Cum a debutat conflictul USL - ONG-uri si cine are dreptate. Planul lui Adrian Nastase din 2004

de Raluca Pantazi, Luminita Pirvu     HotNews.ro
Duminică, 29 ianuarie 2012, 15:34 Actualitate | PoliticPactul de colaborare propus de USL reprezentantiilor societatii civile a creat un scandal public in care ambele parti se acuza reciproc. Cotidianul Romania Libera a relatat ca  prin propunerea de colaborare  trimisa societatii civile, USL a incercat sa-i cumpere pe reprezentantii ong-urilor oferindu-le finantare din banii publici. Imediat reprezentantii ong-urilor au reactionat: "O oferta vulgara", "USL a facut o oferta de fidelizare" si "o momela cu bani". Totusi , USL sustine ca propunerea privind finantarea publica a ONG-urilor este chiar una din solicitarile societatii civile pe care o sustin de mai multi ani.
 • "In contextul miscarilor si protestelor de strada, USL nu trebuia sa faca o astfel de propunere" este replica venita din partea celor mai vehementi critici ai documentului USL. Victor Ponta se justifica: "Am dat copy-paste dintr-o scrisoare de-a lor trimisa in 2008"
 • Adrian Nastase in 2004: Cream 15 institute din astea si dam sarcina fiecaruia, celor care nu au ONG-uri acasa le dam sarcina sa-si faca fiecare doua ONG-uri acasa. Nu se mai poate. Eu va spun, este vorba despre o actiune pe care daca nu incercam sa o contracaram vom fi erodati in permanenta cu aceste rapoarte, monitorizari, ca nu trebuie mai mult.

Pe 19 ianuarie, cand protestele cetatenilor erau in plina desfasurare in Piata Universitatii, USL a invitat reprezentantii societatii civile la discutii si le-au propus acestora un pact de colaborare format din 16 puncte.

Invitatia a fost trimisa catre mai multe ong-uri care au sustinut protestele din Piata Universitatii si s-au coalizat pentru acest scop. Printre aceste se numara  Societatea Academică Română ( Alina Mungiu-Pippidi, ProDemocraţia (Cristian Pîrvulescu), Agenţia de Monitorizare a Presei Active Watch (Mircea Toma), Centrul pentru Jurnalism Independent (Ioana Avădani), Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (Ionuţ Sibian) si Salvaţi Dunărea şi Delta (Liviu Mihaiu).

Pactul USL este structurat pe 16 puncte iar patru puncte din document se refera la finantarea publica de la Guvern a ong-urilor si declararea acestora de utilitate publica.

Pactul USL:
 • 11. Asigurarea unui grad ridicat de independenţă sectorului asociativ prin finanţarea sa publică, prin crearea unor mecanisme solide şi transparente, care să permită alocarea fondurilor de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, în baza unor criterii de performanţă asumate de autoritatea publică şi de sectorul asociativ.
 • 13. Crearea unui fond special pentru sectorul nonprofit, care să fie gestionat independent
 • 14. Acces la alocarea cu prioritate a fondurilor publice, după consultări în cadrul dialogului social şi civic cu societatea civilă, pentru domeniile în care au fost identificate nevoi ale comunităţii pentru intervenţia organizaţiilor neguvernamentale
 • 16. Definirea clara a activitatilor eligibile pentru a putea obtine statutul de utilitate publica...
De precizat ca, dincolo de cele patru puncte controversate, documentul USL mai propunea si alte teme printre care: asigurarea conditiilor functionarii si dezvoltarii economiei sociale si solidare in Romania, reluare dialogului social si transformare Comitetului Economic si Social intr-o autentica Camera sociala, promovarea rapida a reprezentantiilor societatii civile in CES, crearea unui grup de lucru permanent intre Parlamnet si societatea civila care sa asigure comunicare , implicarea societatii civile in procesul de elaborare a politicilor de cooperare internationala si utilizarea expetizei acestor in implementarea catre puterea legislativa.

Pactul USL a starnit o reactie puternic negativa a reprezentantiilor societatii civile. "O oferta vulgara", "USL a facut o oferta de fidelizare" si "o momela cu bani" sunt reactiile pe care le-au avut reprezentantii societatii civile la pactul propus de PSD si PNL. Mai multe detalii vezi aici.

Cel mai vehement a fost presedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei Active Watch, Mircea Toma, care a declarat pentru cotidianul Romania Libera: "Oferta USL a fost o ofertă vulgară, născută din minţile  unor oameni care nu gândesc decât în cheia banilor. Ei nu acceptă că există oameni care acţionează în virtutea unor valori, care nu pot fi scrise în cifre.  Scrisoarea lor  conţinea momeala cu banii. Ei gândesc cam în acest registru paradigmatic: nu faci ceva dacă nu-ţi iese ceva la buzunar. De aceea ne-au propus banii“.

De remarcat ca cele patru puncte privind finantarea si care i-au deranjat pe reprezentantii societatii civile sunt chiar solicitarile ale acestora mai vechi. In 2008, Coaliţia pentru Bună Guvernare şi Parteneriat cu Mediul Asociativ (coalitie din care fac parte si reprezenantii ong-urilor enumerate mai sus) au transmis o scrisoare tuturor partidelor politice in care au propus documentul "10 principii pentru o politica publica procivica si proactiva". Mai multe detalii aici.

Prin cele 10 principii, reprezentantii ongurilor cereau adoptarea unei legislaţii coerente privind finanţarea publica a sectorului ONG care prevedea fonduri de la guvern si acordarea titlului de utilitate publica. (practic exact ce le propunea si USL.)

10 principii pentru o politica publica procivica si proactiva:

 • pct. 7: alocarea de fonduri cu destinaţie specială pentru organizaţiile neguvernamentale în bugetele autorităţilor publice centrale şi locale pentru acele domenii în care autoritatea/comunitatea a identificat nevoi cărora pot răspunde prin intervenţii directe organizaţiile neguvernamentale;
 • pct. 8:  finanţarea campaniilor organizaţiilor neguvernamentale pentru atragerea de fonduri obţinute prin direcţionarea a 2% de către cetăţeni;
 • simplificarea procesului de direcţionare a 2% in sensul scurtării duratei în care contribuţiile sunt înregistrate de către organizaţie
 • dublarea de către stat a sumei colectate prin acest sistem de ONG-uri, prin crearea unui fond special pentru ONG-uri. 
 • pct. 9: modificarea criteriilor de acordare a statutului de utilitate publică
Mircea Toma
Foto: Agerpres
Contactat de Hotnews.ro, Mircea Toma a recunoscut existenta discutiilor pe finantare publica in interiorul societatii civile si a admis ca reactia sa publica la pactul propus de USL a fost una deplasata.

