pregatirea speciala a istoricului RMU, de finantarea studiilor acestuia si de rezultatul recensamantului !!! Cine va inlocui cele cca. 3-4 milioane de romani care parasesc sau vor parasii tara de origine. ghici ciuperca !!!!
 • -1 (1 vot)    
  dece n-ar face si cei patati din mass-media un pas (Vineri, 10 februarie 2012, 14:52)

  elodia [anonim]

  ma bantuie o ideie...: ... si anume: 'daca maine Guvernul ne va creste salariile, pensiile cu 100%.... poimaine 'baietii destepti'[mai ales cei din black market..., piete samd] vor creste preturile, astfel efortul laudabil al actualului Guvern [dece nu si a celui precedent] ar intra in buzunare largi a unor hrapareti, care nu au doctrine, nu au decat etica inselaciunii, care vor sa se inbogateasca 'acum']
  merg mai departe si intreb pe ce/ cel care organizeaza aceste proteste profesioniste, bine platite..., chiar asa de idioti sa fie incat sa nu inteleaga fenomenul..., sau poate chiar de asta sponsorizeaza protestele...???!!!

  mai este ceva - m-am clarificat: protestatarii se cunosc bine intre ei deoarece ei sunt acolo si striga si pe feztele lor nu se vene nici o umbra de neliniste, de incordare [ in aceste locuri misuna fel de fel de hoti de buzunare, de alte droguri, etc'] dar protestatirii sunt foarte stapni si siguri pe ei... este ca intr-o piesa de teathru....

  Dragii mei concetateni, "manipulati din toate colturile - uniti-va !"
  • 0 (0 voturi)    
   p-aia din mass-media nu-i plateste STATUL!!!! (Sâmbătă, 11 februarie 2012, 9:30)

   vio [anonim] i-a raspuns lui elodia

   poti sa nu-i citesti, sa intre in faliment , e treaba lor !!!!!
   Esti in stare sa pricepi deosebirea?!
   Asemenea gogomanii nu inteleg cum puteti scrie decat cu creierele infierbantate de culoarea portocalie la moda vremelnic.... trece portocaliul asta, vine alta culoare, o sa-i sustineti la fel p-aia aflati la putere?!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by