Liderii Partidului Democrat Liberal au caracterizat drept "echilibrat" si "dovada de maturitate" discursul tinut joi, in Parlament, de presedintele PSD, Victor Ponta. Social-democratul a sustinut in fata Parlamentului, cu ocazia votului de investitura pentru guvernul Ungureanu, un discurs echilibrat si neutru in care a evitat orice atac dur asupra premierului desemnat si ministrilor sai. Mai mult, el a anuntat o posibila sustinere a USL daca noul guvern va sprijini 15 masuri punctuale. Ponta a salutat absenta din noul Guvern a unor fosti ministri "cu totul si cu totul indezirabili" precum "doamna ministru Udrea, domnul ministru Igas".

Iata ce cred liderii PDL despre discursul lui Victor Ponta:

* Elena Udrea: "A fost un discurs echilibrat. Ma gandesc oare ce parere are domnul Antonescu despre discursul domnului Ponta".

* Radu Berceanu: "O schimbare de registru foarte interesanta. Nu se poate spune ca a fost una apropiata de Putere, dar a schimbat tipicul, de asta a si fost ascultat cu atentie. Cred ca, in general, discursurile mai putin polemice si personale sunt mai repede receptate decat fostele discursuri care erau greu de acceptat. Nu cred ca a fost un discurs impaciuitor. Sunt absolut convins ca isi vor pastra directia si ideile, dar felul in care a pus lucrurile acum arata ca s-a produs ceva".

"Eu am fost permanent interesat de discursul lui Ponta, chiar si la alte discursuri ale sale. Chiar daca m-am mai uitat intr-un ziar sau in calculator nu inseamna ca nu aud foarte bine ce se spune si nu receptez. De data asta, chiar am crezut ca face o metoda care se mai foloseste - incepi discursul intr-un anumit ton pentru ca lumea sa fie atenta si dupa aceea incepi - hotii, banditii. Nu a facut lucrul acesta si cred ca e un moment interesant de urmarit in continuare", a mai spus Berceanu.

* Traian Igas: "Sigur, colegii liberali inteleg ca sunt suparati pe Victor Ponta in momentul de fata, dar eu cred ca sunt oameni politici care au inteles ca trebuie schimbat ceva in aceasta tara si trebuie schimbat discursul politic in primul rind si daca cineva acuza clasa politica o acuza pe toata in integralitatea ei, nu doar o anumita zona sau un anumit partid".

"Trebuie sa intelegem cu totii ca va trebui sa schimbam discursul politic, ca ar trebui sa schimbam abordarea si cred ca acestea sunt asteptarile oamenilor. Nu prin scandaluri Putere-Opozitie putem gestiona situatia politica, economica, trebuie sa dam dovada de mai multa maturitate, de mai multa implicare in Parlament, sa venim sa incepem sa legiferam, populatia asteapa din partea noastra mai multa seriozitate".

Sursa: Agerpres