"Au existat mai multe demersuri de genul asta in care ceream o revizuire a atitudinii clasei politice fata de societatea civila. Admit ca s-ar putea sa fi judecat prea aspru intentia din acea oferta (propunerea USL - n.red), dar oricum ar fi a cazut prost. In acest moment in care exista manifestanti in piata, organizatia Active Watch, in numele careia vorbesc acum, este alaturi de manifestanti, asteptam ca ei sa primeasca satisfactie, cererile lor sunt cunoscute. Nu o sa iesim la niciun fel de negociere cu actorii politici, decat dupa ce manifestantii se vor fi declarat satisfacuti de gesturile pe care le asteapta din partea puterii.

Asta (pactul USL-n.red) a picat foarte prost atunci. Adica haideti sa negociati cu noi, mai apareau si banii aia pomeniti acolo, deci senzatia era ca vrem noi primii sa negociem cu voi ca va dam si bani. Sigur ca problema finantarii sectorului civil este o problema importanta, de luat in calcul. E foarte important momentul in care se discuta, in functie de ce se intampla in strada. Eu consider ca discutia asta acum nu e justificata si, mai mult, daca ar fi sa se intample ar fi imorala",  a explicat Toma. 

Cum vad reprezentantii societatii civile pactul propus de USL

Cristian Parvulescu
Foto: Agerpres
Contactat de Hotnews.ro, presedintele asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu a confirmat ca a existat si exista in continuare solicitarea societatii civile pentru finantare de la stat, prin fonduri publice iar atacurile colegilor din breasla la adresa USL au fost neintemeiate.

Cristian Parvulescu presedinte Pro Democratia: "Nu vad oferta USL si inivitatia la dezbateri ca pe un afront adus societatii civile. A existat inca din 2008 o scrisoare cu solicitari din partea societatii civile privind reglementarea finantarii ong-urilor, scrisoare care a fost trimisa presedintelui Senatului, Mircea Geooana si mai multor partide politice.

Dezbatere pe finantarea ong-urilor exista si in acest moment in interior iar initiativa este bine venita. USL nu a facut altceva decat sa preia doleantele mai vechi si mai noi ale societati civile si le-a transferat in acel document. Au exista invitatii si din partea PDL in acest sens. Cred ca spiritele s-au inflamat putin, asa suntem noi cei din societatea civila. Stiti foarte bine ca exista disensiuni in interiorul societati civiele. Cert este ca trebuie sa avem discutii cu toate partidele politice si probabil in urmatoare perioada va fi o intalnire in Parlament in acest sens".

Sorin Ionita
Foto: Agerpres
Sorin Ionita, director la ExpertForum: "E o propunere stangace (propunerea USL - n.red), pentru ca nu este necesara. ONG-urile care au de gand sa accepte asa ceva probabil ca au deja in spate finantarea data, nu este nevoie sa faca o oferta pe fata 'partenerii' din USL. Favoritismele, daca este sa se faca, s-au facut deja si se fac, dar pe alte cai.
 
Pe de alta parte, au luat cate ceva - cateva idei din acea propunere a USL sunt imprumutate, adica nu poti sa zici ca nu sunt buna practica. Exista in Polonia un fond, de exemplu, de finantare a ONG-urilor. Dar aici diavolul este in detalii. Nu este suficient sa il faci, trebuie sa si spui cum il aloci.

Daca ne spuneau asa: noi, cand venim la guvernare, vom face un mecanism cum era programul PHARE pentru societatea civila, adica va spunem cat e bugetul anual, cat e proiectul mediu, va dam niste prioritatile, vor fi call-uri de proiecte cu data fixa si jurizarea va fi facuta de niste experti independenti internationali, comisie cu scoruri, totul pus pe site.

Competitie de proiecte, cum era in PHARE. Daca e asa, nu e nimic in neregula, putem discuta ce prioritati ar trebui sa fie pentru ONG-uri. Dar a facut cineva in Romania din bugetul romanesc vreodata asa ceva, un guvern, ca sa ii putem crede?    

Nu ii putem crede, pentru ca toti cand au fost la putere au facut altceva, au facut niste bugete obscure in masura in care au fost, complet netransparente, in care ii dadeau unuia si altuia. Deci pana nu vedem mecanismul, nimeni nu poate sa marseze si sa spuna ca este o idee buna, chiar daca ei au luat doua-trei paragrafe, unul de la Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si unul din exemplul polonez. Asta nu inseamna ca tot conceptul e ok.

Unele puncte sunt solicitate de ONG-uri; ei au luat ceva din documente ale ONG-urile si le-au asamblat intr-un mod complet cetos in momentul asta. E limpede din modul cum a fost scrisa aceasta oferta a USL-ului ca ei nu se pricep la asa ceva, ca nu i-a preocupat vreodata, ca daca i-ar fi preocupat cu adevarat oferta ar fi aratat altfel, asa cum am descris-o eu.

Dar nu i-a preocupat. Ei nu stiu decat relatii clientelare din experienta lor de viata si de partid si de stat. Este singura experienta pe care o au si atunci nu stiu sa construiasca altceva. Doar imprumuta niste lozinci de pe la ONG-uri, niste principii generale, dar importanta in practica.  

Mircea Toma are dreptate, a picat exact ca nuca in perete. Adica: 'mai baieti, ce vreti ca sa mai stati putin prin piata? Noi venim cu o oferta'. E destul de jenant. Chiar daca, prin absurd, intentia ar fi fost buna, ea a picat complet aiurea. Sa se mai gandeasca si ei ca nu toata lumea e Asociatia Vanatorilor si Pescarilor in tara asta sau Comisariatul pentru o societate civila ca sa puna botul la orice si oricand". 

Victor Ponta
Foto: Agerpres
Ponta: Ei au cerut aceste reglementari in ce priveste finantarea ONG -urilor. De partea celalata USL, sustine printr-un comunicat de presa remis Hotnews.ro ca "propunerea de parteneriat pe care au inaintat-o organizatiilor non-guvernamentale este doar un prim pas, fiind inspirat din pactul pe care societatea civila a mai incercat, anii trecuti, sa il adopte in parteneriat cu partidele politice".

Presedintele PSD, Victor Ponta recunoaste intr-o declaratie pentru Hotnews.ro ca a preluat cu "copy-paste" dintr-o scrisoare trimisa chiar de reprezentantii societatii civile.

"Nu am facut altceva decat sa preluam cerintele ong-urilor cu copy paste dintr-o scrisoare de-a lor trimisa in 2008 presedintelui Traian Basescu. Ei au fost cei care au cerut aceste reglementari in ceea ce priveste finantarea ong-urilor. Ce sa inteleg de la domnul Toma? Ca face solicitarile doar catre Putere iar cu Opozitia nu vrea sa aiba o relatie?", a declarat presedintele PSD. 

