Doua evenimente petrecute luni, dupa numirea lui Mihai Razvan Ungureanu drept premier desemnat, plus o convorbire telefonica de marti au adus primele semne vizibile ale unei raceli intre Victor Ponta si Crin Antonescu. In ordine cronologica, prima diferenta majora de opinii a aparut la conferinta de presa de dupa iesirea de la Cotroceni, cind Victor Ponta s-a declarat de acord cu o intilnire cu premierul desemnat. Crin l-a contrazis imediat (Vezi aici inregistrarea conferintei de presa). A urmat o decizie stranie a lui Victor Ponta, care a parasit studioul Antena 3 in plina emisiune a lui Gidea, insotit de un comentariu ironic al lui Crin Antonescu.

Astfel, Victor Ponta a plecat din platou pe nepusa masa, spunindu-i moderatorului Mihai Gidea "Imi cer scuze, daca-mi permiteti, ma duc si va urmaresc in continuare". Sub privirile mirate ale lui Gidea, Daniel Constantin, Adrian Ursu si publicului din studio, Crin Antonescu a facut o remarca extrem de ironica, spunind "Pe rand ne ducem toti. A inceput Boc". Ponta nu a raspuns in nici un fel, asa cum nu raspunsese sfidarii lui Antonescu nici in conferinta de presa desfasurata cu citeva ore mai devreme.

Ponta se remarcase, de altfel, pe toata durata zilei tensionate de luni printr-o atitudine extrem de echilibrata fata de consultarile de la Cotroceni si propunerea - surpriza a lui Traian Basescu pentru postul de premier. O atitudine in contrast vizibil cu iesirile extrem de dure ale lui Crin Antonescu, mult mai vehement (vezi aici diferentele de ton).

Ultimul eveniment din serie a avut loc marti, cind, potrivit unor surse citate de NewsIn si preluate de Realitatea TV, Victor Ponta a avut o convorbire prin telefon cu premierul desemnat, Mihai-Razvan Ungureanu.

Potrivit surselor citate, Ungureanu l-a sunat pe Ponta pentru a discuta asupra noii situatii politice si a unor eventuale intalniri cu liderii opozitiei, iar acesta i-ar fi transmis ca e deschis unei discutii, chiar daca pozitia publica a USL nu se va schimba. Din nou diferenta fata de Crin Antonescu, care a refuzat din start orice intilnire cu Mihai Razvan Ungureanu.