Un nou guvern ar aduce o gura de aer proaspat, a afirmat Victor Ponta, presedintele Partidului Social Democrat (PSD), intr-un interviu publicat marti de cotidianul austriac Die Presse, din care Agerpres citeaza mai multe fragmente. "Cel mai bine ar fi daca Romania ar avea acum un guvern de tehnocrati", a declarat liderul social-democrat, care a vorbit in interviu despre caderea guvernului din Romania si alegeri anticipate. Intrebat daca dispune de experienta necesara unui premier, avand in vedere faptul ca este destul de tanar, Ponta a raspuns ca atunci cand vine vorba de politica este deja un cunoscator.

* Cel mai bine ar fi daca Romania ar avea acum un guvern de tehnocrati, un guvern ai carui membri sa nu fie afiliati politic si care sa aiba teluri clare: asigurarea stabilitatii politice si economice a tarii si organizarea de alegeri anticipate in iunie, pentru ca astfel la putere sa vina un guvern mai puternic, care sa beneficieze si de sprijinul poporului, a afirmat Ponta.

* Un asemenea guvern ar avea cel putin parte de sprijinul poporului, in contextul in care rata popularitatii guvernului Boc era de sub 10%, iar tara a fost zdruncinata de scandaluri politice, iar administratia politizata pe toate nivelele. Un nou guvern ar aduce o gura de aer proaspat, a afirmat Ponta.

* O mare parte a masurilor asupra carora a convenit Romania cu FMI si UE vor trebui sa ramana in continuare in vigoare - chiar si in cazul in care actuala opozitie ar fi la putere. Si noi vrem sa pastram in urmatorii patru ani masurile de austeritate. Dar nu vrem sa economisim numai la capitolul cheltuieli, vrem sa stimulam si cresterea. Pana acum Romania a economisit, dar nu a creat suficiente locuri de munca. Asta vrem noi sa schimbam, a declarat presedintele PSD.

* Intrebat cu privire la rezistenta coalitiei PNL-PSD, Victor Ponta a raspuns ca social-democratii isi doresc sa preia conducerea guvernului, alaturi de PNL. Candidatul pentru presedintie, in 2014, va veni din partea PNL. Cred ca aceasta alianta poate rezista cu succes la putere pana in 2016, a adaugat Ponta.

* Intrebat daca dispune de experienta necesara unui premier, avand in vedere faptul ca este destul de tanar, Victor Ponta a raspuns ca atunci cand vine vorba de politica este deja un cunoscator.

* In ceea ce priveste recenta condamnare a fostului premier Adrian Nastase, Ponta a afirmat ca politicienii nu ar trebui sa comenteze deciziile justitiei, indiferent daca sunt sau nu pe placul lor.

"Bineinteles aceasta decizie nu imi place, dar nu o voi comenta" a spus el, adaugand ca cea mai mare problema a justitiei romanesti este faptul ca nu isi slujeste cetatenii. Procesele dureaza foarte mult", a remarcat Ponta, dand ca exemplu procesul lui Adrian Nastase.

"Este datoria noastra sa transformam sistemul juridic nu numai in unul independent, dar mai presus de toate eficient" a afirmat el.