De-a lungul anilor PSD si ong-urile au avut cel putin o relatie controversata. In 2004, premierul Adrian Nastase (in prezent presedinte al Consiliul National al PSD)  a acordat banii din fonduri publice ong-urilor de casa dar si sedii pentru ca acestea sa-si desfasoare activitatea. Nastase a aplicat o ordonanta de Guvern (OUG 26/2000) initiata de liberalul Valeriu Stoica pe atunci ministru al Justitiei.

Adrian Nastase
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Ideea lui Nastase a fost pusa in practica si un numar mare de ONG-uri conduse de pesedisti au fost ridicate la rang de utilitate publica pentru a primi bani de la buget. Printre acestea s-au numarat organizatia de vânătoare şi pescuit sportiv (AGVPS)  al cărui preşedinte de onoare era, Asociaţia de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale (ADIRI), Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, condusa de fostul senator PSD Sergiu Nicolaescu, Fundatia "Pop de Popa pentru ocrotirea bolnavilor cu afectiuni cardiovasculare", condusa de alt fost senator PSD Ioan Pop de Popa, Uniunea Cineastilor din Romania, condusa de Mihnea Gheorghiu si Asociatia Armatorilor si Operatorilor Portuari, condusa in timpul primirii statutului de Viorel Stefan, pe atunci parlamentar PSD.

Pe 24 noiembrie 2004, in plina campanie electorala apar in presa stenogramele sedintelor secrete ale Delegatiei Permanente a PSD. Era vorba despre fragmente din stenogramele a cinci sedinte ale PSD, care au avut loc in perioada 29 septembrie- 8 decembrie 2003.

In stenograma Delegatiei Permanente a PSD din 5 ianuarie 2004, Nastase trasa sarcinile pentru asimilarea si infiintarea a cat mai multe ong-uri. Vezi detalii aici

Adrian Nastase: "O alta tema impotriva noastra – si aici am putea sa vedem temele care au fost folosite impotriva noastra, pentru ca exista o inertie a lor – violenta impotriva presei si caracterul nedemocratic al guvernarii si al partidului. Nu mai e neaparat partidul-stat, desi astazi am vazut un interviu al unei cucoane de la Institutul de Politici Publice, care vorbea despre partidul-stat-mafiot.

Noi avem de acum a ne bate nu numai cu partidele care se vor purta probabil elegant, ci ne vom bate cu o serie de ONG-uri care vor fi submarinele de atac pe sub apa din partea opozitiei si ele vor lansa teme, ele vor incerca sa ne atace. Noi va trebui, in mod categoric, sa intram mult mai serios, asa cum am vorbit pe zona ONG-urilor si o sa facem o discutie in care fiecare dintre noi, data viitoare, spune ce organizatii neguvernamentale in care este el membru si pe care le-a creat, ce anume poate sa faca.

Sa facem o lista cu ele, dar cu fiecare in parte, nu asa, in general, vorbim despre ONG-uri, ca tot am vorbit despre ONG-uri si cum le cream, dar practic nu s-a intimplat nimic. Avem o problema sa cream un Institut de Politici Nepublice sau Private – Institutul de Politici Private? Cream 15 institute din astea si dam sarcina fiecaruia, celor care nu au ONG-uri acasa le dam sarcina sa-si faca fiecare doua ONG-uri acasa.

Nu se mai poate. Eu va spun, este vorba despre o actiune pe care daca nu incercam sa o contracaram vom fi erodati in permanenta cu aceste rapoarte, monitorizari, ca nu trebuie mai mult. Si pe urma presa le preia, dar nu presa le lanseaza, ca sa nu aiba responsabilitate pe chestiunile astea, si vor plimba prin televiziuni, prin presa aceste rapoarte ale unor ONG-uri. (…)​"
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9727 vizualizari

 • +40 (48 voturi)    
  Tradare sa fie, dar s-o stim si noi... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 16:01)

  Cristian44 [utilizator]

  Mai sunt dubii de la sanul cui isi alimenteaza actiunile Ponta ? E copy/paste dupa scrisoarea ong-urilor sau dupa stenograma lui Nastase ?
  • +16 (22 voturi)    
   Oricum erau platiti ! (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:15)

   ioil [anonim] i-a raspuns lui Cristian44

   Daca aceste ong-uri vor fi platite cumva de Poanta este clar ca vor iesi in strada la comanda lui altfele va taia malaiul.Si ne mai intrebam de ce stau zilnic in frig 1oo de protestatari! In loc sa puna umarul sa desfiinteze aceste structuri le incurajeaza. Un exemplu:Sa nu se mire Bucurestenii ca zilnic sant sute de oameni muscati de caini,acestia apara drepturile cainilor si nu ale oamenilor.Oamenii strazilor au aceeasi suma alocata prin lupta iubitorilor de caini cat are alocat un caine in adapost?Traim intr-o tara unde este de preferat sa fii caine,ai mai multe drepturi chiar si sa musti!
  • +5 (5 voturi)    
   cea am fost si ce am ajuns pna -dna (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:37)

   AMariei [anonim] i-a raspuns lui Cristian44

   "Niste MAFIOTIi" de Dinu Sararu

   http://www.jurnaluldevineri.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1657:geoan-a-invins-impreun-cu-nstase-cuprom-ul
  • +6 (10 voturi)    
   Este nebunie cu stanga asta (Duminică, 29 ianuarie 2012, 22:47)

   GoPo [anonim] i-a raspuns lui Cristian44

   Astia sunt NEBUNI !!!! Auzi, acum sa platim din impozitele nostre si pierzatorii de vreme de prin ONG-uri? Ei, acesta este modul in care se poate duce pe apa sambetei un buget al unei tari. Da-l pe mana stangii si-l imparte pe la toti ce au nevoie, doar, doar or prinde ceva voturi.
   Eu cred ca TREBUIE sa oprim statul la a mai imparti bugetul statului la toti netrebnicii. Sa stabilim odata pt. totdeauna la ce e permis sa dai bani din buget si cu asta basta. Sa scriem in constitutie care sunt domeniile ce pot fi finantate din bugetul public.
   • +1 (1 vot)    
    ong = (Luni, 30 ianuarie 2012, 12:55)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui GoPo

    organizatie non guvernamentala (pt. ponta, nastase, etc.)
    si cu toate astea, usl vrea sa le finanteze activitatea de la buget, care, din cate stiam, este facut de guvern.
    no coment.
  • +7 (7 voturi)    
   stati linistiti la locurile voastre!... (Luni, 30 ianuarie 2012, 10:03)

   BROD [anonim] i-a raspuns lui Cristian44

   ... că vă dăm şi vouă din ce vom fura noi!

