Victor Ponta a sustinut in fata Parlamentului, cu ocazia votului de investitura pentru guvernul Ungureanu, un discurs echilibrat si neutru in care a evitat orice atac dur asupra premierului desemnat si ministrilor sai. Mai mult, el a anuntat o posibila sustinere a USL daca noul guvern va sprijini 15 masuri punctuale. Ponta a salutat absenta din noul Guvern a unor fost ministri "cu totul si cu totul indezirabili" precum "doamna ministru Udrea, domnul ministru Igas". In plus, Ponta a respins catalogarea noului cabinet ca un "guvern al clonelor", adica exact expresia folosita de Dan Voiculescu si Antena 1 si Antena 3 in ultimele zile.

Co-presedintele USL Victor Ponta a declarat, joi, in fata camerelor reunite ale Parlamentului, ca Uniunea nu voteaza investirea Cabinetului Mihai Razvan Ungureanu. Ponta a apreciat ca atacurile din media la adresa noilor ministri "au mers uneori prea departe, folosindu-se cuvinte precum clone, consilieri, second-hand". Victor Ponta face referire la o afirmatie de joi a lui Dan Voiculescu, presedinte fondator al PC, care a scris pe blogul personal ca "Traian Basescu impune astazi romanilor un nou experiment: guvernul clonelor".

"Ma bucur ca nu ii aveti in Guvern nici pe doamna Udrea, nici pe domnul ministru Igas. Faptul ca au fost inlocuiti dovedeste ca toate criticile aduse de opozitie erau intemeiate. Este o schimbare benefica. Regret, domnule prim-ministru desemnat, ca nu ati putut cere sa fie schimbati si ministrii UNPR si UDMR, lucru care arata ca exista o limita, exista restrictii in ceea ce puteti cere", a afirmat liderul social-democrat.

Mihai Voicu, vicepresedinte PNL, a declarat joi la RTV, dupa discursul lui Ponta, ca "am fost si noi mirati de acest discurs al lui Victor Ponta. Nu l-am stabilit impreuna in USL", facind referire la discursul extrem de echilibrat si neutru sustinut de presedintele PSD in Parlament cu ocazia votului de investitura pentru cabinetul Ungureanu. Declaratia lui Mihai Voicu este inca un indiciu despre diferentele de opinii din interiorul USL.