"Cred ca ne indreptam foarte clar spre alternativa cu premier independent si ministri politici", a declarat luni, la Romania TV, prim-vicepresedintele democrat-liberal Sorin Frunzaverde. El a adaugat ca ministrii performanti ai partidului ar trebui pastrati in viitorul Guvern si ca, in opinia sa, Elena Udrea nu se afla pe aceasta lista.Declaratia lui Frunzaverde apare in contextul in care la sedinta de partid de la pranz s-a pus in discutie ca cei care au detinut functii in Guvernul Boc sa faca un pas in spate. Potrivit surselor Hotnews.ro, democrat liberalii au discutat in Modrogan ca ministrii cu performante in Guvern dar cu imagine negativa sa nu se regaseasca in componenta viitorului Executiv.

"PDL trebuie sa-si conserve in Executiv valorile. Sunt ministri care au avut performante. Doamna Elena Udrea, dupa parerea mea, nu intra pe aceasta lista", a afirmat liderul PDL.

In opinia lui Sorin Frunzaverde, in categoria ministrilor performanti intra ministrul Economiei, Ion Ariton, si cel de Interne, Traian Igas. "Si domnul Igas intra pe lista asta. El a avut o perioada foarte grea, este greu de apreciat".

Sorin Frunzaverde este identificat in partid ca apropiat de garda veche Blaga-Berceanu-Videanu. Sursele citate sustin ca sutinerea publica pe care Frunzaverde si-a exprimat-o fata de Ion Ariton este explicabila avand in vedere ca acesta a fost propus ministru de catre Adriean Videanu.

Totodata sursele Hotnews.ro sustin ca este cunoscut conflictul dintre Elena Udrea si reprezentantii garzii vechi iar la sedinta de la pranz din Modrogan s-a pus in discutie ca ministrii cu imagine negativa in fata electoratuli sa renunte la o eventuala revenire in Guvern. Sursele citate sustin ca astfel s-a transmis un mesaj si Elenei Udrea, prezenta la sedinta.