   ia uite cum se bucură dl. pârvulescu, susţinătorul legii electorale.
 • +15 (19 voturi)    
  ss (Duminică, 29 ianuarie 2012, 16:10)

  alin [anonim]

  Nu cred ca UDMRul e atat de neintelept incat sa declanseze alegeri anticipate. E o risipa prea mare de fonduri mai ales in conditiile astea de austeritate. E sinucidere politica
 • +18 (28 voturi)    
  22 ani fara ONG-uri (Duminică, 29 ianuarie 2012, 16:13)

  ion [anonim]

  RUSINE acestor asa zise ONG-uri .
  Se vede de la o psta ca sunt vopsiti .N
  Nu ei reprezinta societatea civila.
  Ca si partidele si ele trebuie sa dispara din peisajul public, nu mai au credibilitate .
  • +8 (8 voturi)    
   Pentru ion (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:29)

   AntiM-ulte [anonim] i-a raspuns lui ion

   Adauga la disparitie din peisajul public si al revolutionarilor(de fapt complici ai celor zisi de tine) si ai celor inscrisi in fondul Proprietatea *in asteptare* de pomeni de la cei ce au muncit cinstit inainte de 89.Acestia din urma au lasat la plecare o datorie externa de 4,5 miliarde de dolari adaugata la cea facuta de Ceausescu. Sa auzim de bine ,dar cu altii ,nu cu astia!!
  • -11 (15 voturi)    
   Eu cred ca D-nele Udrea si Anastase (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:30)

   lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui ion

   Reprezinta adevarata societate civila. Pt ca sunt blonde, frumoase, feministe, iubesc portocaliul si banii, adica curat societate (si inca din inalta societate de noi imbogatiti pe spinarea poporului) civila (adica nu imbraca uniforma decat, eventual, intr-un context privat, ludic...)
   • +2 (2 voturi)    
    Daciana si Dna Valean ce cusur au? (Luni, 30 ianuarie 2012, 11:11)

    Dianora [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

    Daca se pun de acord si privind Rosia Montana ca una era pentru si alta contra, fac o societate civila giugiuc!
  • -7 (15 voturi)    
   Traiasca dictatura! (Duminică, 29 ianuarie 2012, 18:20)

   lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui ion

   Militara sau, macar, basesciana!
 • +26 (30 voturi)    
  masochism (Duminică, 29 ianuarie 2012, 16:13)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  sa stii ca adrian nastase este unul din membrii marcanti ai USL si cu toate astea sa spui ca votezi USL si ca Basescu este dictator nu poate fi decat fie masochism fie sarcina de partid rosu.
 • +20 (26 voturi)    
  Fonduri (Duminică, 29 ianuarie 2012, 16:19)

  laurentiu [anonim]

  Este definitorie pentru societatea civila romaneasca mentalitatea acestor ONG-uri (solicitare de fonduri de la buget )?
  Ceri bani de la buget ca apoi sa strigi ca se arunca banul public?
  Daca este asa, acesta societate nu ma reprezinta si nu o doresc!
  Imi pare de bun simt solicitarea ONG-urilor din 2008 "simplificarea procesului de direcţionare a 2% in sensul scurtării duratei în care contribuţiile sunt înregistrate de către organizaţie", singurul criteriu de atribuire fiind activitatea unui ONG care trebuie sa ajunga la mine cetatean si sa ma convinga sa solicit directionarea celor 2% catre acesta si aici se opreste accesul ONG la banul public.
  La munca tovarasi nu la bla,bla,bla!
  • -7 (15 voturi)    
   Vezi dumneata... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:34)

   lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui laurentiu

   Ce fac, mai intai, ONG-urile in domeniul social, al prezervarii mediului, al incurajarii democratiei, al respectului drepturilor minoritatilor, animalelor, etc.
   Vezi mai apoi care sunt mecanismele de finantare ale acestora valabile in democratiile europene confirmate (si nu astea, gen Ro, care doar mimeaza democratia).
   Apoi poti emite judecati de valoare.
   Cat despre mine, poate nici eu nu vreau sa sponsorizez serviciile secrete ori ministerul d-nei Udrea. Nu m-a intrebat insa nimeni... Pana acum!
   • +2 (2 voturi)    
    well (Luni, 30 ianuarie 2012, 9:16)

    AT [anonim] i-a raspuns lui lucky luck

    Faptul ca fac lucruri de valoare nu inseamna ca trebuie sa fie finantate de Stat. Asta creeaza doar loc pentru coruptie. In plus, uita-te cum arata tot ce atinge statul: invatamant, medicina etc.
    Si in alte state se practica dar sunt enorm de controversate. Nu tot ce se intampla in Eu este pozitiv.
    Sunt de acord ca nu vrei sa sponsorizezi aventurile de imagine ale dnei Udrea (nici eu), dar solutia nu este sa legam de sanul bugetului alti sugari.
 • +19 (27 voturi)    
  Sa se se spele pe cap acum... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 16:22)

  solar [utilizator]

  Sa se spele pe cap acum si d-na Mungiu "Pripidi" si dl Cristian "Barfulescu" ca principali "ideologi ai criticii (nimicului) post revolutionar" cu propunerile USL si a propriilor lor viziuni halucinatorii!!! S-au compromis si se vor compromite si mai mult (cat de curand) si la dreapta si la stanga!!! Sunt depasiti de situatie., Criza mondiala si efectele ei profunde nu mai are timp pentru ei sa-i ia in seama. Si asta e cel mai grav lucru care i s-a intamplat Europei de la caderea Zidului Berlinului incoace!! Caderea comunismului si in special destramarea URSS a fost pentru ea "o pleasca" cazuta din cer. Nimeni nu a prevazut cu seriozitate pasii de urmat post caderii lui Gorbaciov!! Din "lectia poloneza " au invatat prea putin!! Asta e!!
 • +20 (28 voturi)    
  Finantare... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 16:32)

  sase sase [anonim]

