UNPR va sustine in continuare actuala coalitie si este pregatit sa participe la constituirea unui nou guvern si program de guvernare, care sa includa impozitarea averilor mari, a declarat luni presedintele de onoare al partidului, Cristian Diaconescu, la finalul consultarilor cu presedintele Traian Basescu.

"UNPR va insista ca actul normativ privind taxarea averilor mari si foarte mari sa fie bine subliniat" in programul viitorul guvern, in conditiile in care este "o masura extrem de importanta, care reflecta un mod de abordare la nivelul statelor europene si nu numai", a spus acesta.

"Am discutat necesitatea ca procedurile constitutionale, inclusiv cele parlamentare, privind constituirea noului guvern sa se finalizeze cat se poate de rapid deoarece instabilitatea politica ar dauna foarte serios Romaniei", a adaugat acesta.

Cristian Diaconescu a refuzat sa discute numele viitorului premier, precizand doar ca UNPR isi doreste "ca viitorul guvern sa poata intra cat mai repede in activitate".