Teo Trandafir a anuntat vineri, printr-o scrisoare deschisa, ca a demisionat din functia de deputat, dintr-o necesitate impusa de starea sa de sanatate, transmite Mediafax. Trandafir spune ca pentru ea importanta este fiica sa, Maia, si nu mai vrea ca aceasta sa treaca prin emotiile pe care i le-a pricinuit din cauza bolii. Teo Trandafir a devenit deputat in primavara anului 2010, dupa ce a castigat, din partea PDL, alegerile partiale din colegiul 19 din Bucuresti, avand-o contracandidata pe Liliana Minca (PSD+PC).

Teo TrandafirFoto: Agerpres

Trandafir sustine ca pentru ea politica a fost o sursa maxima de stres, iar acesta catalizator pentru boala sa.

Ea se adreseaza alegatorilor din sectorul 4, spunandu-le ca nu a dorit sa primeasca bani publici si sa nu munceasca pentru cei care au ales-o, dar nu crede ca ar fi putut face fata politicii "extrem de tensionate" din Parlament.

Teo Trandafir le recomanda colegilor sai din Parlament sa puna mai mult suflet in politica pentru oameni si pentru nevoile lor urgente.

Iata textul complet al scrisorii, prezentat de Mediafax:

"Dragii mei prieteni,

Astazi mi-am depus demisia din functia de deputat in Parlamentul Romaniei. Nu e o decizie pe care sa nu o fi intors pe toate fetele, e o decizie pe care o luasem inca din vacanta parlamentara si pe care am pus-o in aplicare cu multa mahnire.

Nu e o decizie dintr-un capriciu si nici vreo forma de protest cum s-ar putea interpreta, ci e o nevoie generata de starea mea de sanatate.

Dupa lunile petrecute la Viena in spital si dupa lunile de convalescenta in tara, am realizat ca, poate, pentru oameni mai experimentati, mai pragmatici sau pentru cei care pun mai putin suflet in ceea ce fac, politica poate fi usoara, insa pentru mine a fost o sursa maxima de stres si in final un catalizator si pentru boala mea.

Nu spun asta pentru ca mi s-ar fi nazarit, mi-au spus si doctori, cred eu, bine pregatiti. Or, atunci cand esti la un pas de final, te gandesti bine de doua ori ce e mai important.

Pentru mine e importanta Maia si nu vreau sa mai treaca vreodata prin emotiile pe care i le-am pricinuit din cauza bolii. Sunt importanti oamenii si cred ca am sa pot sa le provoc bucurii mai mari reintorcandu-ma la meseria mea initiala.

Totusi, sunt convinsa ca, daca as fi continuat si as fi avut o stare de sanatate mai buna, tot as fi reusit sa misc cate ceva si in Parlament, pentru ca sunt un om luptator. Nu stiam nici eu asta atat de bine. Dar mi-am dovedit pana si mie in aceasta lupta de luni de zile cu boala.

Dragi prieteni din sectorul 4,

Ma gandesc cu drag si cu responsabilitate acum la voi, cei care mi-ati dat mandatul pentru a va reprezenta in Parlament.

Poate va intrebati de ce am decis sa plec acum, cu cateva luni inainte de alegerile la termen. Principalul motiv este acela ca sunt un om care a invatat respectul pentru munca si pentru plata corecta a acesteia. Nu am dorit vreo secunda sa primesc bani publici si sa nu muncesc pentru cei care m-au ales. Nu cred insa ca aceste luni as mai fi facut fata unei politici extrem de tensionate care se duce in Parlamentul Romaniei.

Celor care locuiesc in colegiul in care am candidat, si ma adresez tuturor, nu numai celor care m-au votat pe mine, le fac insa din inima o promisiune: voi urmari, atat cat am sa pot, ce vor face parlamentarii pe care ii veti alege in viitor si nu voi ezita sa ma pronunt daca acestia nu muncesc pentru dumneavoastra.

Am sa urmaresc proiectele din aceasta zona si am sa incerc sa dau o mana de ajutor atunci cand voi putea folosi credibilitatea mea in sprijinul oricarui cetatean.

Voi ramane extrem de atasata de aceasta zona, care mi-a oferit atat de multa incredere, si, chiar daca nu voi mai fi in Parlament, promit sa nu-i dezamagesc pe locuitorii ei. Mai am inca mult de oferit, atat in domeniul in care voi activa, cat si in zona civica de protectie a intereselor copiilor".

Inchei, gandindu-ma cu drag la toti cei care mi-au fost alaturi in aceasta perioada destul de dificila pentru mine si recomandandu-le tuturor colegilor mei din Parlament sa puna mai mult suflet in politica pentru oameni si nevoile lor cele mai urgente".

In 11 ianuarie 2011, Teo Trandafir a fost transportata la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias din Capitala, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie.

La sfarsitul lunii martie, ea a fost din nou operata, pentru a inlatura alte urme de necroza si tesut infectat din abdomen.

Teo Trandafir a revenit in tara pe 20 aprilie, iar in toamna anului trecut a fost operata din nou la Clinica AKH din Viena.