  ONG-urile sunt oarganizatii private.Nimic din domeniul pribat nu trebuie finanta din bani publici ,mai ales in Romania.Fundatiile au membrii care pot sa faca donatii ,pot sa atraga sponsorizari in mod transparent.De exemplu daca un domeniu abordat de un ONG ma ingtereseaza si intru si eu ca membru in respectiva fundatie o voi finanta.Daca sunt om de afacesri si activitatea unui ONG corespunde cu principiile si interesele mele ,voi face donatii pentru finantarea acesteia.Daca nu am alte posibilitati financiare,pot cere ca 2% din impozitul pe care il platesc statului sa fie dirijat pentru finantarea unui ONG care cred ca imi reprezinta interesele si principiile.Dar un fond special din care guvernul sa finanteze organizatii neguvernamentale constitue o parghie prin care aceste organizatii isi pierd independenta si credibilitatea ,acest fond fiind o parghie esentiala pentru manipularea societatii civile.Deci dupa parerea mea si fundatiile care cer acest lucru,adica finantare de la bugetul de stat comit o imensa greseala.
  • -5 (9 voturi)    
   Organizatii private (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:36)

   lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui sase sase

   Care aduc servicii comunitatii. Detaliu important!
   Unul dintre aceste servicii se refera si la monitorizarea gradului de coruptie si iresponsabilitate ale "alesilor". Deranjeaza! Stiu.
   • +3 (3 voturi)    
    Conflict de interese (Luni, 30 ianuarie 2012, 10:04)

    bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

    Dacă aduc servicii comunității să plătească comunitatea: cetățenii și ceilalți factori implicați. Dacă elaborarea rapoartelor privind corupția se finanțează de către cei monitorizați, ce credibilitate mai au acele rapoarte?
  • -3 (7 voturi)    
   nu mai finantati ONG (Duminică, 29 ianuarie 2012, 18:13)

   cine sint ONG ? [anonim] i-a raspuns lui sase sase

   Asa am crezut si eu multi ani ca fundatiile si ong-urile sunt finantatte prin "marinimia" celor bogati, pina cind am aflat ca de fapt sint finantate de stat, prin Directia muncii - asistenta sociala.
   Guvernul ar trebui sa interzica urgent asemenea finantari si sa se faca publice pe site toate fundatiile , cui apartin si sumele primite de la buget in ultimii 22 ani !
   De asemenea Guvernul trebuie sa interzica redistribuirea a 2% din impozitul salariatilor deoarece "este criza" si acesti bani pot fi investiti in sectorul de stat de sanatate sau invatamint, iar ONG-urile sa obtina bani de la admiratori prin munca lor, nu prin munca si logistica statului !
   Toata stima pentru d-l Boc daca are taria sa ia o asemenea masura !
   • -5 (11 voturi)    
    Parerea mea! (Duminică, 29 ianuarie 2012, 18:53)

    lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui cine sint ONG ?

    Parerea mea ar fi ca sugestiile Dvs sa fie ad litteram aplicate de maestrul Boc. Mai mult, as adauga, ca finantarile (acei 2% din impozit oferite prin vointa proprie a contribuabililor respectivi) sa fie redirectionate, manu militari, ca subventie de oboseala pentru membrii cabinetului Boc.
    As propune si ca Directia de Asistenta sociala sa fie desfiintata, pt ca: ori muncim, ori suntem asistati, ce naiba!
    La fel: Min Sanatatii - inutil, obsolet si stipendios.
    In schimb, fondurile astfel degajate sa fie repartizate uniform intre membrii cabinetului Boc si bugetele Serviciilor secrete, in particular pentru achizitionarea de tehnica de ascultare, tehnica de interogatoriu, construirea de noi amplasamente penitenciare, operatiuni de infiltrare si manipulare.
    In speranta ca cine citeste sa si urmeze...
 • +31 (31 voturi)    
  Fara scrupule. (Duminică, 29 ianuarie 2012, 16:40)

  dan tulceanu [utilizator]

  Opozitia a observat ca societatea civila are o influienta destul de mare asupra populatiei si s-a gandit ea, ca ar putea sa cumpere aceasta influienta. Putind controla vocea societatii civile prin intermediul fondurilor de la buget, ar putea manipula foarte usor tendintele miscarilor populare. Dar ce te faci, daca din aceste ONG-uri mai fac parte si oameni care nu pot fi cumparati ? Pai ar fi doua variante : 1. marim pretul si poate cedeaza tentatiei si 2. ii transformam in "dusmanii poporului" asmutind asupra lor "furia proletara". Sa vedem ce cale va urma USL-ul. Deocamdata a intrat in hora, acum trebuie sa joace.
  • +10 (14 voturi)    
   he he (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:31)

   Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui dan tulceanu

   Opozitia s-a gandit ca ar putea sa cumpere aceasta influienta (cu banii nostrii). "cinste pricepere onoare" bani nu ofera Crinutz.
 • -7 (11 voturi)    
  2004?! (Duminică, 29 ianuarie 2012, 16:50)

  compadre [utilizator]

  Raluca.....suntem in 2012. Despre un subiect prezent nu poti sa faci articol? Whats next? Burebista....
  • +3 (3 voturi)    
   Pai semnaturile... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 20:05)

   Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui compadre

   ...D-nilor Ponta si Antonescu pe proiectul de Leasing cu ONG sunt de ieri alataieri,January 2012...Vrei sa iti trimit tratatul de vanzare-cumparare...pe mail ?! Ha,ha,ha,ha....
 • +16 (18 voturi)    
  USL discrediteaza societatea civila (Duminică, 29 ianuarie 2012, 16:52)

  Emil Stoica [anonim]

  Incercand sa aduca in discutie problema finantarilor ONG-urilor, USL incearca sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura:
  1. sa arate ca e "deschisa" dialogului
  2. anihileaza cererile societatii civile de a aduce adevarata reforma politica (asa dupa cum sunt include in proiectul ONG-urilor de reforma politica: http://www.romaniacurata.ro/ltfont-colorblackgtam-centralizat-sugestiile-primite-pana-acumlt-fontg-2304.htm )


  USL este practic aliata PDL-ului in a asigura sistemul politic cleptocratic alternativ de 22 de ani...

  Nu degeaba erau afise cu "PSD = PDL = aceeasi mizerie"


  Sper ca niciun ONG sa nu cada in plasa intinsa de USL.
 • +6 (6 voturi)    
  psd e peste tot (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:03)

  madar [anonim]

  doamne . de ce ne miram

  psd este peste tot in tara asta

  ce face pdl ?
  • -2 (2 voturi)    
   Fura! (Duminică, 29 ianuarie 2012, 19:36)

   lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui madar

   Asa, un raspuns scurt, la obiect.
 • +9 (15 voturi)    
  penibil (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:10)

  poyt [anonim]

  penibil cristian parvulescu

  se vede ca este lacheul usl
 • +13 (13 voturi)    
  ce e un ONG? (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:28)

  boghi [anonim]

  Conform legii de la noi si din toată Europa cel puțin, Un ONG (asociație, Fundație, Federație de asociații) se inființează in numele unui ideal al fondatorilor și acționează în consecință. Acest ideal poate fi unul local, sau particular (vezi cinstirea unui erou, sau vânătorii D-lui Năstase). Unele, precum cele sociale (care au grijă de bolnavi, bătrâni, oameni/copii fără adăpost, cele care suplinesc nevoile sanitare , educaționale ale celor cu handicap fizic sau social, sau Fundația SMURD a lui Raed Arafat spre ex.) suplinesc sau sunt adesea singurele care fac acest lucru, care este in datoria statului (guvernului) conform constituției, dar pentru care guvernul nu are o expertiză, instituții sau sunt neadecvate cererii.Nu uitați că Crucea Roșie, de ex. e ONG și e susținută de state. Acestea sunt "de utilitate publică" și nu Asociația vânătorilor, sau Federatia de Fotbal, care sunt doar de notorietate publică.
 • +15 (15 voturi)    
  Cine pomenea de dictatura lui Base?! (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:37)

  inna [anonim]

