Deputatul PDL de Bucuresti Cristian Petrescu (41 de ani) ar fi noul ministru al Turismului in locul Elenei Udrea, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid. Cristian Petrescu este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport si prim-vicepresedinte PDL Sector 3.

Cristian PetrescuFoto: Camera Deputatilor

Cristian Petrescu are 41 de ani. Potrivit CV-ului postat pe pagina Camerei Deputatilor si pe blogul personal, este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ecologice si are un master in Ecoturism si protectia Mediului.

Asociaţia Profesioniştilor de Turism din România, al carei presedinte este Cristian Petrescu, a raportat in 2011 ca are in derulare 10 proiecte pe bani europeni in valoare totala de aproximativ 10 milioane lei (sursa: raportul Asociatiei - descarca aici). Din cele 10 proiecte deputatul a mentionat doar trei contracte pentru care asociatia a semnat contractele de finantare.

Potrivit unui raport de activitate Asociaţia Profesioniştilor de Turism din România a semnat contractele de finantare pentru trei contracte in valoare de 2,9 milioane lei.

Alte patru proiecte in valoare de 3,9 milioane lei erau aprobate de autoritati dar in septembrie 2011 inca nu erau semnate contractele de finantare. Pentru alte trei proiecte asociatia mentioneaza ca sunt in faza de eligibilitate.

In declaratia de interese, Cristian Petrescu mentioneaza ca in 2011 a obtinut 3 contracte finantate din fonduri europene de la Ministerul Dezvoltarii pe care urmeaza sa-l conduca. Valoarea totala a contractelor este de 2,9 milioane lei. Contractele au fost acordate prin intermediul Programului Operational Regional. In dreptul beneficiarului, deputatul Cristian Petrescu mentioneaza Asociatia Profesionistilor de turism din Romania.

NOTA: Autoritatea de Management a Programului Operational este in subordinea Ministerului Dezvoltarii. Autoritatea de management este cea care verifica desfasurarea proiectelor finantate din bani europenei. In cazul nostru AM POR va verifica modul in care este implementat proiectul Asociatia Profesionistilor de turism din Romania al carui presedinte este Cristian Petrescu.

In 2011, Cristian Petrescu (deputat-PDL) a mentionat in declaratia de interese trei contracte de asistenta juridica incheiate de cabinetul de avocatura al sotiei cu Compania Nationala de Autostrazi. Potrivit declaratiei, cele trei contracte insumeaza 1,5 milioane euro. La rubrica “tipul contractului”, deputatul a mentionat: “Reprezentare si asistenta juridica in procedura de expropriere pentru A2 si A3”. Contractele au fost incheiate in 2004 si 2006, dar nu este clar daca ele s-au finalizat sau daca sunt inca in derulare. Serviciile casei de avocatura au fost contractate prin selectie de oferta.

Deputatul PDL a explicat ca, in baza contractelor incheiate cu CNADNR, casa de avocatura a sotiei sale a asistat Compania de Autostrazi in procedurile de exproprieri. “Sunt contracte din 2004 si 2006 care sunt inca in derulare. Casa de avocatura angajeaza experti, topometristi, evaluator ca sa exproprieze terenurile si sa le puna la dispozitia Companiei de Autostrazi. Sumele acelea apar ca si contracte ale casei de avocatura, dar 80% din suma revine acestor experti si nu casei de avocatura. In plus, contractele au fost semnate in 2004 si 2006 cand PDL-ul nu era la guvernare, eu nu eram parlamentar si nici macar nu o stiam pe sotia mea.”

CV oficial Cristian Petrescu

Activitate profesionala:

  • 2007: Primaria Municipiului Bucuresti, Directia Dezvoltare Turism, director executiv;
  • documente
    (7 Feb 2012) PDF, 507KB
    2005 - 2007: Centrul national de invatamant turistic, director general, presedintele consiliului de conducere;
  • 2004 - 2005: Primaria Sectorului 3, cabinet primar;
  • 2001 - 2003: Visit S.A., director marketing ticketing;
  • documente
    (7 Feb 2012) PDF, 1MB
    1993 - 2001: Ministerul Tineretului si Sportului, referent sef, biroul sef serviciu.

Experienta politica:

  • 2011-prezent: Presedinte Comisia Nationala de Revizie si Control-PDL;
  • 2010-prezent: Prim-Vicepresedinte PDL Sector 3;
  • 2002-2005: Presedinte al Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat (OTPD) - Sector 3, Vicepresedinte OTPD - Municipiul Bucuresti;
  • 2007: Candidat PD - Parlamentul European;
  • 2001-2010: Vicepresedinte PDL Sector 3;
  • 2000: Candidat PD - Camera Deputatilor, Circumscriptia Bucuresti - Pozitia nr. 8;
  • 1999 - 2001: Presedinte OTPD - M.B.;
  • 1999: Presedinte OTPD - Sector 3;
  • 1997-1998: Vicepresedinte OTPD - Sector 3.

Alte functii:

  • Presedinte al Asociatiei COMUNITATEA;
  • Presedinte al Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania;
  • Vicepresedinte al Clubului Sportiv I.O.R. Bucuresti;
  • Membru fondator si Membru in Consiliul de Conducere al Camerei de Comert si Industrie Bilaterala Romania - Cipru;

Citeste si: