Liderii Coalitiei au stabilit luni seara in sedinta sa-si mentina portofoliile actuale. Potrivit surselor Hotnews.ro UDMR isi va pastra ministerul Sanatatii si pe cel al Mediului dar si postul de vicepremier. UNPR va merge in continuare cu Cristian Diaconescu la Extrene si Gabriel Oprea la Aparare. In schimb situatia se complica la PDL. Sursele citate sustin ca Traian Igas, Valeriu Tabara, Ion Ariton, Gheorghe Ialomiteanu si Valerian Vreme nu se vor regasi in viitorul Executiv. Anca Boagiu si Daniel Funeriu au sanse mari sa obtina un nou mandat in timp ce continuitatea la ministerul Dezvoltarii a Elenei Udrea creeaza discutii aprinse in interiorul partidului.

Conducerea PDL a discutat luni noapte in Modrogan propunerile pe care le vor prezenta marti in Colegiul Director al PDL.

Sursele citate sustin ca o parte din lideri PDL, reprezentanti ai garzii vechi nu o doresc pe Elea Udrea in Guvernul Ungureanu. De altfel in sedinta conducerii PDL de la pranz mai multi democrat liberali au sugerat ca cei care au detinut functii in Guvernul Boc sa faca un pas in spate. "Ministrii cu performante in Guvern dar cu imagine negativa nu trebuie se regaseasca in componenta viitorului Executiv"ar fi decretat o parte din pedelisti facand aluzie la Elena Udrea.

Sorin Frunzaverde, prim-vicepresedinte PDL: "PDL trebuie sa-si conserve in Executiv valorile. Sunt ministri care au avut performante. Doamna Elena Udrea, dupa parerea mea, nu intra pe aceasta lista".

Sorin Frunzaverde este identificat in partid ca apropiat de garda veche Blaga-Berceanu.

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat, luni seara, intr-o emisiune la TVR1, ca majoritatea ministrilor PDL vor fi schimbati. "Astazi la coalitie, in principiu, s-a decis sa ramanem in aceeasi structura(...) Vom avea un Guvern foarte schimbat ca sa spun asa. Eu cred ca majoritatea ministrilor de la noi (PDL -n.red.) vor fi altii. Din totalul de mandate pe care le avem cei mai multi cred ca vor fi noi', a declarat Voinescu.

Potrivit surselor citate la UDMR exista posibilitatea ca functia de vicepremier sa fie preluata de Kelemen Hunor. Conducerea UDMR urmeaza sa se intalneasca marti cu grupurile parlamentare pentru clarifica propunerile pe care le vor face lui Mihai Razvan Ungureanu.

Catalin Predoiu la Justitiei si Leonard Orban la Afaceri Europene isi vor mentine portofoliile, sustin aceleasi surse.