  Ce citesc eu este proiectul lui Nastase de a pune monopol, putin cate putin pe institutiile publice civile. Asa-i, bre? Forma ascunsa, a unei dictaturi distructive. Dictatura comunista, a avut un rol constructiv, in timp ce USL, lupta, nu pentru intoarcerea Romaniei la comunism, ci doar pentru reintoarcerea dictaturii neocomuniste, visate de Iliescu alias Nastase, Voiculescu si Patriciu. Pai, s-avem pardon! Asta se v-a intampla, cand oule lui Nastase vor fi de brontozaur.
  Tot n-am inteles de ce acesti impostori nu sunt dupa gratii, iar antenele lui Voiculescu, inca emit semnale?
  • 0 (0 voturi)    
   Bineinteles ca e dictatura... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 20:43)

   Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui inna

   ...dictatura lu' Base...El cu Boc de ce nu dau banu' ??!! Scuze , dar scierea cu privire la falsele ONG-uri este cu...apostrof...Pentru ca merita...
 • +1 (7 voturi)    
  ONG-urile sunt mai incremenite decat partidele. (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:41)

  mircea [anonim]

  Nu-mi mai plac ONG-urile.Sunt mai rele decat partidele.Nici nu le mai poti numi ONG-uri pentru-ca inafara de doua -trei persoane vizibile prin media,nu mai sunt altii.E deranjanta si insistenta lor de a ne minti si introducerea cu forta a unui mod de gandire.ONG-urile sau structurat mai ceva decat partidele si au ajuns toate de stanga.Toate vor ca statul sa dea,fara sa vina cu solutii de unde sa ia.Oricum,de la ei sa nu ia.Nu-i vad pe cei de la ProDeomocratia lui Parvulescu ca mai reprezinta societatea civila.Si nici pe madam Mungiu ca mai reprezinta ceva.Si Parvulescu si Mungiu sau instalat acolo si nu mai au loc altii de gura lor.Si de aceia au ramas aproape singuri si nu mai reprezinta nimic.
  • -1 (9 voturi)    
   Sau sau s-au... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 19:07)

   lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui mircea

   Mai treci si mata pe la un ong care da cursuri de romana...
   Serveste!
   • +2 (2 voturi)    
    ? (Duminică, 29 ianuarie 2012, 19:54)

    Cristian44 [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

    Problema e ca din astea nu avem. Ca nu iese nimic din ele, cum e la cele cu "catei"
   • +1 (1 vot)    
    lol (Luni, 30 ianuarie 2012, 10:53)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

    mda, usl vine si cu o noua limba romana, n-am auzit pana acum de expresia "A da curs de limba romana". Uite cine s-a gasit sa faca pe profesorul.
 • -11 (11 voturi)    
  SAR nu face parte din intelegere (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:42)

  Gigel [anonim]

  Fiti si voi mai informati, baieti, documentul vechi trimis de ONGuri cu continea pe cei de la SAR, si tot ei au facut sa esueze si de data asta actiunea. De asemenea planul basist de a o inlocui pe Alina Mungiu, care e un lider adevarat si o personalitate internationala, cu Ionita, numit de guvern in CES, deci platit direct de guvernul Boc, incepe sa fie cam penibil, mai ales cind e promovat de siteuri ca voi, pe fata cu puterea...nu mai ramine decit sa selectati comentariile, cind cine merge pe clickurile date chiar de voi vede ca lucrurile nu stau cum spuneti in text....
  • +5 (5 voturi)    
   Gigel, ai auzit de cainele lui Pavlov? (Duminică, 29 ianuarie 2012, 21:04)

   Traian [anonim] i-a raspuns lui Gigel

   Cind cainele vedea mincarea scotea limba si saliva abundent.
   Treaba sta cam asa: cind astora de la ONG-uri li s-au fluturat bani pe la nas au facut ca si cainele lui Pvlov. Au dat navala la placinte. Daca vrei sa spui ca astia sunt interesati de altceva decit de cibuc poti sa spui. Eu spun ca sunt interesati doar de malai.
 • +14 (16 voturi)    
  De acord cu domnul Sorin Ionita! (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:46)

  Ioana [anonim]

  Presedintele PRO Democratia, Cristian Parvulescu, probabil, ca poate sa ne confirme!
  Ponta, ma intreb, din ai caror bani publici, vor mitui societatile civile? Cine v-a mai trebui sa munceasca si pentru astia? Si asta, doar ca sa mearga bine, USL-istilor!
 • +9 (11 voturi)    
  salarii, pensii? (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:48)

  elena [anonim]

  Aloooooooooooooo,d-nu nastase, ponta noi am cerut salarii si pensii inaintea ONG urilor ! sunteti convinsi ca odata ajunsi la butoane aveti banii pe care ii promiteti acum?
 • -3 (7 voturi)    
  oameni fara minte (Duminică, 29 ianuarie 2012, 17:53)

  sunu [anonim]

  A lua bani fara facutra in regimul basescu..e ceva frumos...normal ca trebuie ceva oficial....ce ziceti...toate gunoaiele de organizatii civile ?
 • +8 (12 voturi)    
  Nesimtire (Duminică, 29 ianuarie 2012, 18:09)

  Rares [anonim]

  Liviu Mihaiu, auzi asta care si-a luat bani de la Vantu apara Delta care-i a lui ...Vantu? Ha-ha. Si nu avea dreptate Basescu cand spunea ca trebuie ia iasa in fata reprezentanti de BUNA calitate ai societatii civile? Pai se compara individul asta sau Pippidi, cu Ana Blandiana de ex. ? Nici in 10 vieti. Imi vine sa vars.
 • +17 (17 voturi)    
  Mucles (Duminică, 29 ianuarie 2012, 18:20)

  Trojan.H [utilizator]

  Asta ne asteapta. Pentru urmatorii 20-30 de ani o sa ne tiuie urechile de liniste. Mai tineti minte ce presa aveam pina la "accidentul" Basescu din 2004?
 • +12 (12 voturi)    
  ciao (Duminică, 29 ianuarie 2012, 18:30)

  dorin [anonim]

