"Sugestia noastra a fost un premier politic, avand in vedere situatia politica si economica. S-a discutat si despre alegerile anticipate, noi nu suntem de acord cu aceasta solutie", a declarat Mircea Grosaru, deputat al minoritatilor nationale, la Realitatea Tv, dupa consultarile cu Traian Basescu de la Palatul Cotroceni.

El a precizat ca varianta alegerilor anticipate nu a fost adusa in discutie de seful statului, ci de liderul grupului minoritatilor, Varujan Pambuccian, insa grupul minoritatilor nu sustine aceasta varianta.

"Presedintele ne-a ascultat, nu s-a pronuntat pe acest subiect. Nu s-au vehiculat nume, nu s-au vehiculat portete-robot. A fost doar o discutie intre noi si presedinte pe acest subiect. Nu este o decizie usoara", a mai spus Mircea Grosaru.

El a incheiat spunand ca "Nu am cerut si nu vom cere vreodata un post de ministru. Acel post de ministru ar insemna in mod direct a intra la guvernare. Una este sustinerea in Parlament, in baza unui protocol, si alta este intrarea la guvernare. Avem un protocol si sustinem anumite puncte, nu sustinem absolut orice."