Opozitia va ataca la Curtea Constitutionala decizia Parlamentului de investire a guvernului Mihai Razvan Ungureanu, daca va constata ca nu au fost respectate procedurile de audiere a ministrilor, in conditiile in care mai multe comisii parlamentare nu au avut cvorum la audierile de miercuri, a anuntat liderul PSD, Victor Ponta.

"Din punct de vedere legal, avizul comisiilor de specialitate nu este obligatoriu, este consultativ dar este absolut necesar pentru a putea sa vii in plen cu membrii guvernului. Ma astept ca guvernul sa vina si fara respectarea acestei proceduri", a spus acesta miercuri, la finalul unei reuniuni a conducerii PSD.

El a afirmat ca, daca acest lucru se confirma, este "un semn rau de inceput si il regret", in conditiile in care guvernul Ungureanu "a promis ca se va desprinde de vechile practici ale guvernului Boc".

"Daca trece (guvernul), trebuie emisa o hotarare a parlamentului si daca a fost emisa fara respectarea procedurilor o vom ataca la Curtea Constitutionala", a subliniat acesta, precizand ca nu intelege graba puterii, in conditiile in care "inteleg ca s-au trimis avioane, coloane motorizate pentru a-i aduce pe parlamentarii" coalitiei la parlament.