  E simplu si banal in acelasi timp; Psd-ul ofera bani si promisiuni celor care ies in strada la proteste! nimic mai simplu !
  Este o binecunoscuta metoda, tipica mediului politic !
  Ciao!
 • +13 (13 voturi)    
  Da,dar... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 18:40)

  dumitru vaduva [anonim]

  Bine,bine,inteleg ca ong-urile au cerut bani inca din 2008,dar in ce calitate si cu ce drept usl-ul negociaza pe banii guvernului viitor si ofera acestor organizatii lucruri pe care nu le pot face,cel putin in momentul de fata. Asta este problema care trebuie discutata. Asta ii da in vileag pe usl ca sunt hoti si banditi si urmaresc numai acapararea puterii si acapararea societatii civile prin mita. Ei vorbesc si promit banii pe care nu-i au,nu sunt ai lor,pentru simplul fapt ca ei nu sunt la guvernare si mai mult ca sigur nu vor fi.Atunci,despre ce bani vorbesc ,cand promit fonduri pentru ong-uri? Probabil ca din aceasta cauza nici ong-urilr nu sunt atat de incantate de oferta facuta,pentru ca este o oferta neserioasa si rupta total de realitate. De altfel.liderii usl,Ponta si Antonescu sunt atat de limitati,incat ei nu au nici cea mai vaga viziune asupra viitorului tarii si nu au nici un plan de actiune privitor la tara,decat ca ei vor desfiinta tot ce a infiintat actuala coalitie de guvernare. Ei nu tin cont ca Romania este angajata in relatii irevocabile cu FMI,cu Banca Mondiala si cu Banca Europeana,precum si cu NATO si SUA. De asemenea ei,daca vor castiga alegerile si vor forma guvernul,nu pot trece la masuri care sa anuleze masurile de austeritate ale actualului guvern,intrucat asta ,ar duce la catastrofa si la falimentarea ttarii.Ei vor fi obligati sa duca mai departe masurile actualului guvern. Apoi,anularea importantelor legi propuse de actualul guvern si aprobate de parlament,nu pot fi anulate pentru ca ele sunt cerute de UE si o anulare a lor ar duce la sanctiuni drastice impotriva Romaniei. Acesti diletanti,Ponta si Antonescu dau numai din gura spunand lucruri auzite pe la colturi,fara sa judece cat de cat daca ele se pot face sau nu. Superficialitatea acestor conducatori ai opozitiei ii discrediteaza pana la caricaturizare si ei devin hilari si lipsiti decredibilitate. Astia sa conduca Romania peste putina vreme? N-as prea crede.Ar fi culmea ironiei
 • +17 (19 voturi)    
  ofensa... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 18:43)

  viorel [anonim]

  D-l Parvulescu....nu-l mai poate ofensa nimic, doar a intrat in "armata" lui SOV...un mercenar nu poate fi ofensat decat daca nu i se plateste solda!!!
 • +15 (19 voturi)    
  Dezgustator... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 19:13)

  Costin1968 [utilizator]

  ...!!!! Atat de IEFTINA a fost DEMOCRATIA pentru Madam Pippidi, Parvulescu , Toma si atatia altii...???!!! Nici macar 30 de arginti, doar o promisiune , cam vaga, a cica... 30 de arginti...
  Il prefer pe micutul marinar...E mai patriot , nu-l vad ca s-ar vinde pe firfirici...Sincer, nu dau pe el o ceata ONG-KGB, iar chelia ii face fruntea mai lata...
 • +2 (2 voturi)    
  .... (Duminică, 29 ianuarie 2012, 19:23)

  Ionut [anonim]

  Cum sa votezi USL si sa zici ca Basescu e dictator? Deci clar esti PSDist.
 • -1 (1 vot)    
  cand ii vad (Duminică, 29 ianuarie 2012, 20:11)

  nimeniul ongist [anonim]

  Nu iubesc de loc pesedeul, imi displace tota Bombonel, nu sunt un fan al lui Ponta. Totusi, nu pot fi de acord cu figuri, ca sa ma exprim politicos, precum Mircea Toma si incertul Ionita, care nu numai ca vorbesc nemandatati in numele nostru, dar se si pricep la absolut orice. Trebuie sa ai un obraz foarte gros ca sa te crezi Fat Frumos din Lacrima, mai ales fara sa te uiti in oglinda. Care este scopul "monitorizarii presei" ? mie unul imi suna a cenzura; nu simt nevoia sa ma monitorizeze nimeni, mai ales un "iubitor" al sapunului si adevarului ca Mircea Toma. Mai lasati-ne in pace junilor ca ni s-a acrit de voi.
 • +5 (5 voturi)    
  buna gluma (Duminică, 29 ianuarie 2012, 20:32)

  nelu [anonim]

  Pai dragii mei, ce socientate civila mai e aia care e finantata de stat? Oare societatea civila nu ar fi manipulata de partidul sau partidele care sunt la putere cand e vorba de bugetul lor si banii care trebuie sa ii primeasca? Eu nu as vrea sa fiu reprezentat de o societate civila care primeste bani de la bugetul de stat. Societatea civila trebuie sa se autofinanteze sa puna mana la treaba si sa faca fundraising in tara si in strainatate. Da exact asta spun sa mearga la cersit, sa organizeze evenimente care sa le aduca bani nu sa primeasca bani de la buget pentru ca asta inseamna ca vor fi la mana pardidelor de la putere. La fel trebuie sa faca si biserica ortodoxa sa se finanteze singura, si orice organizatie nonguvernametala. Altfel eu si multi alti romani nu vom accepta sa fim reprezentati de o asemenea societate civila unde cu siguranta coruptia va exista. Uitati-va la ProDemocratia ce a ajuns. Alegerile trecute i-au pupat in cur pe cei de la PSD si le-au tinut paretea pentru ca stiuau ca daca PSD ajunge la putere vor primi bani de la buget. Imi e scarba de Parvulescu si de toti pupincuristii. Eu nu ma simt represezntat de Organizatii finantate de la bugetul de stat. Organizatii care spun ca sustin democratia in tara si pe la spate sug bani de la buget. Ha ha ha. Asta nu mai e sustinere a democratiei ci sustinere a bugetului propriu.
 • +4 (4 voturi)    
  Fatarnicia si nemernicia romaneasca (Duminică, 29 ianuarie 2012, 22:08)

  Alexandru Jecu [anonim]

  Mai, nu ne intrece nici dracu in fatarnicie si nemernicie!
 • +6 (6 voturi)    
  ONG-uri a la Nastase (Duminică, 29 ianuarie 2012, 23:46)

  onest [anonim]

  Este deja foarte clar care este planul USL-lui: cumpararea bunavointei cat mai multor presedinti de ONG-uri (Parvulescu deja a si fost cumparat!) si manipularea opiniei publice cu ajutorul acestora, prin ridicarea in slavi a "binelui" pe care-l va face USL-ul DACA va ajunge sa guverneze Romania. Un plan diabolic (cel putin in varianta propusa), pe bani de la buget, avand in spate pe acelasi "iubitor de neam si tara", pe care-l stim prea bine, Adriaaaaan Nastaseeee.
 • +5 (5 voturi)    
  x-tna84@yahoo.com (Duminică, 29 ianuarie 2012, 23:49)

  alina [anonim]

  scandal ! este singura notiune pe care USL-asii o cunosc.
 • +3 (3 voturi)    
  cetateanca turmentata -activistului ong-ist (Luni, 30 ianuarie 2012, 3:36)

  zoe [anonim]

  Ong-eele , comitetele si comitiile asociatiile , au esuat (si ele) dramatic in dialogul mult invocat cu societatea civila .Perceptia noastra este ca rolul lor e sa apara la tv mai ceva ca dna Tatoiu .Au luat modelel de "dialog cu spatele" din parlament, in timp ce invoca o anumita reprezentativitate , se erijeaza intr-o instanta morala fara sa aibe statura necesara.Simuleaza bine inteligenta si neapartenenta .Cei ce doresc sa intre in contact cu ei nu o pot face ,pentru asta e nevoie de retele , recomandari deregula .Nu au o nenorocita de pagina de comunicare cu noi .Dar ambaleaza aer in punga pe multi bani , in numar mare si asta pe salarii fff bune.Cautati declaratii de avere daca mai gasiti.Si listele de sponsori.....Mananci si plangi ! Mananci !
 • +2 (2 voturi)    
  nu inteleg (Luni, 30 ianuarie 2012, 6:27)

  adelina [anonim]

  Nu inteleg, ONG nu vine de la organizatii non guvernamentale? Daca da si sunt neguvernamentale de ce sa le dea bani guvernul ? Si guvernul de unde le da banii ? nu din buzunarul nostru? Daca vreau sa particip la o asemenea organizatie o fac pe banii mei daca nu aveti bani inseamna ca nu sunteti organizati cum trebuie si ca nu meritati sa ne reprezentati dar nu ne cereti sa va sustinem material prin intermediul guvernului. Hotaritive ori sunteti guvernamentali si sustineti guvernul , ori sunteti nonguvernamentali si independenti,
 • 0 (0 voturi)    
  Fonduri? (Luni, 30 ianuarie 2012, 9:07)

  joenegut [anonim]

  Din ce isi trag sursele de finantare aceste expert forumuri agentii de monitiorzare a presei, de la mecena sau de la Udrea?
 • +4 (4 voturi)    
  E bine, e foarte bine ! (Luni, 30 ianuarie 2012, 9:49)

  Geronimo [anonim]

  ''Ideea lui Nastase a fost pusa in practica si un numar mare de ONG-uri conduse de pesedisti au fost ridicate la rang de utilitate publica pentru a primi bani de la buget.''

  Propunere pentru iesirea din criza (individuala;) :

  Fiecare roman sa-si faca cate un ONG acasa !

  Multumim pentru sugestie lui Don Nascase, sper sa ma finantati cand ajungeti la putere.
 • 0 (0 voturi)    
  Parvulesculeeee!!!! (Luni, 30 ianuarie 2012, 10:25)

  Ronin [utilizator]

  Vezi ca te deconspiri.....din nou!
 • 0 (0 voturi)    
  Iata pentru ce... (Luni, 30 ianuarie 2012, 10:37)

  dany [anonim]

  Uite pentru ce se vinde Cristian Pirvulescu pe bani, cu Pro Democratia lui care se da ong independent: merge la Bruxelles miine cu Ponta si Antonescu sa se planga de dictatura. Factura se achita dupa aceea, din fondul pt ONG-uri promis de USL. De fapt reiese clar: USL = PSD+PNL+PC+APD+TI

  Liderul grupului politic al socialiştilor europeni (S&D) din Parlamentul European Hannes Swoboda şi cel al liberalilor (ALDE) Guy Verhofstadt anunţă că vor găzdui dezbaterea opoziţiei USL din România, la Bruxelles, legată de protestele de la Bucureşti. Dezbaterea se numeşte "Abuzul politic şi reacţiile cetăţenilor".

  Dezbaterea social democraţilor şi liberalilor are loc marţi, 31 ianuarie la Parlamentul European şi este anunţată prezenţa liderilor opoziţiei USL: Victor Ponta şi Crin Antonescu. Va fi prezent şi Daniel Constantin (PC), Cristian Pârvulescu (Pro Democraţia), Victor Alistar (Transparecy Internaţional).
 • 0 (0 voturi)    
  Sa incercam..... (Luni, 30 ianuarie 2012, 10:54)

  OMUL CU DEX-ul [anonim]

  1)O organizație non-guvernamentală (abreviat ONG) este o instituție care lucrează independent față de activitatea guvernului
  Daca ele sunt finantate de "gemenii toxici"Filipinezul &Trancanel cu Bretonel consiliati deBombonel cum oare se mai indeplineste ac.independenta?
  2)În România, persoanele fizice au posibilitatea de a redirecționa 2% din impozitul pe venit către organizațiile non-guvernamentale.Aceste fonduri redirectionate nu ar da oare un alt parfum de credibilitate?Ce spune Alina-Tatiana Mungiu-Pripidi si Cristian Barfulescu?
  Va multumesc daca acceptati si opinia mea!
 • 0 (0 voturi)    
  Planul lui Nastase din 2004 !?! SUntem in 2012! (Luni, 30 ianuarie 2012, 10:59)

  Bogdan [anonim]

  Au trecut vreo 8 ani si aluziile la Nastase inca infierbanta spiritele portocalii, din ce in ce mai rare e adevarat...E totusi ridicol sa vorbesti de un plan urzit acum 8 ani si pus in plicare acum, din Opozitie...:))
  P.S.
  Societatea civila a fost distrusa nu doar de guvernul Nastase, dar si de cel ...era sa zic Boc, dar Boc nu exista, de guvernarea Basescu (ce a anexat majoritatea "liderilor" coruptibili din societatea civila si i-a recompensat cu diferite functii sau avantaje materiale)
 • 0 (0 voturi)    
  / (Luni, 30 ianuarie 2012, 11:25)

  flaviu [anonim]

  Rusine sa va fie ca va ocupati cu astfel de lucruri
 • 0 (0 voturi)    
  comentariu (Miercuri, 1 februarie 2012, 21:19)

  mastan vasiliu [anonim]

  Astea nu pot sa conduca tara numai daca fura,vai de ea Romanie daca iara ajunge sa ne conduca USL-ul,sper ca romanii adevarati sa nu i mai voteze,pe acesti netrebnici,jefuitori de neam.Spagarii Romaniei.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by